Kokkolan kaupunki

Venetsialaislauantain päiväohjelma torilla toteutetaan koronaturvallisesti

Jaa

Venetsialaislauantain 28.8. perinteinen päiväohjelma torilla käynnistyy aamukymmeneltä Kokkolan nuorisosoittokunnan sävelin. Aamupäivän aikana kuullaan niin lasten Kesämusarallia, Ykspihlajan Työväen Soittajia kuin Alf Mylläri Bandin musiikkia. Myös Kokkolan kaupunginteatteri esittelee syksyn ohjelmistoaan. Perinteinen Suntin soutu on vuorossa klo 12.00. Toritapahtumassa kruunataan myös tämän vuoden Miss Kokkola.

Lauantai-iltana syttyvät myös perinteiset venetsialaistulet Suntin rannoille Antti Chydeniuksen kadun sillan molemmin puolin.

Venetsialaisiltaa voi juhlistaa myös M/S Jennyn soihturisteilyillä klo 20, 21 ja 22 elävän musiikin tahdittamana. Risteilyjärjestelyissä on huomioitu koronaturvallisuus, ja paikkoja on rajoitetusti. Visit Kokkola suositteleekin lippujen hankkimista ennakkoon verkkokaupasta (lisätietoja www.visitkokkola.fi).

Venetsialaisia juhlitaan myös Tankarin majakkasaarella perinteisin menoin. Ilotulitus on klo 22.30 ja kesäkahvila palvelee voimassa olevien rajoitusten mukaisesti.

Yleisöä pyydetään osallistumaan tilaisuuksiin vain täysin terveinä, käyttämään kasvomaskeja ja huolehtimaan turvaväleistä sekä torilla että soihturisteilyillä.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Kokkola Material Week eftersträvar ett nytt publikrekord16.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

I år genomförs Kokkola Material Week som arrangeras i Karleby i november som ett hybridevenemang. Man kan delta i de avgiftsfria evenemang som ordnas i samband med konferensen i Tullpackhuset samt i Karleby stadshus. Innehållet i den direkta livesändning som sänds via internet dagligen kommer att bestå av särskilt intressanta, utvalda och sammanställda helheter. En nyhet i samband med årets upplaga av Kokkola Material Week utgörs av den biståendemässa som arrangeras i samband med Kokkola Material Wek i samarbete med KPK Events.

Svara på enkäten om återvinningsstationens placering!15.9.2021 13:55:00 EEST | Tiedote

Karleby stad har utrett alternativa platser för placeringen av återvinningsstationen. För närvarande ligger återvinningsstationen på Kosilområdet på Terminalgatan. Utredningen inleddes utgående från en fullmäktigemotion enligt vilken nuvarande område borde användas av handeln och näringslivet, medan återvinningsstationen borde placeras på ett sådant område som möjliggör en modern återvinningsstations processer och en kvalitativ och smidig hantering av godset.

Vastaa kyselyyn hyötykäyttöaseman sijainnista!15.9.2021 13:55:00 EEST | Tiedote

Kokkolan kaupunki on selvittänyt vaihtoehtoisia sijoittamispaikkoja hyötykäyttöasemalle. Tällä hetkellä hyötykäyttöasema sijaitsee Kosilan alueella Terminaalikadulla. Selvitys käynnistettiin valtuustoaloitteen pohjalta: aloitteen mukaan nykyinen alue tulisi olla kaupan ja elinkeinoelämän hyödynnettävissä, ja hyötykäyttöasema tulisi sijoittaa alueelle, joka mahdollistaa modernit prosessit ja tavaran laadukkaan ja joustavan käsittelyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme