Skills Finland rySkills Finland rySkills Finland rySkills Finland rySkills Finland ry

Videokilpailu kannustaa ammatillisia opiskelijoita esittelemään alansa ilmastovastuullisia tekoja

Jaa

Vastuullinen osaaminen kuuluu kaikkien työntekijöiden ammattitaitoon. Omalla panoksellaan työntekijät varmistavat, että vastuulliset toimintatavat viedään käytäntöön asti. Oma kädenjälkeni -videokilpailu kannustaa kaiken ikäisiä ammattiin opiskelevia tuomaan esiin oman alansa vinkkejä ilmastovastuun ja kestävän kehityksen toteuttamiseksi.

Kuvaaja: Andi Balogh
Kuvaaja: Andi Balogh

Kilpailuun voi osallistua lyhyellä videolla osoitteessa kadenjalki.fi ja kilpailuaikaa on 15.3.2020 asti. Kilpailussa palkitaan kolme parasta videota sekä yleisön suosikki. Voittajat palkitaan rahapalkinnoin Taitaja 2020 -kisoissa Jyväskylässä toukokuussa 2020. Voittajalle on luvassa tuhat euroa.

Kilpailun tavoitteena on saada esiin ammatillisen osaamisen ja koulutuksen merkitys kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

”Moni ala kärsii arvostuksen puutteesta ja osaajapulasta. Samaan aikaan esimerkiksi ilmastonmuutos ahdistaa ja puhuttaa. Nyt on aika tuoda opiskelijoiden oma ääni ja osaaminen esiin. Osaava ammattilainen pystyy työssään edistämään ilmastonmuutoksen ratkaisuja, kiertotaloutta ja sosiaalista vastuullisuutta”, taustoittaa hankkeen projektipäällikkö Päivi Suihkonen Suomen ympäristöopisto Syklistä.

Videoissa voi esitellä vaikkapa taloudellista ajotapaa logistiikan alalla tai tiskikoneen energiapihiä käyttöä tarjoilijan työssä, kuten kilpailusivujen mallivideoissa. Kilpailuvideoiden ei tarvitse olla teknisesti erityisen laadukkaita, ja ne voi kuvata kännykällä.

Opettajien kannalta videot ovat oiva tapa saada opiskelijat pohtimaan oman alansa kestäviä käytäntöjä sekä omia ammatillisia vahvuuksia. Videoiden avulla niin opiskelijat kuin ammattioppilaitoksetkin voivat saada näkyvyyttä kauttaan leviävälle osaamiselle. Osaamisen leviämistä kuvaa myös kilpailun nimi.

”Oma kädenjälkeni on se positiivinen vaikutus, jonka osaava ammattilainen jättää maailmaan”, Suihkonen valottaa.

Suomen ympäristöopisto SYKLI järjestää kilpailun yhteistyössä Skills Finland ry:n, AMKE ry:n ja SAKKI ry:n kanssa. Kilpailun rahoittaa Opetushallitus ja sen suojelijana toimii opetusministeri Li Andersson.

Kilpailun mainosvideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Päivi Suihkonen, SYKLI, p. 050 453 3802, paivi.suihkonen@sykli.fi

Kuvat

Kuvaaja: Andi Balogh
Kuvaaja: Andi Balogh
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

040 7320691, viestinta@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Suomen ympäristöopisto SYKLI järjestää Oma kädenjälkeni -videokilpailun yhteistyössä Skills Finland ry:n, AMKE ry:n ja SAKKI ry:n kanssa. Kilpailun rahoittaa Opetushallitus ja sen suojelijana toimii opetusministeri Li Andersson.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme