Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vid Vikinga badstrand kan man bada igen

Dela

Personer som badat vid Vikinga badstrand har konstaterats ha drabbats av magsjuka under den här veckan och förra veckan. De prov som tagits på badvattnet vid stranden var bra och resultatet i fråga om norovirus negativt och därför kan man igen bada vid badstranden.

– Vad som orsakade magsjukan kan man inte med säkerhet säga. Det kom ett störtregn 29.6, och det kan ha sköljt ut bakterier och virus från terrängen i strandvattnet. En lång period med värmebölja efter det har möjligen gjort att bakterier och virus har ökat i strandvattnet, säger hälsoingenjör Ilona Peurala.

En eventuell sjukdomsspridare anses också det smutsiga toalettutrymmet vara, från vilket sjukdomsalstraren har kunnat komma ut i vattnet när den fastnat på toalettbesökarnas fötter. Toalettutrymmet är nu rengjort.

 

Kontakter

Hälsoingenjör Ilona Peurala
+358401821160
ilona.peurala@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Utkastet till detaljplan för enhetsskolan i centrum läggs fram – välkommen till ett möte för allmänheten i Dramasalen 9.8 kl. 16.305.8.2022 13:33:20 EEST | Tiedote

Under de närmaste åren kommer det att uppföras en ny skolhelhet för årskurserna 1–9 inom den finskspråkiga grundläggande utbildningen i Vasa centrum. Detta kräver ändringar också i områdets detaljplan. Ett utkast till ändrad detaljplan läggs fram offentligt för perioden 10–23.8. Planläggningen ordnar ett möte för allmänheten i huvudbibliotekets Dramasal tisdag 9.8 kl. 16.30, och då finns det möjlighet att träffa planläggarna och bekanta sig närmare med planförslaget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum