SPR Veripalvelu

Verenluovutusta uusilla alueilla Oulun ympäristössä

Jaa
Oulun naapurikunnissa on entistä helpompaa luovuttaa verta. Veripalvelu kokeilee uusia luovutuspaikkoja Kempeleessä, Limingassa, Muhoksella, Haukiputaalla, Iissä, Kiimingissä ja Tyrnävällä.
Yhdellä verenluovutuksella voi auttaa jopa kolmea potilasta. Kuva: Mikko Törmänen.
Yhdellä verenluovutuksella voi auttaa jopa kolmea potilasta. Kuva: Mikko Törmänen.

Uusien verenluovutuspaikkojen kokeilussa taustalla on väestönkehitys Oulun seudulla ja toisaalta ihmisten käyttäytymisen muutokset. Entistä harvempi suuntaa enää kaupungin keskustaan. Samalla monien Oulun lähikuntien väkiluku on kasvanut.

”Kempeleessä, Limingassa, Muhoksella ja Haukiputaalla olemme kokeilleet verenluovutusten järjestämistä jo vuoden 2022 puolella. Palaute on ollut positiivista ja kiitettävän moni on ojentanut kätensä”, Veripalvelun aluepäällikkö Mervi Näyhä kertoo.

Veripalvelu Oulu kokeilee aktiivisesti verenluovutusten aikoja ja paikkoja. Uusien paikkakuntien lisäksi esimerkiksi Oulun sisällä kokeillaan uusia verenluovutuspaikkoja. Esimerkiksi vuonna 2022 verenluovutustilaisuuksia järjestettiin Ideaparkissa.

”Tavoitteena on tuoda verenluovutus mahdollisimman lähelle ihmisiä. Samalla seuraamme tietenkin sitä, kuinka ihmiset löytävät uudet ajat ja sijainnit. Tulevina vuosina jatkamme niissä paikoissa käymistä, joissa luovuttajatkin ovat aktiivisia”, Mervi Näyhä sanoo.

Seuraavat luovutustilaisuudet Oulun lähiseudulla

  • Kiiminki 2.1 klo 14-18
  • Ii 3.1 klo 14-18
  • Tyrnävä 23.1 klo 14-18
  • Muhos 20.2 klo 14-18
  • Liminka 27.2 klo 14-18
  • Haukipudas 14.3 klo 14-18
  • Kempele 21.3 klo 13-18

Verenluovutustilaisuuksiin ovat tervetulleita niin ensikertalaiset kuin konkaritkin. Verta voi luovuttaa ensimmäisen kerran 18–59-vuotiaana. Aiemmin verta luovuttanut voi jatkaa, kunnes täyttää 70 vuotta.

  • Ajan verenluovutukseen voi varata osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Myös ilman ajanvarausta saapuvat luovuttajat otetaan mielellään vastaan, jos tilaa on.
  • Oman soveltuvuutensa luovuttajaksi voi testata helposti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.

Luovutetusta verestä tehdyillä verivalmisteilla autetaan mm. leikkaus- ja syöpäpotilaita, onnettomuuksien uhreja, keskosia ja synnyttäviä äitejä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Hilli
Sairaanhoitaja, Veripalvelu Oulu
p.0293001117
hanna.hilli@veripalvelu.fi

Kuvat

Yhdellä verenluovutuksella voi auttaa jopa kolmea potilasta. Kuva: Mikko Törmänen.
Yhdellä verenluovutuksella voi auttaa jopa kolmea potilasta. Kuva: Mikko Törmänen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Härkälenkki 13
01730 VANTAA

029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Oletko kiinnostunut laajemmin Veripalvelusta? Haluaisitko mediavierailun meille? Ole yhteydessä viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviaiseen (puh: +358 29 300 1830, willy.toiviainen@veripalvelu.fi) tai tiedottaja Tuuli Vuoreen (puh: +358 29 300 1174, tuuli.vuori@veripalvelu.fi)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme