Veken Kaluste Oy

Veke vahvistaa omistuspohjaa kasvun siivittämiseksi

Jaa

Veke on huonekalu- ja sisustuskaupan kasvuyritys, joka valmistautuu tulevien vuosien kasvustrategian toteuttamiseen laajentamalla yrityksen omistuspohjaa. Kotimainen pääomasijoittaja Sentica ja Veke löysivät toisensa sekä vahvan yhteisen tulevaisuuden tavoitetilan kasvattaa Vekestä yksi Suomen suurimmista huonekalu- ja sisustuskaupan toimijoista. Sentican rinnalla sijoituksen yhtiöön tekee digitaalisen kaupan uusi sijoitusyhtiö Snowball Growth Partners, jonka myötä Veke saa tuekseen kolme erittäin kokenutta verkkokaupan osaajaa: Mika Syreniuksen, Leevi Parsaman ja Nicolas Fogelholmin. Vekellä on pitkä ja vahva huonekalu- ja sisustustuotekaupan osaaminen. Sentican tiimillä on puolestaan pitkä ja vahva osaaminen tukea ja vauhdittaa suomalaisten yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Veke on ollut ensimmäisten joukossa aloittamassa huonekalu- ja sisustustuotteiden verkkokauppaa ja kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista sisustajan verkkokaupoista reilussa kymmenessä vuodessa. Vuosi 2021 on ollut ennätyksellisen vilkas ja verkkokauppa on jatkanut kasvuaan. Yhtiön liikevaihto ylitti 30 miljoonaa euroa samalla kun yrityksen kannattavuus on kehittynyt positiivisesti. Myynnistä noin 75 % tuli verkkokaupasta ja loput sen kolmesta myymälästä Vantaalta, Oulusta ja Rovaniemeltä. Tulevien vuosien aikana Veke on asettanut tavoitteekseen lisätä markkinaosuuttaan panostamalla sekä verkkokauppaan, että myymäläverkoston laajentamiseen.

Henkilöstölle omistuspohjan muutos merkitsee jatkuvuutta

Veken kasvua tukevaa brändin tunnettavuutta pystytään vahvistamaan entistä nopeammin ja varmemmin nyt käynnistyvän Sentican kumppanuuden myötä. Sentican tiimillä on vahva osaaminen suomalaisten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittamisesta. Jatkossakin yritys tulee kehittämään digitaalisen liiketoiminnan osa-alueita voimakkaasti. Monikanavaisen asiakaskokemuksen jatkuva kehitystyö on selkeä painopiste, jonka myötä myös myymäläverkostoa tullaan kasvattamaan jo kuluvan vuoden aikana mm. Tampereelle. Omistuspohjan muutoksella ei ole vaikutusta henkilöstöön, ja Ranua on jatkossakin yhtiön kotipaikkakunta.

  • Kiitos hyvästä kasvukehityksestämme kuuluu asiakkaille ja upealle henkilökunnallemme. Hyvä asiakastyytyväisyytemme on osaavan ja sitoutuneen henkilöstömme ansiota. Jatkossakin tulemme tukemaan heidän onnistumista työssään kaikin tavoin, sanoo toimitusjohtaja Markus Ranua.

Panostuksia muotoiluun ja kotimaisuuteen

Yhtiön strategisten arvojen ytimessä entistäkin tärkeämmässä roolissa ovat vastuullisuus ja kotimaisuus. Tulevaisuudessa yhtiö panostaa myös muotoiluun ja etenkin nuoriin suomalaisiin muotoilijoihin. Veke on käynnistänyt yhteistyössä ranualaisen ASWood Oy:n ja Lapin Yliopiston taiteiden tiedekunnan teollisen muotoiluyksikön kanssa tuotekehitysprojektin uuden mäntyhuonekalumalliston luomiseksi. Veken liiketoiminnalle on myönnetty avainlipputunnus.

Yhtiön perustaja siirtyy pienosakkaaksi

Veke on ranualaisten Jaana ja Veijo Ranuan vuonna 1993 perustama yritys. Yrityksen juuret ovat vahvasti Ranualla, jossa sijaitsee toinen keskusvarastoista, useiden eri tiimien toimintoja ja yli 40 työntekijää. Yhtiön omistajina ja avaintehtävissä tulevat jatkamaan perustajasuvusta Markus, Miikka ja Matias Ranua.

  • Veken sukupolvenvaihdos on saatu hyvään vaiheeseen. Sentican kanssa arvot ja ajatusmaailma kohtaavat ja Veke saa uuden omistajuuden myötä entistä paremmat mahdollisuudet kasvaa yhdeksi toimialan suurimmista tulevien vuosien aikana. Olen todella tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun. Jään kiitollisena ja hyvillä mielin yhtiöön pienosakkaaksi antaen tilaa pojilleni jatkaa  Veken liiketoiminnan jalostamista  seuraavaan kehitysvaiheeseen, kommentoi yrityksen perustajayrittäjä Veijo Ranua.

Uudet kumppanuudet vahva pohja tulevalle kasvulle

Sentica on kotimaisena pääomasijoittajana ollut tukemassa useiden suomalaisten yrittäjävetoisten yhtiöiden kasvua ja nyt solmittu kumppanuus pitää sisällään paljon samankaltaisuutta näiden menestystarinoiden kanssa, joista mm. Puuilo, Kotipizza ja Pihlajalinna ovat monille tuttuja.

  • Yhteinen näkemys yhtiön tulevasta kehityksestä, johdon vahva ja monipuolinen osaaminen sekä johtava markkina-asema yhtenä Suomen viidestä suurimmasta alan verkkokaupasta antavat erinomaiset edellytykset jatkaa voimakasta kasvua tulevina vuosina. Haluamme Senticalla olla tukemassa oman kokemuksemme kautta Vekeä tämän kasvupolun toteuttamisessa, kommentoi Sentican osakas Aitor de la Torre.

Snowball Growth Partners on digitaalisen kaupan asiantuntija- ja pääomasijoitusyhtiö, jonka tavoitteena on kiihdyttää kumppaneidensa kasvua tarjoamalla pääoman ohella vahvaa strategista tukea sekä käytännön asiantuntemusta operatiiviseen kehittämiseen.

  • Elämme digitalisaation ajamaa kaupan murrosta. Verkkokaupan osuus myös kodin sisustamisessa tulee edelleen kasvamaan radikaalisti ja markkina tullaan jakamaan uudelleen. Näkemyksemme mukaan Vekellä on kaikki edellytykset kasvaa murroksen myötä johtavaksi monikanavaiseksi toimijaksi Suomessa, kommentoi Snowball Growth Partnersin Mika Syrenius.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Ranuan keskusvarastolla Miikka Ranua (vas), Matias Ranua, Markus Ranua ja Veijo Ranua
Ranuan keskusvarastolla Miikka Ranua (vas), Matias Ranua, Markus Ranua ja Veijo Ranua
Lataa
Hallituksen puheenjohtaja Veijo Ranua (vas) ja toimitusjohtaja Markus Ranua
Hallituksen puheenjohtaja Veijo Ranua (vas) ja toimitusjohtaja Markus Ranua
Lataa
Asiakaspalvelun tiiminvetäjä Outi Sarajärvi-Oba puhelimessa
Asiakaspalvelun tiiminvetäjä Outi Sarajärvi-Oba puhelimessa
Lataa
Varastotyöntekijä Oliver Luokkanen pakkaa lähetystä
Varastotyöntekijä Oliver Luokkanen pakkaa lähetystä
Lataa
Veke olohuoneessa konjakinruskea Oxford divaanisohva
Veke olohuoneessa konjakinruskea Oxford divaanisohva
Lataa
Veken toimitusjohtaja Markus Ranua kasaa tuolia
Veken toimitusjohtaja Markus Ranua kasaa tuolia
Lataa
Veken kotimaisia Rima- ja Koivu-tuoteperheen tuotteita olohuoneessa
Veken kotimaisia Rima- ja Koivu-tuoteperheen tuotteita olohuoneessa
Lataa
Veken kotimaisia Rima- ja Koivu-tuoteperheen tuotteita olohuoneessa_vaaka
Veken kotimaisia Rima- ja Koivu-tuoteperheen tuotteita olohuoneessa_vaaka
Lataa
Veke Rovaniemen myymälä ja Marja-Liisa Koskenniemi
Veke Rovaniemen myymälä ja Marja-Liisa Koskenniemi
Lataa
Veken keskusvarasto Ranualla syksyllä 2021
Veken keskusvarasto Ranualla syksyllä 2021
Lataa
Veken keskusvarasto Ranualla
Veken keskusvarasto Ranualla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Veken Kaluste Oy
Veken Kaluste Oy
Urakantie 5
97700 Ranua

http://www.veke.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veken Kaluste Oy

Asuntomessukohde Koti Onni: Saavutettavia sisustusunelmia eri elämänvaiheisiin28.6.2022 09:32:00 EEST | Tiedote

Sisustajan huonekalukauppa Veke on mukana Naantalin asuntomessuilla 15.7. - 14.8.2022. Veken kalustama Koti Onni, messukohde numero 1-2, inspiroi sekä esittelee saavutettavia sisustusunelmia eri elämänvaiheisiin. Kohde kattaa kaksi huoneistoa, jotka tarjoavat tyylikkäitä sekä käytännöllisiä ideoita erityisesti pieneen, toimivaan ja viihtyisään kotiin. Kohteessa on nähtävillä niin persoonallisia, trendikkäitä kuin ajattomia sisustusratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme