Messukeskus

Veneily on hauskaa ja helppoa: Venemessut tarjoaa opastusta vasta-alkajille

Jaa

Pohjois-Euroopan suurimmat venemessut Vene 23 Båt esittelee satoja veneitä ja kymmeniä uutuuksia sekä veneilytarvikkeita ja -varusteita. Venemessut on perinteinen veneilijöiden kohtaamispaikka, mutta myös veneilystä kiinnostuneiden keidas. Tänä vuonna venemessut tarjoaa erilaista koulutusta ja opastusta vasta-alkajille. Vene 23 Båt -messut kestää kymmenen päivää ja järjestetään 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Veneily on kiva harrastus, jossa tapaa paljon samanhenkisiä ihmisiä ja pääsee nauttimaan luonnossa liikkumisesta.
Veneily on kiva harrastus, jossa tapaa paljon samanhenkisiä ihmisiä ja pääsee nauttimaan luonnossa liikkumisesta.

Kotimaan matkailusta ja veneilystä on tullut viime vuosina aina vain kiinnostavampaa. Moni on lähtenyt rohkeasti uuden harrastuksen pariin ja hankkinut veneen. Veneily on kiva harrastus, jossa tapaa paljon samanhenkisiä ihmisiä ja pääsee nauttimaan luonnossa liikkumisesta. Mahdollisuuksia veneilyn aloittamiseen on monia. Veneilyn voi aloittaa edullisesti liittymällä veneilyseuraan ja käyttämällä seuran veneitä, vuokraamalla veneen tai ostamalla itse tai kimpassa veneen.

Venemessuilla venevuokraukseen voi tutustua Skipperin osastolla. Veneilyseuroista ja harrastuksen aloittamisesta saa tietoa erityisesti Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n osastolta. Totalveneen Messissä esitellään yleisimpiä moottorivenetyyppejä la 11.2., su 12.2. ja la18.2. klo 12.30-13.00. Purjehduspäivästä kerrotaan pe 10.2. ja su 19.2. klo16-16.30 Purjehdussataman lavalla. Mistä onkaan kyse, kun Purjehduspäivänä viedään maakrapuja purjehtimaan.

Kahden päivän kurssi

Vene 23 Båt -messujen osastoilla saa tietoa veneilystä ja siellä opastetaan, millainen vene sopisi vasta-alkajalle. Kysyä kannattaa rohkeasti. Messuilla on myös kaksi veneilyn koulutuskokonaisuutta: https://vene.messukeskus.com/veneilykoulutukset/

Kaksipäiväinen Veneilyn alkeiskurssi järjestetään ensimmäisen viikonlopun aikana  lauantaista sunnuntaihin  11.-12.2. klo 13-17. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja harrastusta vasta harkitseville. Tämän kurssin hinta on 100 euroa ja se sisältää messulipun molemmille päiville ja Veneilyn perusteet -kirjan. Kouluttajina toimivat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n asiantuntijat. Kurssilla opitaan hyvä veneilytapa, vastuut ja asenteet, meriteiden turvalaitteet ja väylät, merikartan ja maisemanavigoinnin alkeet, turvallisuusvarusteet sekä hätämerkit ja -ilmoitukset, lähteminen ja rantautuminen, tärkeimmät solmut ja kiinnittyminen. Kurssilta saa myös vinkkejä harrastuksen aloittamiseen ja itselle sopiman veneen hankintaan.

Kahden tunnin opastus

Aloita veneily -aamupäivä sunnuntaina 12.2. klo 10-12 tarjoaa perustiedot veneilyn aloittamiseen koulutus- ja veneenostovinkkeineen. Tämä tilaisuus on venemessujen kävijöille veloitukseton, mutta siihen on hyvä ilmoittautua etukäteen, sillä 100 ensimmäistä mahtuu mukaan. Tilaisuuden järjestää venemessujen kanssa yhteistyössä Suomen Purjehdus ja Veneily ry.

Venemessuilla myös vesiharrasteet ja kalastus

Veneilyn lisäksi venemessuilla on esillä kalastus ja vesiharrasteet. Messuilla pääsee kuulemaan kalastusoppaiden vinkkejä ja kokeilemaan muun muassa suppausta ja sukeltamista. Aalto-alueella on kaksi allasta, joissa on esityksiä ja laitekokeiluja.

Venemessut kolmen vuoden jälkeen

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 23 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 23 Båt -messut on avoinna pe 10.2. klo 11-19, la-su 11.–12.2. klo 10-18, ma-pe 13.–17.2. klo 11-19 ja la-su 18.–19.2. klo 10-18. Tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020 ja silloin messuilla vieraili 70 875 kävijää.

Lippuja voi ostaa messuille ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com

Kuvia median käyttöönhttp://mediabank.messukeskus.com

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo, puh. 040 673 4032, jarkko@finnboat.fi

www.venemessut.fi #venemessut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Veneily on kiva harrastus, jossa tapaa paljon samanhenkisiä ihmisiä ja pääsee nauttimaan luonnossa liikkumisesta.
Veneily on kiva harrastus, jossa tapaa paljon samanhenkisiä ihmisiä ja pääsee nauttimaan luonnossa liikkumisesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uudistunut Kevätmessut aloittaa kevään Messukeskuksessa – uuden kauden etkoilta tuoreet ideat asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn26.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus Kevätmessut aloittaa kevätkauden Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023. Upeasti uudistunut tapahtuma tarjoaa kaiken asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn – tonteista taloihin ja mökkeihin ja kukista koneisiin. Samanaikaisesti järjestetään Lähiruoka & luomu -messut, Golfmessut ja OutdoorExpo.

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin yhdessä tekemisen ilon – Studio Plentyn suunnittelema näyttely tarjoaa yllätyksellisyyttä ja kohottavia kokemuksia26.1.2023 08:45:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden näyttelyn, joka mukailee tapahtuman vuoden 2023 teemaa Yhdessä / Together. Näyttelyn suunnittelee teeman takana oleva Studio Plenty Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin johdolla. Luvassa on iloa, kauneutta, yllätyksiä ja kohottavia kokemuksia kaikille aisteille. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme