Video: Suomeen aletaan tuoda uusia UV-robotteja torjumaan koronaa

Jaa

UVD Robotsin välkkyviä desinfiointirobotteja käytetään yli 60 maassa ympäri maailman.

UV-robotti desinfioi Münchenin lentokenttää.
UV-robotti desinfioi Münchenin lentokenttää.

Suomeen aletaan tuoda uusia desinfiointirobotteja, jotka puhdistavat jopa 99,99 prosenttia siivottavan tilan taudinaiheuttajista.

Tanskalaisen UVD Robotsin valmistamia robotteja on käytössä yli 60:ssä maassa ympäri maailman.

“Käymme tällä hetkellä neuvotteluja kauppakeskusten, sairaaloiden ja kuntosalien kanssa laitteiston käytöstä palveluna”, robotteja maahantuovan Omega-north Oy:n toimitusjohtaja Mika Hänninen sanoo.

Hänninen uskoo, että paluu normaaliin arkeen edellyttää uusia keinoja varmistaa asiakkaiden ja käyttäjien turvallisuus. Tässä UV-robotin desinfiointikyky on yksi keino, hän uskoo.

UV-robotti desinfioi leikkaussalin, lastenhoitotilan tai kokoushuoneen noin kymmenessä minuutissa. Se tekee sen joko itsenäisesti etukäteen ohjelmoidun suunnitelman mukaan tai ihmisen manuaalisesti ohjaamana.

UV-robotti näyttää isolta robotti-imurilta, jonka päällä on UV-valoa säteilevä lasinen torni.

Ihminen voi olla toimivan robotin lähellä suojavarustuksessa. Ilman suojaavia varusteita ihmisen tulee pitää käynnissä olevaan robottiin vähintään viiden metrin etäisyys. Tällöin altistuminen ei saa kestää yli 27 sekuntia. Myös lasiseinä estää UV-valon haitallisen siirtymisen.

“Robotin käyttö on täysin turvallista, jos huolehditaan suojatoimista tai suositelluista etäisyyksistä”, Hänninen sanoo.

Suomessa UVD Robotsin laite on pilottikäytössä turkulaisessa fysioterapia- ja urheiluvalmennuskeskus Sport Science Labissa (SSL). SSL tunnetaan huippu-urheilijoiden kuten Eva Wahlströmin, Artturi Lehkosen ja Teemu Rannikon käyttämänä kuntokeskuksena.

"Pandemian aikana SSL Turulle on ollut tärkeää, että asiakkaat kokevat harjoittelemisen  tiloissamme turvalliseksi", SSL:n perustaja Viljo Niemeläinen sanoo.

UVD Robotsin laitteita on käytetty korona-pandemian torjuntaan Kiinan Wuhanissa, Kööpenhaminan Kastrupin lentokentän konferenssikeskuksessa ja Lontoon Heathrown lentokentällä.

Omega-north tarjoaa asiakkailleen niin robotteja kuin tilojen desinfiointia palveluna.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Video: UVD Robots desinfioi sairaalaa Suomessa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Hänninen
toimitusjohtaja
mika@omega-north.fi,
+358 40 736 3725

Kuvat

UV-robotti desinfioi Münchenin lentokenttää.
UV-robotti desinfioi Münchenin lentokenttää.
Lataa
UVD Robotsin desinfiointirobotti puhdistamassa hammaslääkärin tilaa.
UVD Robotsin desinfiointirobotti puhdistamassa hammaslääkärin tilaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Omega-north
Salontaantie 3
24800 Halikko

https://omega-north.fi/

Omega-north Oy on suomalainen lääkintälaitteiden ja sairaalatarvikkeiden maahantuontiyritys, joka myy ja markkinoi korkealaatuisia tarvikkeita terveydenhuollon eri sektoreille.

Omega-north Oy keskittyy erityisesti kirurgisiin tuotteisiin ja ratkaisuihin, joiden tarkoituksena on parantaa potilaan elämänlaatua ja toipumista. Yritystoimintamme perustuu näiden tuotteiden ja palveluiden myyntiin. Tavoitteemme ja toiminta-ajatuksemme on olla enemmän kuin vain myyntiyritys.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.