Suomen 4H-liitto

Vastuullinen Virtanen kerää AIV-liuosastioita taas syyskuussa

Jaa

4H-järjestö ja Eastman Chemical Company järjestävät muovisten AIV-liuosastioiden keräyksen 14.–15.9. Keräyspisteitä on yli 50 eri puolilla Suomea, ja niistä huolehtivat nuoret yhdessä paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Vastuullinen Virtanen -kampanja työllistää nuoria 14.-15.9. Kuvaaja: Johanna Kokkola, Salama Visual.
Vastuullinen Virtanen -kampanja työllistää nuoria 14.-15.9. Kuvaaja: Johanna Kokkola, Salama Visual.

Nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

Keräyspisteitä ympäri Suomen

AIV-astioiden keräyskampanja Vastuullinen Virtanen järjestetään nyt jo kolmatta kertaa. Viime vuonna viljelijät palauttivat keräykseen noin 9 000 kanisteria ja 700 tynnyriä.

”Keräyspisteitä löytyy jälleen kattavasti ympäri Suomen, yhteensä yli 50 paikkakunnalta. Keräyspisteistä pohjoisin sijaitsee Kuusamossa, eteläisin Salossa, itäisin Ilomantsissa ja läntisin Jurvassa.”, toteaa Eastman Chemical Companyn Keski-Suomen asiakaspäällikkö Sami Saarikettu.

”Vastuullinen Virtanen on osoittautunut hyväksi tavaksi kerätä vanhentuneet liuosastiat viljelijöiltä. Lisäksi arvostamme mahdollisuutta työllistää maaseudun nuoria 4H:n kautta. Kampanja on Suomessa ainutlaatuinen ja olemme saaneet keräyksestä paljon hyvää palautetta”, Saarikettu lisää.

”4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille”, kertoo yhteyspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

Vuonna 2018 keräys toimii näin

Keräys toteutetaan siten, että viljelijät voivat 14.–15.9. ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit 4H-yhdistysten keräyspisteisiin.

4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa. Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös kuormalavoja, joita tarvitaan pakkaamisessa. Eastman huolehtii keräyspisteen tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä.

Keräykseen kelpaavat kotimaiset liuosastiat

Keräykseen voi jättää 30 litran AIV-kanistereita ja 200 litran AIV-tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Tamincon tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn -tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettyinä paikoilleen.

Muita markkinoilla olevia säilöntäainekäytössä olevia astioita ei turvallisuussyistä oteta vastaan.

Nuoria työllistävän ja viljelijöille maksuttoman valtakunnallisen keräyskampanjan järjestävät Suomen 4H-liitto, paikalliset 4H-yhdistykset ja Eastman Chemical Company. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy, joka on Eastman Chemical Companyn suomalainen tytäryhtiö.

Tiedot 4H-yhdistysten järjestämistä keräyspaikoista ovat osoitteessa:

ww.4h.fi/AIVkerays

https://4h.fi/4h-jarjestona-2/osallistu-ymparistotekoon/aiv-liuosastioiden-kerayspisteet

https://suomen4hliitto.kuvat.fi/kuvat/AIV+ker%C3%A4ys/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Patrik Lindfors
yhteyspäällikkö
+358 40 569 1126
patrik.lindfors@4h.fi
Suomen 4H-liitto
www.4h.fi
 
Sami Saarikettu
Asiakaspäällikkö, Keski-Suomi
+358 50 409 9493
samisaarikettu@eastman.com
Eastman Chemical Company
www.AIV.fi 

Kuvat

Vastuullinen Virtanen -kampanja työllistää nuoria 14.-15.9. Kuvaaja: Johanna Kokkola, Salama Visual.
Vastuullinen Virtanen -kampanja työllistää nuoria 14.-15.9. Kuvaaja: Johanna Kokkola, Salama Visual.
Lataa
Vastuullinen Virtanen -kampanja työllistää nuoria 14.-15.9. Kuvaaja: Johanna Kokkola, Salama Visual.
Vastuullinen Virtanen -kampanja työllistää nuoria 14.-15.9. Kuvaaja: Johanna Kokkola, Salama Visual.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen 4H-liitto
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2 A
00520 Helsinki

https://www.4h.fi

4H-nuorisotyön peruskivinä ovat aidot ja konkreettiset asiat, kuten moninainen käsillä tekemisen ilo ja sekä luonto. Kannustamme lapsia ja nuoria löytämään omat vahvuutensa ja uskomaan itseensä. Jaamme tietoja, taitoja ja valmiuksia työelämään sekä yrittäjyyteen.

4H:n arvot pohjautuvat H-kirjaimilla alkaviin sanoihin; Head (harkinta), Hands (harjaannus), Heart (hyvyys) ja Health (hyvinvointi). Teemme nuorisotyötä yli 200 4H-yhdistyksessä eri puolilla Suomea. Toiminnassamme on mukana 50 000 jäsentä.

4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto

Oulun seudun nuoret saivat 10 000 taimen istutusurakkansa päätökseen – Kynkäänsuolle nousi Kiitollisuuden metsä11.6.2020 14:05:55 EESTTiedote

Pottiputki sujahtaa maahan ja taas yksi 10 000 männyntaimesta pääsee aloittamaan juurtumisensa Kynkäänsuolla. Yli-Iissä, Tannilan kylässä sijaitseva Kynkäänsuo on yksi Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamallin tämän kesän 23:sta istutuskohteesta. Tämän kesän uudet hiilinielut ovat tarjonneet töitä yli 200:lle nuorelle. Kynkäänsuon Kiitollisuuden metsä sai lähes 200 hakemusta, joista kahdeksan tuli valituksi.

Akavan liitot mukana Taimiteossa nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta19.5.2020 08:10:45 EESTTiedote

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava ja sen 14 jäsenliittoa ovat tänä kesänä lähdössä mukaan Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamalliin. Akava-metsää istutetaan kesäkuun alussa Kärsämäelle, Pohjois-Pohjanmaalle yhteensä 4,6 hehtaaria Silosaaren vanhalle turvetuotantoalueelle. Tämä tarkoittaa lähes 9000 taimea. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret, ja monelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme