Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Verkkokoulutus ilman huoltajaa tulleiden pakolaislasten edustajille tarjoaa tietoa ja tukea

Jaa

Ilman huoltajaa Suomessa olevien turvapaikanhakija- ja pakolaislasten edustajille on julkaistu Osaava edustaja -verkkokoulutus. Koulutus tarjoaa kattavat perustiedot edustajan työstä ja työhön liittyvistä prosesseista. Edustajan keskeinen tehtävä on valvoa lapsen etua, joten koulutus tuo työkaluja myös lapsen edun hahmottamiseen ja lapsen hyvinvoinnin tukemiseen laajemminkin.

Verkkokoulutus luotiin Euroopan turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston rahoittamassa Osaava edustaja -hankkeessa, joka toteutettiin Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa 1.10.2019-30.11.2020 aikana. Verkkokoulutuksen laatimisen lisäksi hankkeessa pilotoitiin edustajien työnohjausta etätoteutuksena sekä syventäviä verkkokoulutusta täydentäviä koulutusosioita.

Ilman huoltajaa Suomessa oleville turvapaikanhakija- ja pakolaislasten määrätään käräjäoikeuden toimesta edustaja, jonka tehtävänä on valvoa lapsen etua turvapaikka- ja perheenyhdistämisprosessien aikana sekä muissa henkilöä ja hänen varallisuuttaan koskevissa juridisissa asioissa. Edustajien lukumäärä vaihtelee turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten määrän mukaan, tällä hetkellä edustajana toimii noin 50 henkilöä eri puolilla Suomea.

Osaava edustaja -koulutus on julkaistu kotouttaminen.fi -sivustolla, joka tarjoaa laajasti tietoa kotouttamisen parissa toimiville ammattilaisille. Koulutukseen kirjautumalla edustajan tehtäviin hakeutuva henkilö voi todentaa osaamisensa todistuksella, jonka saa tulostettua järjestelmästä lopputestin suorittamisen jälkeen. Hankkeessa tuotetun verkkokoulutuksen avulla pyritään siihen, että koulutusta edustajuuteen liittyvien asioiden perusteista on edustajan tehtävistä kiinnostuneille tarjolla ajasta ja paikasta riippumatta.  Koulutus laadittiin laajassa yhteistyössä ilman huoltajaa olevien lasten parissa toimivien kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ryhmäpäällikkö Hanna Määttä, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
p. 044 260 7508
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kuusamon yhteismetsältä uusia luonnonsuojelualueita noin 240 hehtaaria20.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Kuusamon yhteismetsä ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat sopineet yksityisten luonnonsuojelualueiden perustamisista Kuusamoon. Suurin alueista on noin 116 hehtaarin suuruinen Halsin luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Irnijärven eteläpuolella. Tammelan luonnonsuojelualue on noin 106 hehtaaria ja se sijaitsee Virmajoen pohjoispuolella rajoittuen vanhojen metsien suojelualueeseen. Pahka-ahon luonnonsuojelualue on noin 9 hehtaarin suuruinen ja on osa Isosuo-Kivisuon Natura-aluetta. ELY-keskus on tehnyt näiden suojelualueiden perustamispäätökset vuoden vaihteessa.

Pohjois-Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita 22 200 - pitkäaikaistyöttömyys nousussa22.12.2020 08:00:00 EETTiedote

Työttömien työnhakijoiden määrä on maakunnassa edelleen korkea. Marraskuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 22 200 työtöntä työnhakijaa (ml. lomautetut), heistä miehiä oli 13 200 ja naisia 9 000. Työttömiä työnhakijoita oli 4 000 enemmän kuin vuosi sitten. Tämän vuoden tammikuusta työttömien määrä on kasvanut 2 000:lla. Lokakuusta työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi 550:llä; heistä suurin osa oli lomautettuja. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä (3 200) oli 1 500 suurempi kuin vuosi sitten. Koronan vaikutukset näkyivät keväällä lomautusten määrän moninkertaistumisena, mutta marraskuun lopussa lomautettujen määrä oli kuitenkin vähentynyt 7 900:lla huhtikuun luvuista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme