SPR Veripalvelu

Veripalvelun biopankkiin on liittynyt yli 58 000 henkilöä

Jaa

Viisivuotisjuhliaan viettävän Veripalvelun biopankin arvokas kokoelma sisältää jo yli 58 000 verenluovuttajan tiedot. Verenluovutuksen yhteydessä kerätyt näytteet luovat pohjan tutkimustyölle, joka keskittyy sairauksien ennaltaehkäisyyn ja tautimekanismien tunnistamiseen.

”Suurkiitokset kuuluvat vapaaehtoisille biopankkiin liittyneille verenluovuttajille, jotka näin auttavat myös tulevaisuuden potilaita”, toteaa Veripalvelun tutkimusjohtaja Jukka Partanen.

Biopankkiin liittyneiden näytteiden avulla Veripalvelun tutkijat ovat esimerkiksi kehittäneet uuden, luovuttajan genomitietoja hyödyntävän menetelmän. Sen avulla voidaan löytää sopivat verenluovuttajat sellaisille potilaille, jotka tarvitsevat tarkasti tyypitettyjä verivalmisteita.

”Verenluovuttajien biopankki on Veripalvelun oman tutkimuksen ytimessä, ja sen erityisalueena on verensiirtohoitoihin ja verenluovutukseen liittyvä tutkimus. Se tarjoaa myös arvokkaita näytteitä moniin, esimerkiksi yliopistojen vetämiin tutkimushankkeisiin. Nämä hankkeet keskittyvät muun muassa soluterapiaan tai kansantautien perinnöllisen pohjan selvittämiseen”, Partanen kertoo.

Lisätietoa Veripalvelun biopankista ja tutkimuksestaAvainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Kivihaantie 7
00310 HELSINKI

vaihde 029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Oletko kiinnostunut laajemmin Veripalvelusta? Haluaisitko mediavierailun meille? Ole yhteydessä viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviaiseen (puh: +358 29 300 1830, willy.toiviainen@veripalvelu.fi) tai tiedottaja Tuuli Vuoreen (puh: +358 29 300 1174, tuuli.vuori@veripalvelu.fi)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Kesän muistilista verenluovuttajille1.7.2022 10:30:00 EEST | Tiedote

Kesällä verenluovuttajan kannattaa ottaa huomioon muutamia tärkeitä asioita. Ulkomaanmatkailu voi aiheuttaa tilapäisen verenluovutusesteen, sillä Euroopan matkaajille astuu voimaan verenluovutusrajoituksia 4.7. alkaen. Verenluovutuspaikka kotimaassa voi löytyä kesällä mökkipaikkakunnalta tai lomareissun varrelta, sillä verta voi luovuttaa myös oman kotipaikkakunnan ulkopuolella. Kesällä verenluovuttajan on lisäksi hyvä muistaa, että helteiset kelit ja auringonpalvonta edellyttävät runsasta nestetankkausta.

Kantasolusiirto pelastaa vuosittain kymmeniä potilaita – 30 vuotta täyttävä Kantasolurekisteri tarvitsee jatkuvasti uusia jäseniä12.5.2022 14:29:49 EEST | Tiedote

Tänä keväänä 30 vuotta täyttävä Suomen Kantasolurekisteri on välittänyt toimintansa aikana potilaiden hoitoon 2384 kantasolusiirrettä. Suomesta kantasolujaan on rekisterin kautta luovuttanut 875 henkilöä. Veripalvelun ylläpitämässä rekisterissä on sellaisten vapaaehtoisten henkilöiden tiedot, jotka ovat luvanneet luovuttaa veren kantasoluja niitä tarvitseville potilaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme