Hämeen ELY-keskusHämeen ELY-keskusHämeen ELY-keskus

Vesienhallinnan edistämiseen Hämeessä myönnettiin 300 000 euroa

Jaa

Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen valtakunnallisessa avustushaussa Hämeen ELY-keskuksen toimialueelta kaksi hanketta sai tukea: Hämeen ammattikorkeakoulun ”Opitaan ojista” sekä Vanajavesisäätiön ”JUUREVA”. Hankkeiden saama avustusmäärä on yhteensä reilu 300 000 euroa.

Opitaan ojista-hankkeessa pureudutaan peruskuivatuksen edistämiseen Hämeessä. Pilottikohteeksi valitaan kartoituksen jälkeen yksi Kanta- tai Päijät-Hämeen kiireellisimmistä suunnittelua vaativista valuma-alueista. Valittavalle pilottialueelle laaditaan vesienhallinnan yleissuunnitelma. Kokemukset dokumentoidaan toimintamalliksi muiden toimijoiden käyttöön. Hanke kannustaa maanomistajia vesienhallinnan ja hiilensidonnan kannalta edullisiin viljelytapoihin ja metsänhoitomenetelmiin neuvonnalla ja koulutuksella.

Monivaikutteinen JUUREVA-hanke keskittyy Teuronjoen ja Puujoen valuma-alueen vesienhallinnan parantamiseen. Vesienhallinnan keinoja tuodaan osaksi viljelijöiden sekä maan- ja metsänomistajien toimintaa. Tarkoituksena on toteuttaa helppokäyttöinen verkkosivusto vesienhallinnan keinoista valtakunnalliseen käyttöön. Mukaan valitaan muutama monihyötyinen esimerkkikohde, joiden vaikuttavuutta ja sivu-uomien veden laatua seurataan.

Hankkeita rahoittavat maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö osana Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen hankeavustuksia. Avustusta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hämeen ELY-keskuksen asiantuntijoita on mukana hankkeen ohjausryhmässä.

Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan hankkeet ovat osa Vesiensuojelun tehostamisohjelmaa ja tukevat Maankäyttösektorin ilmasto-ohjelman (Hiilestä kiinni) tavoitteita edistämällä vesiensuojelua, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja hiilipäästöjen vähentämistä, ilmastokestävää vesitaloutta sekä luonnon monimuotoisuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Elina Laine, ympäristösuunnittelija, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 107
Minna Kolari, ympäristösuunnittelija, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 062
JUUREVA: Sanni Manninen Johansen, Vanajavesikeskuksen pääsihteeri, puh. 050 344 1715
Opitaan ojista: Minna Palos, projektiasiantuntija, HAMK Bio, puh. 040 5677627

Tiedotus:
Miira Pakkala, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 176

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edelleen toukokuussa22.6.2021 08:14:12 EEST | Tiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli toukokuun lopussa 21 404 työtöntä työnhakijaa, joista 2 557 kokoaikaisesti lomautettuja. Se on 8 452 vähemmän (-28 %) kuin vuotta aikaisemmin, mutta 4 616 enemmän kuin kaksi vuotta sitten toukokuussa. Lasku vuodentakaisesta johtui erityisesti lomautettujen määrän laskusta (-7 544), mutta myös muiden työttömien (-908) määrä väheni. Huhtikuusta toukokuuhun työttömien kokonaismäärä TE-toimistossa ja kuntakokeiluissa väheni 1 144:llä. Sekä lomautettujen että muiden työttömien määrä väheni. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme