Veikkaus

Veikkauksen lottovoittajat kokoontuivat salaiseen tapaamiseen

Jaa

Veikkauksen mystinen lottovoittajien salaseura kokoontui kahden vuoden tauon jälkeen tänä syksynä. Illanviettotilaisuudessa oli mukana sekä viime vuosina miljoonavoittoja voittaneita henkilöitä että voittajia, joiden voitosta on kulunut jo pidemmän aikaa. Tilaisuudessa puhuttiin niin autoista kuin elämästä muutenkin.

Salaseurassa illallistettiin hienosti.
Salaseurassa illallistettiin hienosti.

Salaseurassa oli paikalla kahdeksan voittajaa seuralaisineen. Vieraat olivat voittaneet suurvoiton joko Lotosta, Vikinglotosta tai raaputusarvasta. Vieraita isännöimässä oli julkisuudesta tuttuja henkilöitä sekä joukko Veikkauksen henkilökuntaa.

Tunnelmallinen tilaisuus järjestettiin juhlavissa tiloissa pääkaupunkiseudulla.

– Tilaisuudessa oli poikkeuksellisen hyvä, luottamuksellinen ja rento tunnelma. Voittajat tulivat hyvin toimeen keskenään ja juttu alkoi luistaa heidän kesken välittömästi, mukana tilaisuudessa ollut Veikkauksen markkinointipäällikkö Saila Kuutti kertoo.

– Oli aivan mahtava ilta! Se oli niin hieno tapahtuma kokonaisuudessaan. Ei meikäläinen ole tottunut sellaiseen, yksi voittajista iloitsi vielä tapaamisen jälkeen.

Bingoa ja taikatemppuja

Salaseuratapaamisen keskiössä oli tietysti ruokailu. Ruokailun ja keskustelun lisäksi tilaisuudessa nähtiin taikashow sekä pelattiin bingoa.

Bingo-onni tuntui keskittyvän erityisesti yhdelle Loton päävoiton voittaneelle porukalle. Loton voittorivin aikoinaan valinnut henkilö oli porukan ainut jäsen, jonka ruudukoissa ruksit eivät asettuneet kohdilleen.

– Eihän sitä nyt joka kerta voi voittaa, aiemmin onnekas lottovoittaja kommentoi leppoisasti.

Yksi illan isännistä oli tehnyt lottovoittajille myös porukkapelin saman viikon lottoarvontaan.

– Siitä huolimatta, että huone oli täynnä onnea, lottovoittajien porukka sai tällä kertaa arvonnassa vain 3 oikein, Kuutti kertoo.

Mersukisa ratkaistiin Pappa-Tuntureilla

Suurvoittajien salaseurassa käydään aina keskusteluja, joita ei ihan joka juhlassa kuule. Tällä kertaa kahden herrasmiehen välille sukeutui vilkas keskustelu autoista. Siinä mitattiin tarkkaan Volvojen ja Mercedes Benzien ominaisuuksia ja eroja. Keskustelu eskaloitui jälkiruuan tienoilla leikkimieliseksi kilpailuksi.

– Montako Mersua sinulla on?

– Yksitoista.

– Oho. Mutta minulla on enemmän!

Keskustelun tarkkaa jatkoa ja autojen yksityiskohtia ei anonymiteetin suojelemisen takia voida paljastaa, mutta tarina on tosi. Se sai myös jatkoa, kun herrasmiesten keskustelu eteni muihin keräilyaarteisiin ja kiinnostuksen kohteisiin, kuten maamoottoreihin. Illan edetessä tasaväkinen kilpa päätettiin ratkaista Pappa-Tunturien lukumäärällä. Se meni 1–0.

– Häviö klassikkomopon verran leikkimielisessä kisassa huvitti ja jäi mietityttämään. Soitin tutulle entisöijälle. Hän sanoi, että entisöidään ensi talvena kaksi Pappa-Tunturia, niin olet aina tuossa kisassa parempi, kertoi altavastaajaksi jäänyt tilaisuuden jälkeen.

Nähtäväksi jää, syntyykö tästä ennennäkemätön varustelukierre.

Monilla rahankäyttö yhä maltillista

Vaikka osa voittajista olikin innostunut hankkimaan voittorahoillaan autoja ja muita päriseviä kulkuneuvoja, monella voittajalla säästäväinen rahankäyttö tuntui olevan edelleen elämäntapa.

– Kahvipöytäkeskusteluissa kävi ilmi, että hintoja vertaillaan edelleen esimerkiksi autoa tankatessa tai hiuksia leikatessa. Ehkä lomareissuilla otetaan hieman parempi hotelli, mutta muuten voitto ei välttämättä näy kovin paljoa arjen kulutuksessa, Kuutti kertoo.

Veikkauksen suurvoittajille alkuvuonna lähettämä kysely osoitti, että eniten voittajat arvostavat voiton mukanaan tuomaa taloudellista turvaa. Tämä nousi esille myös salaseuratapaamisessa.

– Vaikutti siltä, että voittajat elävät aika tavallista mutta taloudellisesti huoletonta elämää, Kuutti sanoo.

Useimmat voittajat kertoivat tavoittelevansa edelleen viikoittain jättipotteja. Esimerkiksi Eurojackpotin 90 miljoonan euron maksimipotti on edelleen monien voittajien haaveissa.

Salaseuratapaamisia on yleensä järjestetty noin kerran vuodessa. Tilaisuuksia on vuosien varrella järjestetty eri paikoissa. Tänä syksynä järjestetty tapaaminen oli ensimmäinen salaseuratapaaminen sen jälkeen, kun peliyhteisöt yhdistyivät vuoden 2017 alussa uudeksi Veikkaukseksi.

Miljonäärien ruokalista koostui tällä kertaa seuraavista herkuista:

Alkuruoka:

  • kirsikkatomaattinen maa-artisokkakeitto
  • pienet poro- ja savulohimousseleivät

Pääruoka:

  • viherkasvissalaatti, leipäjuustoa ja kuivattuja karpaloita
  • paahdettua kuhaa sieni-kasvispedillä, rapu-valkoviinikastiketta
  • perunanyyttejä
  • riistapataa tummassa sipuli-riistakastikkeessa
  • syysjuureksia ja pinaattia

Jälkiruoka:

  • kuumat mustikkakukot ja vaniljajäätelö
  • kahvi ja avec, suklaa

Kuvia salaseurasta voi ladata täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Kuvat

Salaseurassa illallistettiin hienosti.
Salaseurassa illallistettiin hienosti.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus