Vaasan Sähkö Oy

Veromuutos nostaa kaukolämmön hintaa

Jaa

Mikäli hallituksen esitys eduskunnalle energiaverotuksen muuttamisesta hyväksytään, nousee kaukolämpölaskun loppusumma. Esityksen mukaan korotuksen verovaikutus olisi koko Suomen kaukolämmön osalta 49 miljoonaa euroa, eli noin puolet veromuutoksen kokonaisvaikutuksesta.

- Suurin vaikutus Vaasalle tulee hallituksen esityksestä lakkauttaa sähkön ja lämmön yhteistuotannon verotuki, joka aiemmin on nähty yhteiskunnan kannalta hyvänä asiana. Nyt se kuitenkin poistetaan, kertoo Vaasan Sähkön kaukolämpöjohtaja Markus Tuomala.

Lisäksi hallitus esittää kaikkien verollisten lämmityspolttoaineiden veronkorotusta.

Vaasan Sähkön kaukolämpötuotannosta valtaosa perustuu jätteen ja biomassan polttoon. Jäljelle jäävä osuus muodostuu turpeesta ja kivihiilestä.

Omakotiasujalle muutos on 1,90 euroa kuussa

Vaasan Sähkön kaukolämmön omakotiasiakkaille veromuutos merkitsee keskimäärin 1,90 euron hinnannousua kuukaudessa. Tyypilliselle 80 asunnon kerrostalolle asuntokohtainen vaikutus on noin 80 senttiä kuukaudessa.

- Kaukolämpöhintamme säilyy korotuksen jälkeenkin kilpailukykyisenä ja on maan edullisimpien joukossa, kertoo Tuomala.

Vaasan Sähkö tiedottaa korotuksesta myös asiakaskirjeellä. 

Tärkeitä investointeja puhtaaseen energiaan

Energiaverotuksen uudistus on tämän hallituskauden päästöohjausta lisäävä toimenpide. Vaasan Sähkö on kuluvan vuoden aikana tehnyt suuria investointeja kaukolämmön ilmastoystävälliseen tuotantoon ottamalla käyttöön uuden lämpöenergiavaraston Vaskiluodossa.

- Lämpöenergiavaraston käyttöönotto alensi heti tuotannossa jäljellä olevaa kivihiiliosuutta. Se parantaa energian hyödyntämisen tehokkuutta ja nostaa jätteen energiakierrätyksen osuutta. Valitettavasti ratkaisu ei riitä kokonaan poistamaan verotuen poiston ja veronkorotuksen tuomaa lisärasitusta hintaan.

- Suunnitteilla on lisää kaukolämmön tuotannon uudistamiseen tähtääviä ratkaisuja, joilla pystymme pidemmällä aikavälillä puristamaan päästöt lähelle nollatasoa, Tuomala jatkaa.

Lue myös: Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi energiaverotusta koskevan lainsäädännön muuttamisesta

Huom! Mahdolliset yhteydenotot 27.11. klo 12 alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2021 oli noin 209 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täyttää 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Sähkön markkinatilanne vaatii uudenlaisia sopimuksia10.5.2022 07:10:00 EEST | Tiedote

Tammi–maaliskuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 62,3 miljoonaa euroa (51,0 M€). Korkea liikevaihto ei kuitenkaan tuottanut liikevoittoa. Liikevoitto jäi tappiolliseksi laskien - 3,3 miljoonaan euroon (6,5 M€). Omavaraisuusaste laski 45,3 prosenttiin (53,0 %). Tuloksen taustalla oli ennen kaikkea sähkön korkeat hankintakustannukset, jotka jouduttavat uusien toimintatapojen käyttöönottoa energia-alalla.

Yli 600 heijastinlippua muuttolintujen turvaksi11.3.2022 07:45:00 EET | Tiedote

Vaasan Sähköverkko ripustaa jo seitsemättä vuotta ilmajohtoihin heijastinlippuja. Yhteensä niitä on asennettu tänä vuonna yli 600 kappaletta valikoituihin linjoihin etenkin vesistöjen läheisyydessä ja peltoalueilla Mustasaaressa, Maalahdessa, Närpiössä ja Korsnäsissa. Lippujen avulla pyritään estämään lintujen törmäyksiä linjoihin. Samalla myös törmäyksistä aiheutuvat sähkökatkot vähenevät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme