Veikkaus Oy

Veikkauksen tytäryhtiön kansainvälinen B2B-liiketoiminta käynnistyi

Jaa

Veikkauksen tytäryhtiön harjoittama kansainvälinen yritysten välinen liiketoiminta on käynnistynyt ja ensimmäiset tuotteet toimitettu asiakkaalle. Tytäryhtiön nimeksi valikoitui Veikkauksen sisäisen nimikilpailun perusteella nimi Fennica Gaming. Yhtiön liiketoiminta perustuu pelipalveluiden ja -tuotteiden toimittamiseen yritysasiakkaille ja se toimii kansainvälisillä pelikehitysmarkkinoilla.

Veikkauksen Fennica Gaming -tytäryhtiön toimitusjohtajana toimii Veikkauksen entinen liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen.

– Pitkä ja perusteellinen valmistelutyö on nyt takana ja olemme käynnistäneet uuden liiketoiminnan. Elämme toimialallamme historiallisia hetkiä. Uudistuksen myötä pääsemme kaupallistamaan kansainvälisesti sitä rahapelialan osaamista, jota Suomessa on, Kiiskinen toteaa. 

Yhtiön hallituksen muodostavat Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski, CIO Ari Aarnihuhta, CFO Regina Sippel ja lakiasiainjohtaja Hanna Kyrki. 

Vuoden alussa astui voimaan uusi arpajaislaki, joka mahdollisti Veikkaukselle kansainvälisen B2B-liiketoiminnan aloittamisen.

Suomessa kehitettyjä nettiarpoja pelattavissa Norjassa ja Ruotsissa

Fennica Gaming on solminut ensimmäisen kaupallisen sopimuksensa Lotteries Entertainment Innovation Alliance As:n eli LEIAn kanssa. LEIA on vuonna 2018 perustettu viiden kansallisen rahapeliyhtiön omistama yhteisyritys. Veikkauksen lisäksi LEIAssa ovat mukana Svenska Spel, Norsk Tipping, Danske Spil sekä Française des Jeux.

Ensimmäisenä peliyhtiönä Fennica Gamingin myymät ja Veikkauksen kehittämät pelit otti käyttöön norjalainen Norsk Tipping. Suomessa kehitetyt nettiarvat Sinnatagger (Äkäpussit),Tuttifrutti (Fruttis), Gullfeber (Kulta-Jaska) ja Fugleflokken (Nokkapokka) ovat pelattavissa Norsk Tippingin verkkopalvelussa.

– Norsk Tipping on seurannut jo vuosia kiinnostuneena nettiarpojen kehitystä Veikkauksessa. Rakennamme parhaillaan uutta pelivalikoimaa viihdepelien kategoriaan, jonka olemme nimenneet Yezz:ksi. Fennica Gamingin pelit, joissa yhdistyvät innovatiivinen pelattavuus, moderni skandinaavinen design ja kiinnostava pelilogiikka, ovat tärkeä lisä tähän valikoimaan. Tällä hankkeella pyrimme saamaan pelaajamme siirtymään peleihin, joissa riskit ongelmalliseen pelaamiseen ovat pienemmät. Hanke on yksi monista merkittävistä toimenpiteistä, joita Norsk Tippingissä tehdään vastuullisen pelaamisen edistämiseksi, kertoo Hans Erland Ringsvold, Head of Gaming Operations Norsk Tippingiltä.

Myös Ruotsin Svenska Spel on ottanut käyttöönsä Nokkapokka-nettiarvan ja se on pelattavissa Ruotsissa samannimisenä kuin Suomessakin. 

– Tämä uusi liiketoiminta on meille todella suuri harppaus kohti uutta ja äärimmäisen iso mahdollisuus Veikkauksen tulevaisuudelle. Tarkoituksenamme on rakentaa kansainvälisestä liiketoiminnasta toinen vahva kivijalka Veikkaukselle. Teemme tarmokkaasti työtä sen eteen, että asiakkaidemme liiketoiminta kehittyy laadukkaiden pelisisältöjen, luotettavien ratkaisujen ja vastuullisen pelaajaymmärryksen avulla, Kiiskinen sanoo.

Lue lisää Fennica Gamingin nettisivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000
ma-to: klo 8-21
pe: klo 8-24
la: klo 9-12 ja klo 20-22
su: klo 10-15

www.veikkaus.fi/yritys

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus Oy
Veikkaus Oy
Aku Korhosen tie 2
00440 Helsinki

https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus tuottaa peleillä iloa. Tarjoamme elämyksiä ja huippupelejä asiakkaistamme välittäen. Me noin 1300 veikkauslaista teemme kaikkemme, että pelaaminen säilyy ilon puolella, ja suomalaiset pelaavat maltilla. Lähes kaikki aikuiset suomalaiset ovat kokeilleet pelejämme, ja meillä on noin kaksi miljoonaa Etuasiakasta. Olemme monella tavalla mukana suomalaisessa elämässä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme