Etelä-Savon ELY-keskus

Vesistökunnostuksia avustettiin Etelä-Savossa liki 180 000 eurolla

Jaa

Etelä-Savon ELY-keskus on myöntänyt syyskuuhun 2022 mennessä ympäristöministeriön harkinnanvaraisia valtionavustuksia yhteensä 176 600 euroa 24:lle eri vesistökunnostushankkeelle. Viime vuoteen verrattuna avustettavien hankkeiden määrä laski muutamalla hankkeella ja avustusten yhteissumma yli 100 000 eurolla.

Myönnetyt vesistökunnostusavustukset.
Myönnetyt vesistökunnostusavustukset.

Avustushakemuksia saapui 30.11.2021 mennessä yhteensä 30 kpl, joista kahdelle tehtiin kielteinen päätös. Muutamiin hankkeisiin odotetaan vielä täydennyksiä tai ne eivät ole käynnistyneet.  

Erilaisia suunnittelu- ja selvityshankkeita oli 7 kpl. Valuma-alueella tehtäviä kunnostustöitä, esimerkiksi kosteikoita ja muita vesiensuojelurakenteita,oli 2 kpl. Vesistöissä tehtäviä kunnostustöitä,kuten esimerkiksi hoitokalastuksia ja vesikasvillisuuden poistoa, oli 15 kpl.   

Vesistökunnostusavustuksilla toteutetaan ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmaa. Ohjelmasta rahoitettavilla vesistökunnostushankkeilla halutaan parantaa vesien ja vesiympäristön tilaa sekä lisätä luonnon monimuotoisuutta ja vahvistaa vesistökunnostajien yhteistyötä.  

Avustusten seuraava hakukierros avautuu 18.10.2022, mutta valmistelut rahoituksen hakemiseen kannattaa aloittaa heti. ELY-keskukset myöntävät avustusta vesien tilaa ja käyttöä parantaviin vesistökunnostushankkeisiin sekä kokonaisvaltaista maa- ja metsätalouden vesienhallintaa edistäviin hankkeisiin. Haun avautumisesta tiedotetaan syksyn aikana tarkemmin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesistöasiantuntija Liisa Muuri, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4029, liisa.muuri(at)ely-keskus.fi

Johtava asiantuntija Juho Kotanen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 192, juho.kotanen(at)ely-keskus.fi

Vesistöasiantuntija Pekka Sojakka, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 233, pekka.sojakka(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Myönnetyt vesistökunnostusavustukset.
Myönnetyt vesistökunnostusavustukset.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme