Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Veneiden talvisäilytys- ja vaihtopaikkojen haku siirtyy verkkoon

Jaa

Helsingin kaupungin veneiden talvisäilytyspaikat ja venepaikan vaihtohakemukset voi tehdä 10.6.2019 lähtien sähköisellä lomakkeella osoitteessa venepaikat.hel.fi. Siirtyminen sähköiseen hakuun ei vaikuta aikaisemmin jätettyjen hakemusten käsittelyyn, eikä aiemmin jätettyjä hakemuksia tarvitse uusia.

Eläintarhanladen venesatama. Kuva Rene Röytiö
Eläintarhanladen venesatama. Kuva Rene Röytiö

Kyseessä on tammikuussa 2019 avatun venepaikkahaun laajennus, joten järjestelmä on jo monille kaupungin venepaikan haltijoille tuttu. Hakemuslomakkeen täyttämiseen liittyvissä kysymyksissä ja muissa kaupungin venepalveluihin liittyvissä asioissa neuvoo tarvittaessa venepaikkavarausten asiakaspalvelu, joka on avoinna arkisin klo 9–16 Töölön Kisahallissa (Paavo Nurmen kuja 1 E). Puhelinneuvonta 09 310 87900 on avoinna ma–pe klo 9–14.

Sähköinen venepaikkahaku on osa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan Vene Helsingissä -hanketta (2018-2020), jossa digitalisoidaan venepaikkoihin liittyviä palveluita. Palveluiden digitalisointi tapahtuu vaiheittain. Tammi-kesäkuussa 2019 toteutettu sähköinen venepaikkahaku on ensimmäinen vaihe. Seuraavassa vaiheessa laskutus muuttuu sähköiseksi. Nykyinen asiakastietojärjestelmä korvataan uudella digitaalisella järjestelmällä, jonka toiminnallisuudet kehitetään yhdessä henkilöstön ja asiakkaiden kanssa. Lisäksi vene- ja talvisäilytyspaikkojen jakaminen asiakkaille automatisoidaan, jolloin prosessi nopeutuu merkittävästi.

”Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki, jonka palvelut ovat kiinnostavia, saavutettavia ja helposti löydettävissä. Tämän vision ytimessä on palveluiden kehittäminen niiden yhteisöjen kanssa jotka palveluja käyttävät, tässä tapauksessa helsinkiläiset veneilijät”, kertoo Vene Helsingissä -hankkeen projektipäällikkö Suvi Ervamaa. ”Tehdään yhdessä urbaanista veneilystä helpompaa, hauskempaa ja vaivattomampaa.”

Hae venepaikkaa tai veneen talvisäilytyspaikkaa sähköisesti osoitteessa venepaikat.hel.fi
 
Katso lisätietoja kaupungin veneilijöille suunnatuista palveluista osoitteessa hel.fi/veneily

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Ervamaa
Kehittämisasiantuntija, VTL
Kehittämisyksikkö
Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Kehittämispalvelut
+ 358 40 191 7210
suvi.ervamaa@hel.fi

Kuvat

Eläintarhanladen venesatama. Kuva Rene Röytiö
Eläintarhanladen venesatama. Kuva Rene Röytiö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu neljään palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, kirjasto, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme