Kokkolan kaupunki

Venetsialaisviikonloppuna juhlitaan myös vanhoja ja kevään ylioppilaita

Jaa

Kokkolan lukiot järjestävät venetsialaisviikonvaihteessa sekä keväältä koronatilanteen vuoksi siirtyneet vanhojen tanssit, että keväällä valmistuneiden ylioppilaiden yhteisen juhlatilaisuuden.

Ylioppilaat Länsipuistossa 2020. Kuva: Aki Paavola
Ylioppilaat Länsipuistossa 2020. Kuva: Aki Paavola

Vanhojen tanssit pyörähdellään perjantai-iltana 27.8. koulukohtaisin järjestelyin, mutta vierailuja muille kouluille tai yhteistansseja ei tällä kertaa nähdä. Tanssien yleisömäärä on rajattu tanssiparien läheisimpiin, tilaisuuksissa käytetään kasvomaskia ja noudatetaan turvavälejä. Lukiot ohjeistavat vanhoja ja heidän lähipiiriään oman koulun käytännöistä Wilman kautta.

Lauantain 28.8. ylioppilasjuhlat toteutuvat viime vuoden tapaan ulkoilmatilaisuutena Länsipuistossa klo 11. Myös Länsipuiston tilaisuus on suunnattu ylioppilaille ja heidän lähimmilleen. Laaja puistoalue mahdollistaa turvavälien pitämisen ja osallistujia on ohjeistettu kasvomaskin käyttöön koko tilaisuuden ajan. Myös tämän tilaisuuden tarkempi info on lähetetty ylioppilaille Wilman kautta.

Kokkolan kaupunki onnittelee viikonlopun juhlijoita. ”Sekä koulujen vanhimmat että kevään ylioppilaat ovat suorittaneet opintojaan koronaepidemian aikana poikkeuksellisin järjestelyin, ja joutuneet opiskelunsa aikana myös luopumaan monista lukion perinteisistä tapahtumista. Yhteinen, turvallinen juhlahetki on siis enemmän kuin ansaittu”, toteaa sivistysjohtaja Terho Taarna.

Avainsanat

Kuvat

Ylioppilaat Länsipuistossa 2020. Kuva: Aki Paavola
Ylioppilaat Länsipuistossa 2020. Kuva: Aki Paavola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Kokkola Material Week eftersträvar ett nytt publikrekord16.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

I år genomförs Kokkola Material Week som arrangeras i Karleby i november som ett hybridevenemang. Man kan delta i de avgiftsfria evenemang som ordnas i samband med konferensen i Tullpackhuset samt i Karleby stadshus. Innehållet i den direkta livesändning som sänds via internet dagligen kommer att bestå av särskilt intressanta, utvalda och sammanställda helheter. En nyhet i samband med årets upplaga av Kokkola Material Week utgörs av den biståendemässa som arrangeras i samband med Kokkola Material Wek i samarbete med KPK Events.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme