Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vesiliikennöinti Helsingin saariin käynnistymässä

Jaa

Vesireittiliikenteen Helsingin ulkoilusaariin alkaa pääsääntöisesti toukokuun alussa. Vesiliikenne ulkoilusaariin jakautuu reittiliikenteeseen ja kiertoajeluihin, joista vastaavat yksityiset liikennöitsijät.

Vesiliikennöintialus Pihlajasaaren laiturissa. Kuva: Ilona Raivio/Helsingin kaupunki
Vesiliikennöintialus Pihlajasaaren laiturissa. Kuva: Ilona Raivio/Helsingin kaupunki

Ulkoilusaariin pääsee jo nyt, sillä esimerkiksi Aava Lines on aloittanut liikennöinnin Liuskaluodolle, josta pääsee myös Liuskasaareen ja Uunisaareen. Aava Linesin lähtölaituri on Merisatamassa, Cafe Caruselin ja Kompassitorin puolessa välissä.
Lisätietoja Aava Linesin liikennöinnistä Liuskaluodolle (linkki).

Puhtaasti sähköllä toimiva Callboat-yhteysvene Kompassitorin ja Uunisaaren välillä aloittaa liikennöinnin sunnuntaina 1.5.2022 kello 11.00, ja paatti puksuttaa väliä toukokuun ajan päivittäin kello 11.00−18.00. 1.6. −15.8. yhteysvene palvelee puolestaan päivittäin kello 10.00−20.00, ja 13.8.−31.10.2022 päivittäin jälleen klo 11.00−18.00. Uunisaaren liikennöinti on kutsupohjaista ja yhteysvene saapuu asiakkaan kutsuttua veneen. Uunisaaressa on ravintola Uunisaari.

7.5. alkaa Pörtö Linen liikennöinti Vuosaaresta Kaunissaareen, jossa kattavat ulkoilu- ja retkeilyalueet ja mm. Kaunissaaren Ravintola. Laajasalon ja Vartiosaaren välillä kulkee Reposalmen lautturien aurinkoenergiasähkölautta 7.5. alkaen, ja Suomen Saaristokuljetus vie itäiselle saaristoreitille niin ikään 7.5. alkaen.

JT Line aloittaa liikennöinnin Pihlajasaareen Merisatamasta ja Ruoholahdesta 14.5. alkaen. Pihlajasaaressa on mm. Ravintola Pihlajasaari. JT Line liikennöi myös Kruunuvuorenrannasta Vasikkasaareen koulujen loma-aikana.

Vesireittiliikennöintiin ja aikatauluihin tulee muutoksia kevään ja kesän aikana. Vesiliikennöinnin alku- ja loppukaudesta liikennöidään vähemmän vuoroja kuin kesäsesonkina eli koulujen loma-aikoina.

Suosikkisaaret helposti haltuun Reittioppaan avulla

HSL:n Reittiopas tarjoaa sujuvat reitit myös saaristoon; muiden kestävien liikennemuotojen lisäksi palvelusta löytyvät yhteysaluksien reitit ja aikataulut. Palvelu sujuvoittaa merkittävästi ilman omaa venettä saaristossa liikkuvien mahdollisuuksia suunnitella merellinen retkipäivä kotiovelta saaristoon saakka.
Reittioppaaseen (linkki).

Lauttareitit ja -aikataulut sekä matkaliput vaihtelevat liikennöitsijän mukaan. Vain HSL:n pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkalipuilla pääsee Suomenlinnaan.

Myös vesireittiliikenteessä ja saarissa ulkoillessa tulee muistaa kunnioittaa luontoa, suosia merkittyjä reittejä, leiriytyä ja tehdä tulet vain sallituille paikoille eikä roskata saa.

Lisätietoja vesireittiliikenteestä Helsingin saariin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Tapio Rossi
vesiliikenneasiamies
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
puh. 040 3341072, tapio.rossi@hel.fi

Kuvat

Vesiliikennöintialus Pihlajasaaren laiturissa. Kuva: Ilona Raivio/Helsingin kaupunki
Vesiliikennöintialus Pihlajasaaren laiturissa. Kuva: Ilona Raivio/Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Espan lavan avajaisia vietetään 19.5. – tapahtumatarjonta on ennätyksellisen runsasta alkusyksyyn saakka12.5.2022 12:30:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki satsaa tulevana kesänä tavanomaista enemmän Espan lavan live-tapahtumiin kaupunkilaisten viihtyvyyden lisäämiseksi ja keskustan elävöittämiseksi koronarajoitusten väistyttyä. Kesäohjelmisto käynnistyy torstaina 19. toukokuuta kahden valovoimaisen esiintyjän, Maria Ylipään ja Emma Salokosken, voimin. Kesäkausi huipentuu pidennettyyn päättäjäisviikonloppuun 1.−4. syyskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme