Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Verkkokaupan sesonki on nyt kuumimmillaan – 3 vinkkiä turvalliseen verkko-ostamiseen 

Jaa

Perjantaina käynnistyvä Black Friday -viikonloppu aloittaa verkko-ostosten sesongin. Maksutavalla on merkitystä, jos ostoksilla haluaa lisäturvaa.

Suomalaisen maksumarkkinan erikoisuus on, että moni suosii yhä maksutapana suoraa maksua tililtä. Tällöin hyödyntämättä jää moni maksukortin ominaisuus, kuten mahdollisuus reklamoida toimittamatta jääneestä tavarasta tai esimerkiksi korttiin liitetty vakuutus.   

Korttimaksaminen verkkokaupassa on lisääntynyt vuodessa jonkin verran, mutta enemmistö verkko-ostoksista maksetaan yhä suoraan tililtä. 

”Kortin luotto-ominaisuudella maksaessasi saat lisäturvaa esimerkiksi silloin, jos palvelun tai tuotteen toimittava yritys menee konkurssiin. Tällöin voit reklamoida pankin ja korttiyhtiön kautta siitä, että tilaamasi tuotetta tai palvelua ei ole toimitettu ja saada näin hyvityksen jo tehdystä maksusta. Vastaavassa tilanteessa voit hakea hyvitystä myös käyttämättömän lahjakortin osalta”, vinkkaa Danske Bankin päivittäispalveluista vastaava johtaja Heli Pieninkeroinen. 

Danske Bankin Mastercard Classic-, Gold- ja Platinum -korteissa on voimassa ostoturvavakuutus, joka kattaa kortin luotto-ominaisuudella ostetun esineen varkauden tai vahingoittumisen.  

”Luottokortti ei ole pelkkää talouden joustoa varten, vaan siitä on aitoa hyötyä kuluttajalle. Moni tekee joulun alla arvokkaita hankintoja. Verkkokaupan kassalla valitulla maksutavalla on iso merkitys sille, millaisen suojan ostos saa”, Pieninkeroinen.  

Huijauksen uhriksi voi joutua kuka vain 

Verkko-ostoksilla kannattaa olla tarkkana, minne syöttää maksutietojaan. Jos pelkäät joutuneesi huijauksen uhriksi, on nopeus valttia. 

Monessa pankissa asiakas voi itse tilapäisesti sulkea kortin tai verkkopankkitunnusten käytön. Myös Danske Bankin asiakkaat voivat lukita itse pankkitunnukset verkkopankissa. Kortin voi sulkea väliaikaisesti mobiili- ja verkkopankissa. Sulkupalvelu auttaa puhelimitse vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. 

”Verkkohuijaukset ovat yhä kehittyneempiä, eikä niihin haksahtaminen katso ikää tai digitaitoja. Huijauksen uhriksi joutumista ei pidä hävetä, vaan toimia välittömästi vahinkojen minimoimiseksi”, sanoo Pieninkeroinen. 

3 maksuvinkkiä turvallisille verkko-ostoksille 

  • Tarkista, että selaimen osoitekentässä näkyy riippulukkokuvake tai teksti ”https:”. Ne ilmaisevat, että yhteys on suojattu. Jos selaimen osoitekenttä on vihreä, yhteys on erityisen turvallinen. 
  • Käytä aina korttia tai MobilePayta. Ilmoita tarvittaessa kortin numero, voimassaolon päättymiskuukausi ja CVC-koodi, mutta älä koskaan ilmoita tunnuslukua. 
  • Älä koskaan lähetä korttitietoja sähköpostilla tai luovuta korttitietojasi minnekään, jos et ole ostamassa jotakin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme – asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme