Suomen kirjastoseura

Vauvoille lukemisesta uutta tietoa Lainan päivänä 8.2. Töölön kirjastossa

Jaa

Lukeminen kehittää sanavarastoa ja elämänhallintaa. Tutkimusten mukaan lukeminen lapselle antaa paremmat lähtökohdat elämään. Vanhemmat eivät kuitenkaan tiedä tarpeeksi, mitä lukea ja koska aloittaa. Professori Marja-Kristiina Lerkkasen tutkimuksen mukaan suomalaisista yli 60 % käy lapsensa kanssa kirjastossa harvoin ja vain 25-30 % lukee lapselleen ääneen.

Vauvalorutusta Maunulan kirjastossa.
Vauvalorutusta Maunulan kirjastossa.

Suomen kirjastoseura järjestää 8.2.2018 Töölön kirjastossa Lainan päivän tapahtuman teemalla Lukemalla kasvaa. Tarkoitus on nostaa esiin varhaisen lukemisen merkitys ja esitellä kirjastojen tarjontaa vauvoille ja heidän vanhemmilleen.

Tapahtumassa kaksi erityisesti vauvojen kielelliseen kehitykseen perehtynyttä tutkijaa puhuu varhaisen lukemisen merkityksestä.

Psykologian tohtori Paula Virtala Helsingin yliopistolta on mukana Lukivauva-hankkeessa, hän kertoo, miksi jo vauvallekin kannattaa lukea. Dosentti Sari Ylinen Oppiva vauva -hankkeesta selvittää, miten kieli opitaan. Kirjastojen palveluista vauvoille ja heidän vanhemmilleen kertoo erikoiskirjastonhoitaja Raija Heikkinen Töölön kirjastosta. Esillä on myös Lukukeskuksen pilottihanke, jossa Suomen neuvoloissa jaetaan vanhemmille tietoa varhaisen kielellisen vuorovaikutuksen tärkeydestä. Hankkeesta kertoo toiminnanjohtaja Ilmi Villacís.

Kirjastoseuran sivuilta saa Lainan päivään liittyviä aineistoja kuten Lukemalla kasvaa -julisteen, lorukortteja ja Lukupolun alussa -esitteen (Kuopion kaupunginkirjasto).

Aineistot, ohjelma ja muu info: http://suomenkirjastoseura.fi/tapahtumat/lainan-paiva/

Töölön kirjaston Lainan päivän startti 8.2. Vapaa pääsy. Ilmoittautumiset:

https://suomenkirjastoseura-lv.creamailer.fi/survey/bk4rwtzq5xnpz

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Rauha Maarno
044 748 1801
rauha.maarno@fla.fi

tiedottaja Titta Baer
044 251 5209
titta.baer@fla.fi

http://suomenkirjastoseura.fi/tapahtumat/lainan-paiva/

Kuvat

Vauvalorutusta Maunulan kirjastossa.
Vauvalorutusta Maunulan kirjastossa.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen kirjastoseura
Suomen kirjastoseura
Runeberginkatu 15 A 6
00100 HELSINKI

044 522 2941http://suomenkirjastoseura.fi

Suomen kirjastoseura on kansalaisjärjestö, joka edistää kirjastojen asemaa. Seura julkaisee Kirjastolehteä, kampanjoi Lainan päivänä ja järjestää valtakunnalliset Kirjastopäivät.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kirjastoseura

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme