Visit Kangasala

Vielä ehtii kokea upean Arboretum Frickin Kangasalla

Jaa

Kangasalan kesän uutuuskohde, mystinen maisema- ja metsäpuutarha Arboretum Frick on avoinna tällä kaudella vielä kahtena päivänä: torstaina 12.8. ja sunnuntaina 15.8. klo 12–16.

Loppukesästä Arboretum Frickissä kukkivat ruusut, hortensiat ja harvinainen pensasmagnolia. Kuva: Erkki Frick
Loppukesästä Arboretum Frickissä kukkivat ruusut, hortensiat ja harvinainen pensasmagnolia. Kuva: Erkki Frick

Erkki ja Leila Frickin metsä- ja maisemapuutarha, Arboretum Frick, avautui ensimmäistä kertaa yleisölle toukokuussa 2021. Kesä on ollut vilkas ja vierailijoita tuhansia.

Elokuussa puutarhaa pääsee vielä ihastelemaan kahtena päivänä torstaina 12.8. ja sunnuntaina 15.8. klo 12–16. Nyt kukassa ovat muun muassa hortensiat ja osa ruusuista. Myös pensasmagnolia puhkesi kukkimaan loppukesästä.

– Puutarhan suosio on yllättynyt meidät ja väkeä on riittänyt myös pääkukintakauden jälkeen. Ryhmiä on myös ollut paljon ja muutamia ryhmävarauksia vielä mahtuukin elokuulle, kertoo Erkki Frick.

Arboretum Frick on Erkki Frickin intohimo ja elämäntyö. Hän on rakentanut 3,2 hehtaarin puutarhaansa jo 1980-luvulta lähtien. Arboretum jakautuu 14 lajistoltaan ja tunnelmaltaan erilaiseen puistikkoon, joissa nähdään harvinaisia puita kaikista maanosista sekä satoja kukkivia puita ja pensaita.

Alkukesän alppiruusuloiston jälkeen kukkivat atsaleat, pionit ja ruusut. Eri lajien ja lajikkeiden rinnalla Arboretum Frickin kantavana ajatuksena ovat olleet kauneus ja tunnelma.

Puutarhataiteen lisäksi Arboretum Frickissä voi kokea musiikkielämyksiä. Säveltäjä Heikki Mäenpää on yhdessä Erkki Frickin kanssa tuottanut Heikki Mäenpää @ Arboretum Frick -kokonaisteoksen, joka kuullaan eri puolilla metsäpuutarhaa. Teoksessa soivat isäntäperheen aasialaiset sävelmuistot sekä Mäenpään sävellykset.

Lue lisää Arboretum Frickin sivuilta: https://arboretumfrick.fi

Palvelut

Aikuiset 5 €, lapset (6–16-v.) 3 €, alle 6-v. 0 €
Kausilippu (sis. kaksi henkilöä / vierailu) 30 €
Opastettu kierros 80 € + pääsymaksut

Arboretum Frickissä on kattava polkuverkosto, jossa liikuntarajoitteisten on hyvä liikkua.

Pihakahvila Ruusupuu palvelee kävijöitä puiston aukioloaikoina arboretumin kauniissa maisemissa. Tarjolla on vaihtuva valikoima on suolaisia ja makeita herkkuja sekä virvokkeita.

Arboretumiin on mahdollista varata opastettu kierros ryhmälle. Kierros kestää yhden tunnin ja hinta on 80 € / kierros sekä sisäänpääsymaksut.
Varaukset Erkki Frickiltä: erkki.frick@sci.fi

Mediakuvat

Mediakuvat kansiossa: https://drive.google.com/drive/folders/1SMFu23WuX5Eom9jyKdIPA4wz0L3vg_SF?usp=sharing

Kuvaajan nimi tiedoston nimessä mainittava julkaistaessa. Lisäkuvia pyydettäessä.

Lisätietoja

Erkki Frick
p. 040 7310922
erkki.frick@sci.fi

Laura Pekkala
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
Visit Kangasala
p. 041 314 7221
laura.pekkala@visitkangasala.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Loppukesästä Arboretum Frickissä kukkivat ruusut, hortensiat ja harvinainen pensasmagnolia. Kuva: Erkki Frick
Loppukesästä Arboretum Frickissä kukkivat ruusut, hortensiat ja harvinainen pensasmagnolia. Kuva: Erkki Frick
Lataa
Arboretum Frickissä on 14 erilaista aluetta ja viehättäviä paikkoja nauttia puutarhasta. Kuva: Tiia Ennala
Arboretum Frickissä on 14 erilaista aluetta ja viehättäviä paikkoja nauttia puutarhasta. Kuva: Tiia Ennala
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Visit Kangasala
Visit Kangasala

KANGASALA

https://visitkangasala.fi

Visit Kangasala on oppaasi Kangasalle – Kesäpäivän kulttuurikaupunkiin. Edistämme Kangasalan matkailuelinkeinoa kaupunkistrategian mukaisesti ja kokoamme paikkakunnan matkailutoimijat yhteen kertomaan luonnonkauniista ja tapahtumarikkaasta kaupungistamme.

Visit Kangasala on osa Kangasalan kaupungin elinkeinoyhtiö Business Kangasala Oy:n toimintaa.

Lue lisää:

Visit Kangasala

Business Kangasala

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Kangasala

Heinäkuussa laukataan Kangasalle – Uusi hevostapahtumien viikko sopii kaikenikäisille28.6.2022 11:04:31 EEST | Tiedote

Kangasalla lasketaan hevosvoimat valloilleen uuden tapahtumaviikon myötä heinäkuussa 18.–24.7.2022. Kangasalan talleilla ja matkailukohteissa järjestetään mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa kaikenikäisille hevosten ystäville, mm. poni-, miniatyyrihevos- ja kepparipäiviä lapsille, tutustumispäiviä talleille, hevosmuseopäivä luentoineen ja opastuksineen sekä taidenäyttely. Viikon kohokohta on lauantaina 23.7. Pikkolan tapahtumakentällä järjestettävä Koko perheen hevoskarnevaali upeine hevosnäytöksineen.

Uusi hevostapahtuma Laukkaa Kangasalle -viikko Kangasalle heinäkuussa22.6.2022 17:12:14 EEST | Tiedote

Heinäkuussa 18.–24.7.2022 Kangasalla lasketaan hevosvoimat valloilleen uuden tapahtumaviikon myötä. Luvassa on mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa kaikenikäisille hevosten ystäville Kangasalan talleilla ja vierailukohteissa, muun muassa poni-, miniatyyrihevos- ja kepparipäivät lapsille, tutustumispäiviä talleilla, hevosmuseopäivä luentoineen ja opastuksineen sekä taidenäyttely. Viikon kohokohta on lauantaina 23.7. Pikkolan tapahtumakentällä järjestettävä Koko perheen hevoskarnevaali upeine hevosnäytöksineen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme