Hämeen ELY-keskus

Vesa Jouppila aloittaa Hämeen ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajana

Jaa

Hallintotieteiden maisteri Vesa Jouppila aloittaa Hämeen ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen (E-vastuualue) johtajana 1.1.2021 alkaen.

Vesa Jouppila on toiminut pitkään sekä kunnallis- että valtionhallinnon johtotehtävissä. Kuntasektorin asiantuntija- ja esimiestehtävis hän siirtyi v. 1995 nykyisen työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalle, jossa on työskennellyt mm. kolmen eri työ- ja elinkeinotoimiston johtajana Itä-Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä sekä Pirkanmaalla. Näissä tehtävissä perustana on ollut yhteistyö ja verkostot yritysten, elinkeinoelämän kehittämis-, edunvalvonta- ja palvelutoimijoiden, kuntien sekä koulutus- ja kehittämisorganisaatioiden kanssa. 

Vuodesta 2016 alkaen Jouppila on toiminut kehittämisjohtajana KEHA-keskuksessa, jossa hän on vastannut mm. digitaalisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudistamisesta. Lisäksi hän on osallistunut jäsenenä ja puheenjohtajana myös lukuisiin työ- ja elinkeinoministeriön sekä TE-/ELY-keskusten asettamiin työryhmiin ja kehittämishankkeisiin (mm. TEM kasvupalveluhankkeessa valmisteluryhmän pj. 2016-2018). Viime vuosina tehtävissä on painottunut mm. julkisen ja yksityisen sektorin ekosysteemit sekä uusiin tulosperusteisiin hankintamalleihin ja kumppanuuteen perustuva yhteistyö (public-private partnership). 

Vastuualuejohtajan tehtävänä on johtaa vastuualuettaan ja vastata tulostavoitteiden saavuttamisesta. Tehtävään kuuluu alueellisen elinvoiman edistäminen ja yritysten uudistumisen, kasvun ja kansainvälistymiskyvyn vahvistaminen. Lisäksi johtaja edistää alueella työvoiman kohtaantoa, osaamista, osaavan työvoiman saatavuutta sekä maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä.  

ELY-keskusten vastuualuejohtajien tehtävät ovat määräaikaisia ja kestävät enintään viisi vuotta.  

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Johtaja Vesa Jouppila, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 013
Ylijohtaja Tommi Muilu, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 206

Tiedotus:
Kirsi Elomaa, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 037

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Vedenkorkeudet ovat Hämeessä ajankohdan keskitasolla tai keskitasoa ylempänä15.1.2021 10:13:34 EETTiedote

Järvien vedenkorkeudet ovat Hämeessä pääsääntöisesti ajankohdan keskitasolla tai jonkin verran keskitasoa ylempänä. Pakkasen kiristyminen voi aiheuttaa avoimiin virtavesiin hyydön muodostusta ja vedenkorkeuden nopeaa nousua. Pohjavedenpinnat ovat monin paikoin hieman keskimääräisen tason yläpuolella. Vesistöjen jäät ovat koko maassa tavallista ohuempia ja jäällä liikkumista on syytä välttää jäiden vahvistumiseen saakka.

Hämeen ELY-keskus etsii toimijoita perinnebiotooppien, lintuvesien ja metsäisten elinympäristöjen kunnostuksiin11.1.2021 14:23:31 EETTiedote

Ympäristöministeriön Helmi-elinympäristöohjelma käynnistyi keväällä 2020. Heikentyneitä luonnonympäristöjä kunnostavan monivuotisen ohjelman kohteina ovat mm. perinnebiotoopit eli perinteisen karjatalouden pitkän ajan kuluessa muovaamat niityt, hakamaat ja metsälaitumet, sekä lintuvedet ja metsäiset elinympäristöt. Nyt Hämeen ELY-keskus etsii toimijoita toteuttamaan kohteiden kunnostustoimenpiteitä.

Työttömien määrä kasvoi lokakuusta marraskuuhun22.12.2020 08:15:39 EETTiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli marraskuun lopussa 21 709 työtöntä työnhakijaa, joista 3 399 kokoaikaisesti lomautettuja. Työttömien määrä lisääntyi vuodentakaisesta 5 390:lla eli 33 prosenttia. Kasvusta 2 476 henkilöä oli lomautettujen ja 2 914 muiden työttömien määrän kasvua. Lokakuusta marraskuuhun työttömien kokonaismäärä kasvoi 468:lla. Tämä johtuu varsinkin muiden työttömien määrän kasvusta (440), mutta myös lomautettuja oli hieman enemmän (28) kuin lokakuun lopussa. Marraskuusta 2019 työttömien määrä lisääntyi eniten ammatteihin luokittelemattomien (1050), palvelu- ja myyntityöntekijöiden (991) sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden (940) ryhmissä. Miesten työttömyys (34 %) lisääntyi hieman enemmän kuin naisilla (32 %). Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme