Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges sammanträde den 14 februari 2023

Dela
Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige sammanträder nästa gång tisdagen den 14 februari 2023 i Esbo (Aalto-universitetets huvudbyggnad Dipoli, Kaleva-salen).

Vid sammanträdet berättar välfärdsområdesdirektör Sanna Svahn i sin aktualitetsöversikt om beredningen av välfärdsområdets servicestrategi, som är ett av de viktigaste temana i år. Fullmäktigegrupperna har haft möjlighet att på förhand lämna in frågor om överföringen organiseringsansvaret för tjänsterna till välfärdsområdet. Välfärdsområdesdirektören svarar i sin översikt också på dessa frågor.

Fullmäktige uppdaterar dessutom sitt tidigare beslut om förordnande av en sekreterare, behandlar beviljande av avsked från förtroendeuppdrag och val av nya förtroendevalda samt antecknar för kännedom de redogörelser för bindningar som lämnats till revisionsnämnden.

Sammanträdet är offentligt och kan följas i direkt webbsändning eller som inspelning på Västra Nylands välfärdsområdes Youtube-kanal.

Sammanträdets föredragningslista

Fullmäktigeledamöterna i alfabetisk ordning

Nyckelord

Om

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Följ Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Silja Kosola utsedd till forskningsdirektör vid Västra Nylands välfärdsområde22.3.2023 09:52:28 EET | Tiedote

Västra Nylands välfärdsområde eftersträvar föregångarskap i det vetenskapliga forskningsarbetet inom social- och hälsovården. I välfärdsområdet inleds redan nu cirka 100 forskningsprojekt per år, från examensarbeten till doktorsavhandlingar. Den vetenskapliga forskningsverksamheten bistår välfärdsområdet i beslutsfattandet och fungerar som en attraktionsfaktor för experter i branschen. Välfärdsområdet har inrättat en tjänst som forskningsdirektör för att stärka förverkligandet av målet. Till tjänsten som forskningsdirektör har utsetts Silja Kosola, som är specialistläkare inom allmänmedicin och docent i ungdomsmedicin.

Silja Kosola tutkimusjohtajaksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle22.3.2023 09:44:11 EET | Tiedote

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tavoittelee edelläkävijyyttä sosiaali- ja perusterveydenhuollon tieteellisessä tutkimustyössä. Hyvinvointialueella käynnistetään jo nyt noin 100 tutkimusta vuodessa, aina opinnäytetöistä väitöskirjatutkimuksiin. Tieteellinen tutkimustoiminta auttaa hyvinvointialuetta päätöksenteossa ja toimii vetovoimatekijänä alan ammattilaisille. Hyvinvointialue on perustanut tutkimusjohtajan viran vahvistaakseen tavoitteen saavuttamista. Tutkimusjohtajan virkaan on nimitetty yleislääketieteen erikoislääkäri, nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum