Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vierasesineet ruoassa siirtyvät poliisin tutkintaan

Jaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on tänään tehnyt poliisille tutkintapyynnön ateriapalveluissa tapahtuneista vakavista laatupoikkeamista.

Hyvinvointialue tiedotti viikolla 15 sattuneista yksittäisistä vakavista laatupoikkeamista, joissa ruokaan oli päätynyt vierasesine. Toisessa tapauksessa ruoasta löytyi lasia ja toisessa astioiden pesussa käytettäviä muovikuulia. Ateriapalveluiden palveluntuottajana toimii Attendo Majakka Oy. Molemmissa tapauksissa kyseessä oli Attendon selvityksen mukaan inhimillinen virhe.  

Tapauksien jälkeen sekä Attendo että hyvinvointialue käynnistivät tehostetun laadunvalvonnan. Asiakkaille, joita tilanteet koskivat, on tiedotettu tilanteesta. 

Myöhemmin on ilmennyt vielä kaksi epäilyä vierasesineestä. ”Lyhyen ajan sisällä on sattunut useampi harvinainen laatupoikkeama, eikä ilkivallan mahdollisuutta ei ole voitua sulkea pois. Näin ollen katsoimme tarpeelliseksi tehdä asiasta tutkintapyyntö”, hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö toteaa. 

Koska asia on siirtynyt poliisin tutkintaan, hyvinvointialue ei tiedota asiasta enempää. Tiedotusvastuu siirtyy nyt poliisille. 

Palautetta ateriapalveluista pyydetään edelleen 

Asiakkaita pyydetään edelleen ilmoittamaan mahdollisista laatupoikkeamista matalalla kynnyksellä joko hyvinvointialueen henkilöstölle tai palvelukanavien kautta.  

Ruokapalveluihin sisältyy niin tuotanto, kuljetus kuin hyvinvointialueen tekemä ruuanjakelu. Ruoka-annoksia jaellaan päivittäin noin 1 500 asiakkaalle Vantaan ja Keravan alueella. 

”Ruokahetki on tärkeä osa arkea. Olemme todella pahoillamme näistä vakavista laatupoikkeamista. Luottamus ateriapalveluitamme kohtaan on kärsinyt ja teemme kaikkemme, että ruoasta voidaan nauttia hyvillä mielin joka päivä”, Aronkytö toteaa.

Avainsanat

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme