Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Verkkosaaren pohjoisosan esirakentaminen alkaa Kalasatamassa

Jaa

Kalasataman pohjoisosassa Verkkosaaressa aloitetaan nyt lokakuussa 2019 esirakentaminen. Työmaa-alue aidataan eikä läpikulku ole sallittua.

Verkkosaaren pohjoisosa ja Kalasatama pohjoisesta. Havainnekuva: Voima Graphics
Verkkosaaren pohjoisosa ja Kalasatama pohjoisesta. Havainnekuva: Voima Graphics

Mittava urakka sisältää esirakentamisen lisäksi katujen, kunnallistekniikan ja rantamuurin rakentamista sekä merialueen ruoppausta. Urakan yhteydessä tehdään myös pilaantuneen maan kunnostustöitä. Kunnostustöistä voi aiheutua hajuhaittoja paikallisesti kaivutyön yhteydessä.

Kokonaan uusia katuja ovat Kalasatamankatu, Verkkoneula, Verkkosaarenranta, Jääkairankuja, Pilkkikuja, Pilkkikatu ja Verkkosaarenranta. Lisäksi Verkkosaarenrannan yhteyteen rakennetaan Neulansilmä-niminen katuaukio. Olemassa olevia Vanhaa talvitietä ja Capellan puistotietä jatketaan alueelle.

Poikkeusreitit

Koko urakka-alue suljetaan läpikululta ja liikenne ohjataan Hermannin rantatien kautta 15.10.2019 alkaen. Jalankulku, pyöräily ja moottoriajoneuvoliikenne etelästä Capellan puistotieltä ohjataan Verkkosaarenkadun kautta Hermannin rantatielle.

Pohjoisesta Kyläsaarenkadulta ja Verkkosaarenkujalta tultaessa kuljetaan Vanhan talvitien ja Hermannin rantatien kautta.

Uusi pyöräilyn pääyhteys

Verkkosaaren pohjoisosan läpi rakennetaan pyöräilyn Baana-yhteys, joka kulkee Capellan puistotien ja Kalasatamankadun kautta. Kalasatamankatu rakennetaankin Jääkairankujan ja Vanhan Talvitien välillä pyöräkatuna, jossa ajoneuvolla ajo tapahtuu pyöräilyn ehdoilla.

Esirakentaminen mahdollistaa kotien rakentamisen 3600 asukkaalle

Katujen ja kunnallistekniikan, kuten viemäröinnin, vesijohtojen, kaukolämmön, sähköjohtojen ja datakaapelien rakentaminen kestää alustavasti syksyyn 2022 asti. Ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkaa vuoden 2022 lopussa tai vuoden 2023 alussa. Ensimmäiset asukkaat muuttavat alueella 2024.

Verkkosaaren pohjoisosaan rakennetaan asuntoja 3600 asukkaalle sekä 300 lapsen päiväkoti. Päiväkodin rakentaminen alkaa kesällä 2021 ja sen toiminta vuoden 2023 alussa.

Verkkosaaren pohjoisosan esirakentamisen urakoitsijana toimii GRK Infra Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaminen:
Projektinjohtaja Marko Haapanen p. 09 310 38391

Rakentaminen ja liikennejärjestelyt:
Työmaainsinööri Akseli Varjonen p. 050 345 4381

Kalasataman aluerakentamisprojekti:
Projektinjohtaja Hannu Asikainen p. 09 310 79787

Kuvat

Verkkosaaren pohjoisosa ja Kalasatama pohjoisesta. Havainnekuva: Voima Graphics
Verkkosaaren pohjoisosa ja Kalasatama pohjoisesta. Havainnekuva: Voima Graphics
Lataa
Kartta liikennejärjestelyistä ja työmaa-alueesta.
Kartta liikennejärjestelyistä ja työmaa-alueesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 28.1.202028.1.2020 18:31:01 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 28.1.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Kaupunkiympäristölautakunnan seuraava kokous on tiistaina 4.2.2020.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 23.1.202023.1.2020 17:37:44 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 23.1.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 6.2.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme