MessukeskusMessukeskus

Vastuullisuus asettaa uudenlaisia tarpeita pakkauksille – aihe esillä PacTec & FoodTec -tapahtumassa

Jaa

Pakkaus- ja elintarvikealojen ammattilaiset kokoavien PacTec & FoodTec -tapahtumien ohjelmassa keskustellaan alojen ajankohtaisista teemoista. Viime vuosina nosteessa ollut verkkokauppa sekä vastuullinen pakkaaminen asettavat uudenlaisia tarpeita pakkauksille. Entä miten pakkaukset toimivat brändin strategian tukena? Aiheista kuullaan puheenvuoroja PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa 18.–19.5.2022.

PacTec & FoodTec -tapahtumien teemat ovat verkkokauppa ja digitaalisuus, pakkaus viestinviejänä, kehittyvät raaka-aineet, vastuullisuus ja kiertotalous sekä lainsäädäntö. Ajankohtaisista aiheista kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja tapahtuman PacTec & FoodTec -lavalla.

Tapahtuman ohjelmassa katse on käännetty tulevaisuuteen ja tuoreisiin kuulumisiin. Esimerkiksi koronapandemian myötä nosteessa olleet verkkokauppa ja digitaalisuus puhuttavat tapahtumassa.  Verkkokaupan yleistyminen ja liiketoiminnan digitalisaatio koskettavat pakkaus- ja elintarvikealoja, ja ne asettavat uudenlaisia vaatimuksia pakkauksille niin vastuullisuuden kuin pakkausten kestävyyden näkökulmasta.

Kestävä pakkaaminen vaatii tutkittua tietoa ja yhteistä sopimista vaikuttavien osien yhteen sovittamiseksi. VTT:n tutkimusprofessori ja strategisen tutkimuksen neuvoston PackagingHeroes-projektin johtaja Ali Harlin kertoo kestävän pakkaamisen vaatimuksista keskiviikkona 18.5.2022 klo 15.30.

Pakkaus tukee brändin strategiaa

Pakkaus suojaa tuotteita, mutta sen lisäksi sillä on myös tärkeä rooli brändin strategian ja viestinnän tukena ja oikeanlaisen viestin välittäjänä. Keskeinen työväline tässä on pakkausten design-systeemin määritteleminen.

”Kun pakkauksille on määritelty design-systeemi, saadaan brändin strategiatyö tuotua pakkauskehittämiseen ja designiin”, sanoo Design Consultant Tuomas Rentola Pentagon Designinilta.

Design-systeemissä esitellään tärkeimmät linjaukset halutulle viestille, ilme-elementeille sekä sisäiselle ja ulkoiselle pakkauskehittämiselle.

”Määriteltyihin tavoitteisiin ja ohjeistuksiin perustuvan systeemin tulee tukea liiketoiminnan tavoitteita. Se on siten tärkeä osa brändin strategiatyötä ja antaa suunnan päivittäiselle pakkaussuunnittelulle”, muistuttaa Rentola.

Tuomas Rentolan puheenvuoro pakkausten design-systeemistä kuullaan torstaina 19.5.2022 klo 9.30 PacTec & FoodTec -lavalla.

PacTec & FoodTec -lavalla kuullaan useita muitakin puheenvuoroja teemoihin verkkokauppa ja digitaalisuus sekä pakkaus viestinviejänä liittyen, esimerkiksi:

  • Pakkausten tulevaisuus – viherpesua vai uutta teknologiaa? PackAlliancen järjestämä paneeli. Juontaja Pyroll Pakkaukset Group Oy:n kehityspäällikkö Sanna Piispa. Ke 18.5.2022 klo 9.30.
  • ”Finnish Packaging offering meet German needs – what’s going on in packaging and how to deal with the Germans?” Heidi Kokki, Senior Advisor / Business Finland & Uwe Melichar, Packaging Expert / MELICHAR Bros. Ke 18.5. klo 11.30.
  • Maailma muuttuu – millä eväillä tulevaisuuden vientimarkkinoille? Esa Wrang, Head of Program/ Business Finland Food from Finland -ohjelma. Ke 18.5. klo 14
  • Suomalaisten ja italialaisten mielikuvia kestävästä elintarvikepakkaamisesta. Virpi Korhonen, toimitusjohtaja / Package Testing & Research. To 19.5. klo 10.

PacTec & FoodTec -tapahtumien koko ohjelma osoitteessa www.pactec.fi/ohjelma

PacTec & FoodTec järjestetään osana PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuutta. Tapahtumakokonaisuudessa ovat mukana alojen koko arvoketjut suunnittelusta käyttöön ja markkinoinnista raaka-aineisiin. Rekisteröidy kävijäksi maksutta osoitteessa pactec.fi

Samaan aikaan Helsingin Messukeskuksessa järjestetään graafisen alan ammattilaisten Sign, Print & Promotion, johon pääsee vierailemaan samalla rekisteröitymisellä. Samaan aikaan (18.–20.5.2022) Messukeskuksessa järjestetään myös horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki, johon rekisteröidytään erikseen kävijäksi osoitteessa gastrohelsinki.fi.

Lisätietoja:

Tiedottaja Marissa Rämänen, Messukeskus, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 046 7220

www.pactec.fi | www.foodtechelsinki.fi | www.plastexpo.fi | LinkedIn | Twitter 

Kuvia tapahtumasta: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

Aukioloajat:

Ke 18.5. klo 9–17
To 19.5. klo 9–17
After Work keskiviikkona klo 16.30–18.30.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme