Pirkanmaan ELY-keskus

Vesienhoito kiinnostaa eteläisellä Pirkanmaalla – yllätysmäärä väkeä perustamiskokouksessa

Jaa

Yli 30 henkilöä oli mukana perustamassa Eteläisen Pirkanmaan vesienhoitoverkostoa. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki vesiensuojelusta kiinnostuneet. Seuraava kokous on 2.2.2022 etäyhteydellä.

Alkutalven maisemaa Pyhäjärven rannalta. Kuva: Kati Ojala
Alkutalven maisemaa Pyhäjärven rannalta. Kuva: Kati Ojala

Eteläisen Pirkanmaan vesienhoitoverkosto toimii seitsemän kunnan alueella: mukana on Pyhäjärveen laskevia vesiä Nokian, Pirkkalan, Lempäälän, Vesilahden, Valkeakosken, Akaan ja Urjalan alueelta. Toimintaan voi hyvin tulla mukaan, vaikkei oma lähivesistö alueelle osuisikaan.

Pirkanmaan ELY-keskus koordinoi verkoston toimintaa ja toimii kokousten koollekutsujana. Verkoston toimintaa käynnisteltiin syksyllä 2021 aloitus- ja perustamistapaamisilla, joissa kuultiin verkostosta kiinnostuneiden ajatuksia alueen vesistöistä ja niiden hoidosta ja keskusteltiin verkoston tulevaisuudesta.

- Kummallakin etätapaamisella linjoilla oli yli 30 ihmistä, joten selkeästi vesien tila kiinnostaa ihmisiä! Tunnelma on ollut rento ja ihmisiltä on tullut loistavia ideoita tulevaisuuden toimintaa ajatellen, kertoo vesienhoidon suunnittelija Kati Ojala Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Verkoston tavoitteena on tuoda yhteen vesien suojelusta kiinnostuneita tahoja ja mahdollistaa käytännön toimia vesien tilan parantamiseksi eteläisellä Pirkanmaalla.

Ensimmäinen kokous helmikuun alussa

Verkoston ensimmäinen varsinainen kokous pidetään 2. helmikuuta klo 17−19. Se järjestetään etäyhteydellä vallitsevasta koronatilanteesta johtuen. Kokouksen asialistalla ovat ainakin vuoden 2022 toiminta sekä verkoston nimestä päättäminen.

- Toimintaan voi hypätä mukaan, vaikka kuulisi verkostosta nyt vasta ensimmäisen kerran. Verkostoon kuuluminen ei sido jäseniä mihinkään ja se on myös ilmaista. Ei siis tarvitse murehtia, että joutuu liian aikaa vievään ja vaativaan rooliin, kun me ELY-keskuksessa huolehdimme käytännön järjestelyistä, Ojala rohkaisee.

Ilmoittautuminen kokoukseen on nyt auki. Ilmoittautumisia pyydetään 26.1. mennessä.

Verkoston toimintaan voi tutustua nettisivuilla: www.ely-keskus.fi/web/pirkanmaan-ely-keskuksen-vesienhoitoverkostot

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesienhoidon suunnittelija Kati Ojala, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 334

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Alkutalven maisemaa Pyhäjärven rannalta. Kuva: Kati Ojala
Alkutalven maisemaa Pyhäjärven rannalta. Kuva: Kati Ojala
Lataa
Verkoston toiminta-alue kartalla. Pyhäjärven pohjoisosa (viivoitettu) on rajattu pois, sillä pohjoisesta tulevat vedet eivät vaikuta eteläisen osan veden laatuun.
Verkoston toiminta-alue kartalla. Pyhäjärven pohjoisosa (viivoitettu) on rajattu pois, sillä pohjoisesta tulevat vedet eivät vaikuta eteläisen osan veden laatuun.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme