Eläkevakuutusyhtiö Veritas

Veritaksella hyvä alkuvuosi – sijoitukset tuottivat 3,3 prosenttia

Jaa

Veritaksen sijoitukset tuottivat tammi-maaliskuussa 3,3 prosenttia. Hyvä sijoitustuotto vahvisti Veritaksen vakavaraisuutta.

Paras tuotto saatiin osakesijoituksista, jotka tuottivat 7,6 prosenttia. Korkosijoitusten tuotto jäi lievästi negatiiviseksi ja oli -0,3 prosenttia. Kiinteistösijoitukset tuottivat 1,0 prosenttia ja muut sijoitukset 3,6 prosenttia.

”Sijoitusmarkkinoilla eletään jo koronan jälkeisessä ajassa. Osakemarkkinat ovat jatkaneet viime vuoden puolella alkanutta nousuaan”, Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen kertoo. ”Mittava raha- ja finanssipoliittinen elvytys tukee osakemarkkinoita, mutta niitä vauhdittaa myös rokotusten eteneminen ja toivo pandemiarajoitusten purkamisesta.”

Erityisesti Yhdysvalloissa talous on elpynyt nopean rokotustahdin ja mittavan elvytyksen ansiosta.

”Kasvaneet inflaatio-odotukset ovat vetäneet korkoja ylöspäin, ja se on näkynyt myös Veritaksen sijoitussalkussa korkosijoitusten negatiivisina tuottoina.”

Veritas panostaa työkyvyttömyyden torjuntaan

Maailmantalouden kasvun odotetaan palautuvan nopeasti koronapandemian aiheuttamasta kuopasta. Myös Suomessa bruttokansantuote palautunee tänä vuonna kriisiä edeltäville tasoille.

”Valmistavan teollisuuden näkymät ovat tulikuumia ja paikoitellen tuotantoketjuissa kärsitään komponenttien tarjonnan niukkuudesta”, Vatanen sanoo.

Palvelusektori on kärsinyt pandemian aiheuttamista suluista, mutta näkymät ovat sielläkin parantumassa kesää kohti.

”Esimerkiksi matkailu-, ravintola- ja kulttuurialalla tilanne on vaikea”, kertoo vt. toimitusjohtaja Tommy Sandås.

Myös monen yrittäjän jaksaminen on nyt koetuksella. Veritas onkin panostanut kevään aikana erityisesti työkyvyttömyyden torjuntaan ja aloittanut muun muassa yhteistyön Työterveyslaitoksen kanssa. Kevään aikana järjestetään myös webinaareja, joissa käsitellään jaksamista ja mielen kuormittumista.

”Viestini Veritaksen asiakkaille on, että me olemme täällä teitä varten. Ongelmien kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan omalle yhteyshenkilölle voi aina soittaa.”

Hiilineutraali sijoitussalkku vuoteen 2035 mennessä

Veritas julkaisi huhtikuussa uuden yritysvastuuraporttinsa, jossa raportoidaan muun muassa sijoitusten ilmastoriskeistä kansainvälisen TCFD-kehikon mukaisesti.

”Meidän tavoitteenamme on kehittää sijoitussalkkua kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Suorissa kiinteistösijoituksissa tavoitteeseen on tarkoitus päästä jo aikaisemmin”, Vatanen kertoo.

Veritaksen pörssinoteeratuista osakkeista ja yrityslainoista laskettu hiili-intensiteetti alittaa 26 prosentilla vastaavista markkinaindekseistä lasketun tason.

”Suorien kiinteistösijoitusten puolella päästöjä on vähennetty merkittävästi muun muassa päivittämällä kaikki kiinteistöissä käytettävä sähköenergia uusiutuvaksi ja hyödyntämällä uusiutuvaa lämmitysenergiaa.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eläkevakuutusyhtiö Veritas
Eläkevakuutusyhtiö Veritas
PL 133
20101 Turku

Veritas on yrittäjän arvoinen eläkevakuuttaja, ihmisläheisellä otteella. Veritas tukee asiakkaitaan uran eri vaiheissa ja huolehtii yli 110 000 henkilön työeläketurvasta. Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten kerätyt varat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläkevakuutusyhtiö Veritas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme