MessukeskusMessukeskus

Vene 20 Båt -messut kertoo veneilyn ilosanomaa

Jaa

Venemessuille tullaan tutustumaan uusiin veneisiin sekä veneilyn ja vesiharrasteiden tarvikkeisiin ja varusteisiin. Monelle venemessut on paikka, jossa nähdään toisia samanhenkisiä ihmisiä, suunnitellaan tulevaa veneilykautta ja saadaan virikkeitä. Veneilyn ja vesiharrasteiden elämyksellisyys ja hauskuus ovat vahvasti läsnä. Vene 20 Båt -messut 7. – 16.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä tarjoaa jokaiselle veneilijälle ja vesilläliikkujalle jotakin. Nyt ensimmäistä kertaa järjestetään oma ohjelmakokonaisuus henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita veneilystä ja haluavat aloittaa veneilyn.

Vene 20 Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma, jossa vierailee vuosittain kymmenen päivän aikana yli 65 000 veneilijää ja vesillä liikkujaa. Mukana on noin 300 näytteilleasettajaa. Veneilijöille tarjotaan messuilla tieto veneilystä, veneen valinnasta,  veneiden huoltamisesta, veneilykohteista ja -mahdollisuuksista. Purjehdussatamassa kuullaan purjehdustarinoita ja saadaan tietoa  Itämeren tilanteesta.  Uusi Aalto -alueella kalastus on vuosi vuodelta vahvemmin esillä. Tänä vuonna vesilajista nousevat erityisesti sukellus ja suppaus.


Veneilijöiden lisäksi messuille toivotetaan tervetulleiksi veneilystä kiinnostuneet, joille järjestetään ensimmäistä kertaa oma ohjelmakokonaisuus sunnuntaina 9.2. klo 10-12.  Ohjelma julkaistaan tammikuun alussa ja mukaan mahtuu 100 ensimmäistä.   

Käytössä kaikki Messukeskuksen seitsemän hallia

Kahdessa suurimmassa hallissa (hallit 6 ja 7) on noin 500 uutta venettä ja ohjelma-alueista Purjehdussatama ja Totalveneen Messi, joissa kuullaan veneilytarinoita ja kerrotaan veneilyn mahdollisuuksista.  Uusi Aalto ja kalastus täyttävät kaksi alakerran hallia (hallit 1 ja 2), joissa on neljä erilaista allasta ja yksi ohjelmalava. Näiden hallien vieressä olevassa hallissa (halli 3) esitellään muun muassa laitureita, trailereita ja palveluja. Yläkerran halleista (hallit 4 ja 5) löytyy tarvikkeita, varusteita ja elektroniikkaa sekä ohjelma-alueista Venemestarin Telakka ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n ohjelmallinen osasto, luokkaliitot ja Kamapörssi.

Moottoriveneilijöiden tietopaketit

Totalveneen Messissä esitellään Messujen uutuusveneet. Sieltä saa tietoa muun muassa erilaisista moottorivenetyypeistä, pääkaupunkiseudun päiväretkeilykohteista ja uudesta vesiliikennelaista.

Venemestarin Telakalla kunnostetaan  Windy 31 Tornado moottorivenettä ja With 400 Vitting päiväpurtta. Telakalla voi seurata työnäytöksiä; lämmityslaitteen asennusta, pohjan kunnostusta, kylkien maalausta ja keraamista pintakäsittelyä sekä törmäyslistan ja parraslistan vaihtoa ja synteettisen tiikkiturkin ja -täkin asennusta. Telakalla kerrotaan telakointivaihtoehdoista, sähköturvallisuudesta, käytetyn veneen kuntokartoituksesta, vahinkovauriokorjauksista ja verhoilukursseista.


Purjehdustarinat, kisakuulumisia ja Itämeren suojelua

Vene 20 Båt -messuilla kuullaan tarinoita purjehdusseikkailuista, purjehdushankkeista ja  kilpapurjehduksesta. Purjehdussatama kokoaa purjehtijat ja siellä pääsee keskustelemaan ja suunnittelemaan tulevia purjehduksia. Venemessut on jo usean vuoden seurannut purjehtijoiden Ari HuuselanTapio LehtisenTuomo Meretniemen ja Kari ”Ruffe” Nurmen seikkailuja maailman merillä. Tällä kertaa ei tehdä poikkeusta. Satamassa tuodaan esille tänäkin vuonna Itämeren tilannetta ja vastuullisuutta. Satamaan ankkuroitunut Zer°emission-kisavene tuo esimerkillään esille  meristä huolehtimista. Vene on yksi suurimmista koskaan venemessuilla olleista purjeveneistä.  Suomen Messusäätiön Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan perjantaina 14.2., jolloin ympäristönsuojelun aiheet ovat laajemminkin esillä Purjehdussatamassa. Kilpapurjehdusilta on torstaina 13.2.2020 ja perhepäiviä ovat molemmat sunnuntait 9.2. ja 16.2.

Yhdessä vesille ja Kamapörssiin SPV:n kanssa

Suomen Purjehdus ja Veneily ry tarjoaa ohjelmaa päivittäin omalla osastollaan. Sieltä saa palveluspisteestä tietoa muun muassa seuratoiminnasta, katsastuksesta ja koulutuksesta. Lasten maailmaan pääsee touhuamaan ja altaalla kilpailemaan radio-ohjattavilla veneillä. Viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin osastolla on teemoitettua ohjelmaa.

Veneilijän Kamapörssi on auki perjantaisin klo 11-19, lauantaisin klo 10-18, sunnuntaisin klo 10-18 ja maanantaista torstaihin klo 15-19. Sinne voi tuoda hyväkuntoisia tarpeettomaksi käyneitä veneilyvarusteita ja -tarvikkeita myyntiin. Tuotemyynnistä perittävä 30 prosentin provisio ohjataan lyhentämättömänä Sailing Team Finlandin Nuorille huipuille, jotka ahkeroivat messujen ajan kamapörssissä.

Kalastusta, sukellusta ja suppailua

Elämyksellinen Uusi Aalto tuo Vene 20 Båt -messuille aktiviteettejä, joita yleisö voi kokeilla. Uusi Aalto -altaan lisäksi alueella on SUP-testiallas, kalastuksen Lowrance Live Stage  ja kaksi sukellusallasta – uusi akvaariomainen SSD-allas ja aikaisemminkin messuilla ollut pyöreä yleisösukellusallas. Ohjelmaa on tarjolla joka päivä kaikissa ohjelmapisteissä. Uusi Aalto -altaan juontaja on Alex Haley ja kalastuksen isäntä Mikko ”Peltsi” Peltola.

Kalastus on vallannut yhä vain isomman osan Uusi Aalto -alueesta. Varusteltuja kalastusveneitä Uusi Aalto -altaan reunalla edustavat muun muassa Buster M, ensiesittelyssä oleva Buster XL, Buster Cabin sekä Garminin Tracker Pro Guide V-175 Combo. Messuilla on tavattavissa suuri joukko kalastusoppaita ja -persoonia, jotka kertovat kalastuksennikseistä päivittäin Uuden Aallon ohjelmapisteissä. Uudella Käsityöläisten torilla myydään muun muassa uniikkeja haukijerkkejä, vaappuja, vapoja ja meritaimenuistimia. Kalastajan Kanavan osastolla on myös tavattavissa messujen aikana useita käsityöläisiä, jotka esittelevät ja myyvät taidonnäytteitään.

Venemessuille tuodaan ensimmäistä kertaa SSD (Sea Safety Diving) -allas, joka on rakennettu tätä tapahtumaa varten ja jossa esitellään sukellusharrastusta. Yleisö pääsee seuraamaan vedenalaisia näytöksiä ja laitesukelluksen kurssiesittelyjä altaan suurista ikkunoista. Altaassa järjestetään myös lajiesittelyjä snorklauksesta. Nuoret snorklaajat ampuvat ilmakuplapyssyllä veden alla ja ajavat scootterilla. Messuilla esitellään myös suosittujen kokokasvomaskien käyttöä. Yli 2m syvässä SSD-altaassa on myös merenneitokoulu. Merenneitouinti on uusi Suomeen rantautunut vesiliikuntaharrastus. Merenneito Riia ja pienet merenneidot esittelevät harrastusta. Messuilla pääsee tutustumaan myös vapaasukellukseen Johanna Nordbladin lajiesittelyssä. Vedenalaiseen maailmaan pääsee myös VR-lasien avustuksella.

Erimover järjestää päivittäin monipuolista SUP-ohjelmaa, kuten SUP-liikuntatunteja, joihin yleisö voi osallistua. Lisäksi Vesiurheilu.fi tarjoaa yleisölle mahdollisuuden testata kaikkia SUP -lautoja matalavetisessä 30m pitkässä testialtaassa. 

Hyväntekeväisyyslipulla venemessuille!

Venemessujen kumppani on tänä vuonna #MEIDÄNMERI-kampanja. Messuille voi ostaa verkosta ennakkoon #MEIDÄNMERI-lipun, josta menee kolme euroa Itämeren suojeltuun John Nurmisen Säätiön kautta. Kampanjan takana on John Nurmisen Säätiön lisäksi Moomin Characters. Hyväntekeväisyyslippu maksaa etukäteen ostettuna 17 euroa ja tapahtuman aikana 20 euroa. Sitä myydään ainoastaan verkkokaupassa http://shop.messukeskus.com


Vene 20 Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma. Vene 20 Båt -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7. – 16.2.2020. Tapahtuma on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18.
Pääsylippuja voi ostaa messuille ennakkoon http://shop.messukeskus.com  Ryhmäliput (min 10 hlöä) maksavat ennakkoon ostettuna 6.2. asti 10 e/hlö (12 e/hlö tapahtuman aikana). Aikuisten lippu ennakkoon edullisimmillaan 16 e (tapahtuman aikana 19 e).  Muut lippujen hinnat ja lisätiedot www.venemessut.fi 

Messukeskus järjestää Vene 20 Båt -messut Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Mercedes-Benz ja #MEIDÄNMERI-kampanja.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0809

www.venemessut.fi #venemessut
Kuvia tapahtumasta: http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Helsingin Kirjamessut vie lukupiirit verkkoon7.9.2020 13:05:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit ovat tänä vuonna kaikkien seurattavissa veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa makupaloja jo ennen varsinaista tapahtuma-ajankohtaa 22. – 25.10.2020. Lokakuun alusta alkaen järjestetään viisi lukupiiriä. Ensimmäisessä lukupiirissä keskustellaan kirjailija Kari Hotakaisen kanssa uutuusteoksesta Tarina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme