MessukeskusMessukeskus

Vene 23 Båt -venemessut tarjoaa kymmenen päivän irtioton kesään

Jaa
Helsingin kansainvälisillä Vene 23 Båt -venemessuilla esitellään satoja veneitä eri kokoluokissa. Parhaat venekaupat tehdään venemessuilla, jossa veneiden vertailu ja itselleen sopivimman veneen löytäminen on helppoa. Samalla pääsee tekemään myös varuste- ja tarvikehankintoja. Venemessuille tullaan perinteiseen tapaan tapaamaan tuttuja ja fiilistelemään tulevaa veneilykautta. Vene 23 Båt on odotettu tapahtuma ja kohtaamispaikka, josta aloitetaan uuden veneilykauden suunnittelu. Vene 23 Båt -messut järjestetään 10. – 19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa nyt kolmen vuoden tauon jälkeen.
Venemessut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020.
Venemessut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020.

Vene Båt -messut  järjestettiin edellisen kerran helmikuussa 2020. Tämän jälkeen on veneilystä  tullut entistä suositumpaa ja veneitä on myyty erityisesti vuosina 2020 ja 2021 erittäin paljon. Nyt vuonna 2022 myyntimäärät ovat tasoittuneet poikkeuksellista aikaa edeltävälle tasolle. ”Odotamme innolla venemessujen avautumista ja uskomme messujen tavoittavan tänä vuonna uskollisten kävijöiden lisäksi myös ennätysmäärän uusia kävijöitä, jotka ovat aloittaneet veneilyn näiden kolmen vuoden aikana. Venemessut järjestetään tänä vuonna Helsingin Messukeskuksen alakerran halleissa. Olemme tiivistäneet tapahtumaa ja tuotekokonaisuudet ovat hiukan vaihtaneet paikkoja,” kertoo myyntipäällikkö  Tomi Frick Helsingin Messukeskuksesta. ”Ylpeänä voimme kertoa, että Vene 23 Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma, joka tuo kesän Helsingin Messukeskukseen kymmeneksi päiväksi helmikuussa.”


Veneilijät ovat vastuullisia

Vene 23 Båt -messujen tämän vuoden hyväntekeväisyyskumppani Pidä Saaristo Siistinä ry on veneilijöiden oma järjestö, johon kuuluu jo noin 13 500 vastuullista vesilläliikkujaa. Ympäristöhuoltotyöllään ja ylläpitämillään Roope-palvelupisteillään yhdistys mahdollistaa kestävän vesillä liikkumisen Suomessa. ”Toivomme tavoittavamme uusia jäseniä palveluidemme pariin ja haastamme kaikki mukaan Suomen suurimpiin talkoisiin Siisti Biitsi -ohjelmamme 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi”, kertoo PSS ry:n toiminnanjohtaja Aija Kaski

Pidä Saaristo siistinä on myös mukana Suomen Messusäätiön Pelasta Itämeri -palkinnon raadissa yhdessä Baltic Sea Action Groupin, John Nurmisen Säätiön ja Tekniikka & Talous -lehden kanssa päättämässä kuka saa perjantaina 17.2. klo 16 Pelasta Itämeri -palkinnon (20 000 e).

Satoja kaupallisia veneitä Pohjois-Euroopan suurimmilla venemessuilla


Venemessuilla on esillä satoja veneitä eri kokoluokissa ja kymmenittäin uutuuksia  ensi-esittelyssä. Messuilla nähdään muun muassa Alukin C 650, Alutroll 465 Trooper, AMT 240 DC, Anytec 622 SPD, Aquador 300 HT, Arronet 23’5 SPT 2, Axopar 25 Cross Bow, Beneteau Antares 9, Bennington L Line, Brabus Shadow 300 Cross Top Edition One, Brabus Shadow 900 XC Cross Cabin, Candela C-8, Fairline Targa 45 GT, Falcon BRs 4, Faster 495 XC, Finnmaster T9 ST, G-Force 8, Glacier 48, Grandezza 30 CA, Highfield Sport 600, Hydrolift X-22, Jeanneau Merry Fisher 1095 Fly, Max 68 C, Nimbus C11, Nord Star 42+ Cruiser, Nordkapp Noblesse 830 DC, Nordkapp Gran Coupe 905 V12, Ockelbo B25 CAB, Quarken 27 T-Top V2, Rand 22 Source, Ryck 280, Saxdor 205, Seamachine Cuda 5.0, Sting 580 S, Suvi 46 Fisher, Targa 32 Aft Door, Terhi 390, TG 6.1, Wellcraft 355, Windy 34 Alize ja XO DFNDR 8.

Suomalainen veneteollisuus on vahvasti mukana messuilla. Reilusti yli puolet moottoriveneistä on suomalaisia. Messuilla suomalaisista merkeistä uutuuksia esittelevät Alutroll, AMT, Aquador, Axopar, Falcon, Faster,  Finnmaster, G-Force, Grandezza, Nord Star, Max, Quarken, Saxdor, Suvi, Targa, Terhi,  TG ja XO. Muita suosittuja suomalaisvenemerkkejä messuilla ovat muun muassa Alucat, Bella, Flipper, Husky, Marino, Parexo, Sargo ja Silver.

Messujen isoin moottorivene on yli 15 metrinen Targa 46 ja kallein vene Glacier 48. Messuilla esitellään purjeveneistä Beneteau Oceanis 30.1, Beneteau First 27, Beneteau First 14 ja  Dehler 38 SQ.

Mahonki-, puu-, kalastus- ja kisaveneitä sekä kaislavene

Uusien veneiden lisäksi messuilla on klassikkoveneitä Mahogany Yachting Societyn osastolla ja upeita veneitä Puuveneveistäjien yhdistyksen osastolla. Klassikkoveneiden ehdoton helmi tänä vuonna on Noak, joka on Andrée & Rosenqvistin veistämöllä vuonna 1911 rakennettu moottorivene. Se on ollut yhden suvun omistuksessa kolmen sukupolven ajan, kunnes sen uusi elämä alkoi osana Ismo Postareffin kokoelmaa pohjois-Päijänteellä. Klassikkoveneiden osastolla on myös mahonkinen yhteys- ja retkivene VIGGEN, 1940-luvun henkinen Gentlemens racer sekä mahonkinen purjekanootti Red Sky Yachts. Puuveneveistäjien osastolla esitellään muun muassa tyyppivene, jonka suunnitteluun ja rakentamiseen on saatu apurahaa Museovirastolta ja Suomen Kulttuurirahastolta. Veneen on suunnitellut Jarmo Häkkinen ja prototyypin ovat rakentaneet Norboats  sekä Noridic Craft. Prototyyppi on 6.5 metriä pitkä avovene.

Kalastusallueella on useita kalastukseen varusteltuja veneitä muun muassa Aaltomarine 600CC,  ensiesittelyssä oleva Alutroll 465 Trooper,  Alutroll Snapper 410, Bayliner Element M15, Falcon BRs4, Buster M1 Fish, Buster M2 ja Quicksilver Captur 705 Pilothouse. Tuttuun tapaan nähdään myös Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n luokkaliittojen kisaveneitä.

Suomen ensimmäinen kaislapurjevene esitellään venemessuilla. Valtameripurjehtija, seikkailija Kari ”Ruffe” Nurmi ylitti avomerikelpoiseksi rakennetulla kaislaveneellä Suomenlahden 30 tunnissa kesällä 2021.Kaislaveneen esikuvana on toiminut RA-kaislavene, jolla Thor Heyerdahl ylitti Atlantin valtameren vuonna 1970. Kaislaveneen runko valmistui kahdessa viikossa Helsingin Messukeskuksessa. Rakennusmateriaalina käytettiin suomalaista järviruokoa. Runko muodostuu neljästä erillisestä kaislaponttonista, jotka on sidottu toisiinsa ja puiseen tukikehikkoon, joka muodostaa rakenteen selkärangan. Yhden ponttonin sitomiseen on käytetty noin 200 metriä köyttä, ja kaiken kaikkiaan veneessä on köyttä noin kilometrin verran. Aluksen pituudeksi tuli reilut 8 metriä, noin puolitoista metriä suunniteltua enemmän. Leveyttä aluksella on noin kaksi metriä ja arvioitu paino 1000 kiloa. Ruffe esittelee kaislavenettä venemessujen Purjehdussatamassa sekä kertoo Purjehdussataman ohjelmalavalla viime kesän purjehduksestaan Grönlantiin muoviveneellä.

Ohjelmaa viidellä pisteellä

Veneiden lisäksi messuilla esitellään laajasti veneilyn tarvikkeita ja varusteita sekä vesiharrastus- ja kalastusvarusteita. Tapahtuman Aalto-alueella voi kokeilla muun muassa suppausta ja sukeltamista. Venemessuilla kuullaan muun muassa upeita purjehdustarinoita maailman meriltä, saadaan tärkeää tietoa veneilystä ja opastusta veneiden kunnostukseen. Ohjelmaa tarjotaanPurjehdussataman lavalla, Totalveneen Messissä (tietoa moottoriveneistä ja veneilykohteista), Venemestarin Telakalla (esillä veneiden kunnostus, työnäytöksiä) sekä Aalto-alueella kalastuksen Alutroll-Tohatsu-lavalla ja altaalla. Tapahtuman ohjelma on julkaistu ja löytyy www.venemessut.fi 

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 23 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 23 Båt -messut on avoinna pe 10.2. klo 11-19, la-su 11.–12.2. klo 10-18, ma-pe 13.–17.2. klo 11-19 ja la-su 18.–19.2. klo 10-18. Lippuja voi ostaa ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com

Kuvia median käyttöön http://mediabank.messukeskus.com

Lisätietoja: Messukeskus, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo, puh. 040 673 4032, jarkko@finnboat.fi

www.venemessut.fi #venemessut

Kuvat

Venemessut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020.
Venemessut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020.
Lataa
Satoja veneitä venemessuilla. Kuva Vene 20 Båt
Satoja veneitä venemessuilla. Kuva Vene 20 Båt
Lataa
Vesiharrasteita Vene 20 Båt-messuilla.
Vesiharrasteita Vene 20 Båt-messuilla.
Lataa
Kalastus vahvasti esillä venemessuilla. Kuva Vene 20 Båt.
Kalastus vahvasti esillä venemessuilla. Kuva Vene 20 Båt.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Radical Health Festival Helsinki 2023: The Programme Has Been Published25.5.2023 14:00:00 EEST | Press release

The Radical Health Festival Helsinki 2023 is pleased to announce that the highly anticipated programme for the 2023 edition of the new pan-European health festival has been officially published. Set to take place from June 12th to June 14th, the Radical Health Festival Helsinki will bring together policymakers, health professionals, innovators, medical device and EHR providers, pharma leaders, and health enthusiasts from around the world.

Muodin kiertotalouspalkinnot jaetaan I love me -messuilla lokakuussa – alan suunnannäyttäjiä etsitään Jalotus ry:n kanssa24.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Kiertotalouden ja vastuullisuuden teemat nousevat ensi syksyn I love me -messuilla esiin entistä vahvemmin. Jalotus ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävässä kiertotalouskilpailussa etsitään muodin ja tekstiilialan toimijoita, jotka hyödyntävät ja edistävät toiminnassaan kiertotaloutta. Pohjois-Euroopan johtava hyvinvointitapahtuma I love me järjestetään 20.–22.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Renewed Cyber Security Nordic Competition is opened – First keynote speakers confirmed23.5.2023 15:24:46 EEST | Press release

The Cyber Security Nordic Competition is now opened to the companies operating in Finland. The final of the competition will take place in the form of a pitch competition at the Cyber Security Nordic event from 7 to 8 November 2023. The winner will receive a €10,000 prize, donated by the Finnish Fair Foundation. Most of the keynote speakers at the event will be seen first time in Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme