Verso Food OyVerso Food Oy

Verso Food gains growth power from new trust-backed owner Kavli

Jaa

Verso Food, the Finnish innovator in plant-based foods, welcomes Kavli as its new owner in order to accelerate its international growth. Kavli Oy, part of the Norwegian Kavli Group is buying the entire share capital of Verso Food Oy. In Finland, Kavli is known for its mayonnaise, processed cheeses and, in recent years, also oat- and soy-based products under the Planti brand. As part of Kavli, Verso Food will be able to speed up its plans to expand to new markets and to new product groups. Verso Food is known in Finland for its Härkis® branded fava bean products, and it uses Finnish fava beans as its main ingredients.

“A growth company needs owners who believe in it and trust in its ability to grow. For this I am grateful to our previous owners and the top professionals working in our company. We are delighted that our new owner is ready to further support our growth and to develop the category in the long term,” says Leena Saarinen, Chair of Verso Food’s Board of Directors.

“We are extremely impressed with Verso Food’s achievements so far. Verso Food has excellent growth opportunities which we are more than excited to seize,” says Gerhard Bley, CEO of Kavli in Sweden and Finland.

“Kavli has a strong growth agenda and a long-term ambition within plant-based food. Our mission is to create value for good causes, and our ownership structure supports that. Verso Food is a perfect fit with our own Planti brand to extend our responsibility within sustainable food”, Bley adds, and continues; “Together with Verso Food, Kavli’s presence in the Finnish market will be strengthened. It shows our commitment to be a long-term supplier within the Finnish food industry.”

Verso Food and Kavli are both value-driven, locally focused, proudly Nordic companies. Both want to offer consumers delicious, sustainable and healthy food.

“Going forward, we will continue to focus on fava bean innovations and strengthen our brand in Finland and abroad. Four in five Finns already recognise Härkis®, which shows that we’ve done a lot of things right – understanding our consumers and customers. With Kavli, we can achieve our international goals much faster: there are strong organisations in place in Sweden, Norway and the UK, and export to more than 20 countries,” explains Verso Food’s CEO Tomi Järvenpää.

“Finland will remain Verso Food’s home. The partnership with Kavli offers us a fantastic opportunity to strengthen our product development with Kavli’s existing expertise. Both companies are focused on creating new eating habits both in Finland and globally. Our fava-bean-based products are produced in Southern Ostrobothnia and Kavli’s oat- and soy-based Planti products in Turku, so production in our home market Finland will remain the foundation for our growth,” Järvenpää adds.

Yhteyshenkilöt

Tomi Järvenpää
CEO
Verso Food
tel. +358 40 547 6020
tomi.jarvenpaa@versofood.fi

Gerhard Bley
CEO
O. Kavli AB and Kavli Oy
tel. +46 768 89 59 12
gerhard.bley@kavli.se

Katja Sundell
Sales Director
Kavli Oy
tel. +358 40 416 8304
katja.sundell@kavli.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Verso Food Oy
Verso Food Oy
Jaakonkatu 2
01620 Vantaa

http://www.versofood.fi

Vuonna 2010 perustetun Verso Foodin missiona on kehittää ja valmistaa maukasta ruokaa suomalaisesta härkäpavusta. Vantaalla sijaitsevan Verso Foodin liikevaihto oli noin 6 miljoonaa euroa vuonna 2018, ja siellä työskentelee 17 työntekijää. Yritys investoi parhaillaan uuteen tuotantolaitokseen Kauhavalle Etelä-Pohjanmaalle. Suomessa Verso tunnetaan Härkis®- ja Verso®-brändeistään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Verso Food Oy

Verso Food avaa Kauhavan-tuotantolaitoksensa: uudella liiketoimintamallilla globaaleille markkinoille2.4.2019 11:00:00 EESTTiedote

Suomalaisesta härkäpavusta kasvisruokatuotteita kehittävä Verso Food Oy avaa uuden tuotantolaitoksen Kauhavalla 2.4.2019, jolloin eduskunnan puhemies Paula Risikko vihkii tuotantolaitoksen käyttöön. Uusi ja määräajassa valmistunut tehdas jalostaa suomalaisesta härkäpavusta nykyisiä ja täysin uudenlaisia raaka-aineita sekä kuluttajille että suurkeittiöille. Kauhavan tuotantolaitos työllistää jatkossa 20 henkeä, ja investoinnin suuruus on 11 miljoonaa euroa.

Härkikselle kasvuvoimaa Kavlilta - Verso Foodille säätiöpohjainen omistaja5.3.2019 11:30:00 EETTiedote

Suomalainen kasvisruokaa kehittävä Verso Food Oy saa kansainvälistä kasvuaan vauhdittavan uuden omistajan, säätiöpohjaisen Kavlin. Norjalaiseen Kavli-konserniin kuuluva Kavli Oy ostaa Verso Food Oy:n koko osakekannan. Suomessa Kavli tunnetaan majoneeseista, sulatejuustoista ja viime vuosina myös Planti-merkillä myytävistä kaura- ja soijapohjaisista tuotteista. Planti-tuotteet valmistetaan Turussa. Suomalaista härkäpapua pääraaka-aineenaan käyttävä Verso Food pystyy uuden kumppaninsa kanssa nopeuttamaan laajentumissuunnitelmiaan uusille markkinoille ja uusiin tuoteryhmiin. Suomessa Verso Food tunnetaan Härkis®-härkäpaputuotteistaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme