ELY-keskuksetELY-keskukset

Vesiensuojeluun panostetaan edelleen - Vesienhoito edistyy 14 uuden hankkeen voimin Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Jaa

Sekä ympäristöministeriön Vesiensuojelun tehostamisohjelmasta että maa- ja metsätalousministeriöstä on myönnetty rahoitusta reilut 350 000 euroa erilaisiin vesistökunnostuksiin Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Haku oli auki viime syksynä ja nyt hankkeet pääsevät käynnistymään. Hakijoina oli mm. useampia vesiensuojeluyhdistyksiä, muita yhdistyksiä sekä kuntia. Esimerkiksi Paraisten kaupunki lähtee taklaamaan hulevesiongelmaa, Pyynnössaarenlahden vesiensuojeluyhdistys paneutuu matalan merenlahden problematiikkaan ja veden laadun parantamiseksi tarvittaviin toimiin ja Kaarni-, Luku- ja Särkijärven vesioikeudellinen yhteisö nostaa järvien keskiveden pintaa ja parantaa vesistön virkistyskäyttömahdollisuuksia.

Pomarkunjoen Riuttaan valmistunut kalatie. © Ilkka Myllyoja.
Pomarkunjoen Riuttaan valmistunut kalatie. © Ilkka Myllyoja.

Myönnetty rahoitus vaihtelee muutamasta tuhannesta sataantuhanteen euroon hankekoon mukaan. Pienimmissä hankkeissa, esimerkiksi vesikasvillisuuden poistoprojekti, keskitytään ihan lähivesiin tai johonkin erityisasiaan ja isoissa, vaikka harjujakson vesitaseen selvityshankkeessa, vaikutetaan pitkälle tulevaisuuteen ja jatkossa muihinkin kohteisiin.

Hankkeilta edellytetään positiivista vaikutusta vesien tilaan ja tarvittavia lupia ja toimenpiteiden on oltava vesien- ja merenhoitosuunnitelmien mukaisia. Myös kohdealueiden soveltuvuutta vesien- ja merenhoidon näkökulmasta arvioidaan ennen rahoitusta. Pääsääntöisesti myönnetään 50 %:n rahoitus kokonaiskustannuksista. Hankkeiden etenemistä ja niiden vaikutuksia myös seurataan.

Rahoitushaku avautuu jälleen syksyllä ja sinne toivotaan hyviä hakemuksia. Lisätietoja rahoitusmahdollisuuksista ja Vesiensuojelun tehostamisohjelmasta: 

www.ym.fi/virtaavesienhoitoon 

www.ym.fi/vedenvuoro 

Lisätietoja rahoitetuista hankkeista:

Vesitalousasiantuntija Ari Sallmén,
ari.sallmen@ely-keskus.fi
p. 0295 022 937

Avainsanat

Kuvat

Pomarkunjoen Riuttaan valmistunut kalatie. © Ilkka Myllyoja.
Pomarkunjoen Riuttaan valmistunut kalatie. © Ilkka Myllyoja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Tio projekt inom vattenkompetens fick totalt 1,76 miljoner euro i stöd från programmet Tillväxt och internationalisering av vattenkompetens jord- och skogsbruksministeriet1.7.2022 14:14:42 EEST | Tiedote

Finansiering som utlysts från Finlands program för hållbar tillväxt ges till tio utvecklingsprojekt. Projekten understöder tillväxt och internationalisering av vattenkompetens genom att stärka partnerskap och helhetsutbud som har nyhetsvärde och kommersiell potential också internationellt.

Kommun- och Organisation -Helmi specialunderstöd kan ansökas i september-oktober29.6.2022 11:35:25 EEST | Tiedote

Specialunderstödet för konkreta restaurerings-, iståndsättnings- och vårdåtgärder, som för-bättrar Helmi-livsmiljöers tillstånd, är avsett för kommuner och organisationer. Ansökningsti-den pågår under perioden 15.9-31.10.2022. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) beviljar det riksomfattande understödet. Enligt miljöministeriets omdöme kommer nya ansökningstillfällen att ordnas ända fram till år 2030.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme