Naantalin kaupunki

Vastasyntyneiden perheet saavat Naantalin kaupungilta lahjaksi huivit

Jaa

Naantalin vuoden 2020 vauvalahja on kaupungin logolla varustettu vauvojen huivi.

Kolmen kuukauden ikäinen Aava kokeili uutta Naantali-huivia neuvolan vastaanotolla. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell
Kolmen kuukauden ikäinen Aava kokeili uutta Naantali-huivia neuvolan vastaanotolla. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell

Naantalin kaupungin neuvolapalvelut jakaa vuonna 2020 vastasyntyneiden lasten perheille vauvalahjaksi Naantali-huivit. Huiveja jaetaan perheille maaliskuusta eteenpäin, kun viime vuoden vauvalahjavarasto on saatu tyhjennettyä. Viime vuonna perheet saivat lahjaksi vauvoille Naantali-pipot.

Naantalin kaupungin ensimmäiset vauvalahjat jaettiin lapsen saaneille vanhemmille viime vuonna. Naantalin äitiysneuvolan terveydenhoitaja Iida Poikkeus sekä äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitaja Mirva Laine kertovat, että vauvalahjalla halutaan muistaa ja huomioida vastasyntyneiden perheitä.

– Perheet ovat olleet viime vuonna jaetuista pipoista iloisia. Tänä vuonna haluamme ilahduttaa perheitä huiveilla, Poikkeus kertoo. 

Vuoden 2019 Naantali-pipot valmisti naantalilainen Hanne Lee Design, ja tänä vuonna jaettavat huivit ovat naantalilaisen Saga Vaihela Designin suunnittelemat ja toteuttamat. Valkoisia huiveja koristaa joko oranssi tai turkoosi Naantali-logo.

– Halusimme huiveille paikallisen valmistajan, ja näin tukea naantalilaista yrittäjää, Laine toteaa. 

Tänä vuonna Naantalissa on syntynyt 21 vauvaa, ja lokakuuhun mennessä odotetaan syntyväksi yhteensä 103 uutta kaupunkilaista. Naantalin neuvolapalveluiden tilastojen mukaan viime vuonna syntyi yhteensä 116 vauvaa naantalilaisille perheille. 

Naantalin neuvolapalvelut tukee monipuolisesti tulevia vanhempia sekä vastasynnyttäneiden perheitä. Neuvolan peruspalveluiden lisäksi Naantalissa perheiden on esimerkiksi mahdollista saada kantoliina lainaksi sekä ohjeistusta sen sidontaan. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannele Nikander-Tuominen
johtava hoitaja, Naantalin terveyskeskus
044 781 9056
hannele.nikander-tuominen@naantali.fi

Kuvat

Kolmen kuukauden ikäinen Aava kokeili uutta Naantali-huivia neuvolan vastaanotolla. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell
Kolmen kuukauden ikäinen Aava kokeili uutta Naantali-huivia neuvolan vastaanotolla. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantali tuo iloa kotihoidon ikäihmisille tulppaanikimpuilla2.4.2020 09:51:53 EESTTiedote

Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut ilahduttaa kotihoidon asiakkaita tällä viikolla kukkalähetyksellä. Reilut 200 saariston ja Kanta-Naantalin kotihoidon asiakasta saa keväisen tulppaanikimpun, jonka kotihoidon työntekijät jakavat asiakaskäyntien yhteydessä loppuviikon aikana, keskiviikosta 1.4. alkaen. – Kotihoidon asiakkaat pääsevät usein normaalioloissakin vähemmän liikkeelle kodeistaan, joten halusimme tuoda heille iloa ja piristystä suoraan kotiin tänä poikkeuksellisena aikana, kertoo kulttuuri- ja viestintäsihteeri Anu Anttila, joka ideoi ja järjesti tulppaanitoimituksen. Yhteistyökumppanina kukkalahjassa on rymättyläläinen Jaannon puutarha. – Kuten uutisista olemme kuulleet, kulttuurialan toimijatkin ovat vaikeuksissa, kun työt ovat loppuneet kuin seinään. Vallitsevan tilanteen vuoksi kulttuuritarjonta on rajoittunut verkkoon, eikä se välttämättä monia ikäihmisiä saavuta. Keväinen tulppaanikimppu on jokaiselle kotihoidon ikäihmiselle henkilökohtaisesti suunnattu ele tuoda piri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme