Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vattenledningslinjerna i Vöråstan förnyas – en del av Vörågatan stängs av för trafik

Dela

I Vöråstan inleds arbetena med att sanera vattentjänsterna måndag 6.9.2021. Det är meningen att förnya och flytta vattenlednings-, avloppsvatten- och dagvattenlinjerna. Arbetena inleds på avsnittet mellan Vörågatan, Smedsbyvägen och Verkstadsgatan. Under denna tid kommer trafikarrangemangen att vara avvikande på byggplatsområdet.

På Vörågatan pågår arbetena cirka två veckor, och gatuavsnittet mellan Verkstadsgatan och infarten till den tidigare busstationen stängs av för fordonstrafik under denna tid. Det kommer att ordnas en omväg som går genom den tidigare busstationstomten. Man strävar efter att gång- och cykelvägen ska kunna användas så länge arbetena pågår.

Efter det fortsätter arbetena på Magasinsgatan, Smedsbyvägen och Olympiagatan. Under arbetets gång kommer också ett avsnitt av Olympiagatan att stängas av för trafik. Saneringen väntas vara helt klar i början av december.

Kontakter

Mera information ger:
Tommi Korpi
Byggplatschef
040 512 9259

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum