Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Verkkosaaren pohjoisosan esirakentaminen alkaa Kalasatamassa

Jaa

Kalasataman pohjoisosassa Verkkosaaressa aloitetaan nyt lokakuussa 2019 esirakentaminen. Työmaa-alue aidataan eikä läpikulku ole sallittua.

Verkkosaaren pohjoisosa ja Kalasatama pohjoisesta. Havainnekuva: Voima Graphics
Verkkosaaren pohjoisosa ja Kalasatama pohjoisesta. Havainnekuva: Voima Graphics

Mittava urakka sisältää esirakentamisen lisäksi katujen, kunnallistekniikan ja rantamuurin rakentamista sekä merialueen ruoppausta. Urakan yhteydessä tehdään myös pilaantuneen maan kunnostustöitä. Kunnostustöistä voi aiheutua hajuhaittoja paikallisesti kaivutyön yhteydessä.

Kokonaan uusia katuja ovat Kalasatamankatu, Verkkoneula, Verkkosaarenranta, Jääkairankuja, Pilkkikuja, Pilkkikatu ja Verkkosaarenranta. Lisäksi Verkkosaarenrannan yhteyteen rakennetaan Neulansilmä-niminen katuaukio. Olemassa olevia Vanhaa talvitietä ja Capellan puistotietä jatketaan alueelle.

Poikkeusreitit

Koko urakka-alue suljetaan läpikululta ja liikenne ohjataan Hermannin rantatien kautta 15.10.2019 alkaen. Jalankulku, pyöräily ja moottoriajoneuvoliikenne etelästä Capellan puistotieltä ohjataan Verkkosaarenkadun kautta Hermannin rantatielle.

Pohjoisesta Kyläsaarenkadulta ja Verkkosaarenkujalta tultaessa kuljetaan Vanhan talvitien ja Hermannin rantatien kautta.

Uusi pyöräilyn pääyhteys

Verkkosaaren pohjoisosan läpi rakennetaan pyöräilyn Baana-yhteys, joka kulkee Capellan puistotien ja Kalasatamankadun kautta. Kalasatamankatu rakennetaankin Jääkairankujan ja Vanhan Talvitien välillä pyöräkatuna, jossa ajoneuvolla ajo tapahtuu pyöräilyn ehdoilla.

Esirakentaminen mahdollistaa kotien rakentamisen 3600 asukkaalle

Katujen ja kunnallistekniikan, kuten viemäröinnin, vesijohtojen, kaukolämmön, sähköjohtojen ja datakaapelien rakentaminen kestää alustavasti syksyyn 2022 asti. Ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkaa vuoden 2022 lopussa tai vuoden 2023 alussa. Ensimmäiset asukkaat muuttavat alueella 2024.

Verkkosaaren pohjoisosaan rakennetaan asuntoja 3600 asukkaalle sekä 300 lapsen päiväkoti. Päiväkodin rakentaminen alkaa kesällä 2021 ja sen toiminta vuoden 2023 alussa.

Verkkosaaren pohjoisosan esirakentamisen urakoitsijana toimii GRK Infra Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaminen:
Projektinjohtaja Marko Haapanen p. 09 310 38391

Rakentaminen ja liikennejärjestelyt:
Työmaainsinööri Akseli Varjonen p. 050 345 4381

Kalasataman aluerakentamisprojekti:
Projektinjohtaja Hannu Asikainen p. 09 310 79787

Kuvat

Verkkosaaren pohjoisosa ja Kalasatama pohjoisesta. Havainnekuva: Voima Graphics
Verkkosaaren pohjoisosa ja Kalasatama pohjoisesta. Havainnekuva: Voima Graphics
Lataa
Kartta liikennejärjestelyistä ja työmaa-alueesta.
Kartta liikennejärjestelyistä ja työmaa-alueesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Teollisten jätevesien hallintaa Itämeren alueella on parannettu BEST-hankkeessa25.9.2020 10:02:29 EESTTiedote

Suomalaiset, virolaiset, latvialaiset, puolalaiset ja venäläiset projektipartnerit ovat kehittäneet parempaa teollisten jätevesien hallintaa Itämeren alueella BEST-hankkeessa (Better Efficiency for Industrial Sewage Treatment). Hankkeessa on selvitetty teollisten jätevesien käsittelyn nykytilaa, etsitty hyvää käsittelyä estäviä pullonkauloja sekä kerätty ja testattu hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja tilanteen parantamiseksi. Helsingin kaupunki on toiminut hankkeen pääpartnerina, lisäksi Suomesta ovat olleet mukana John Nurmisen Säätiö sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut.

Merellistä asumista veden päällä ja metsäkaupunkia Vartiokylänlahdelle - Vartiokylänlahden alueen tulevaisuuden suuntaviivat päätöksentekoon25.9.2020 09:01:26 EESTTiedote

Itäkeskuksen ja Vuosaaren väliin sijoittuvan Vartiokylänlahden molemmille puolille Puotilanrantaan, Rastilanrantaan ja myöhemmässä vaiheessa Rastilan kartanon alueelle suunnitellaan uutta asumista yhteensä noin 7500 asukkaalle. Uudet merelliset ja toiminnallisesti monipuoliset asuinalueet kytkeytyvät metroon ja täydentävät nykyistä kaupunkirakennetta. Itäisestä saaristosta Östersundomiin asti ulottuva Itä-Helsingin kulttuuripuisto toimii koko lahden pituisena yhtenäisenä virkistysalueena. Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteet ovat käsittelyssä kaupunkiympäristölautakunnassa 29.9.2020, ja niissä päätetään alueen täydennysrakentamisen ja virkistysalueiden tulevien vuosien tavoitteista.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 24.9.202024.9.2020 18:12:17 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 24.9.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 8.10.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Teollisuuskadun aluetta kehitetään – osallistu keskusteluun alueen tulevaisuudesta24.9.2020 10:52:48 EESTTiedote

Pasilan ja Kalasataman välistä aluetta kehitetään ja alueelle ollaan laatimassa kaavarunkoa. Tavoitteena on luoda Teollisuuskadun akselista merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä. Samalla parannetaan alueen yhteyksiä kävelijöiden, pyöräilijöiden, joukkoliikenteen käyttäjien ja autoilijoiden näkökulmista. Osallistu keskusteluun Kerro kantasi -palvelussa ja tule tapaamaan suunnittelijoita pop up -pisteelle Vallillaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme