Vietä turvallista etävappua

Jaa

Tänä vuonna Helsingissä vietetään vappua koronatilanteen takia poikkeusoloissa. Se tarkoittaa, että vapun vietto siirtyy koteihin ja vietämme yhdessä kaikkien aikojen etävappua.

Muista turvallisuus grillatessa ja munkkeja paistaessa

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan ruohikkopalon vaara on Helsingissä vappuaattona ja vappupäivänä ilmeinen. Tuulisella säällä palot myös leviävät erittäin nopeasti. Varoitus tarkoittaa, ettei nuotiota tai muuta avotulta saa sytyttää. Grillaaminen on luvallista vain maapohjasta eristetyissä grilleissä ja pysyvissä tulisijoissa, joista tuli ei pääse leviämään ympäristöön. Nuotiota, kertakäyttögrillejä ja vastaavia palovaaraa aiheuttavia avotulia ei saa ruohikkopalovaroituksen aikana tehdä. Grillatessa on syytä kiinnittää huomiota pukeutumiseen, ettei vaatteissa ole helposti syttyviä materiaaleja. Myös pelkästään savukkeen heittäminen luontoon saattaa aiheuttaa maastopalon.

Voimassa oleva ruohikkopalovaroitus siis estää kertakäyttögrillien käytön. Haluamme yleisesti muistuttaa, että maapohjasta eristettyjen grillien käytössä on huolehdittava, että hiilet ja muu kytevä jäte laitetaan jätepisteissä oleviin peltitynnyreihin, joissa on vettä. Muihin roska-astioihin kytevää jätettä ei saa laittaa, koska se voi sytyttää muun jätteen palamaan.

Munkin paistossa kehotamme muistamaan turvallisuus. Rasva on todella kuumaa, joten huolellisuutta ja varovaisuutta tarvitaan. Varaa hellan lähelle sammutuspeite sekä kattilaan tiukasti sopiva kansi. Jos rasva syttyisi palamaan, ainoa keino sammuttaa rasvapalo, on tukahduttaa se. Palotilanteessa nosta kansi kattilan päälle tiiviisti tai käytä sammutuspeitettä. Älä missään nimessä laita kattilaan vettä – se vain pahentaa tilannetta. Älä myöskään käytä liesituuletinta uppopaistamisen aikana, sillä jos rasva leimahtaa tuulettimeen, voi tulipalo levitä koko huoneistoon.

Etävappuna kehotamme ihmisiä juhlistamaan kotona


Kehotamme kaikkia helsinkiläisiä olemaan kokoontumatta fyysisesti ja nauttimaan kotisohvalta käsin kaupungin järjestämästä ohjelmasta, kuten Mantan lakituksesta ja JVG:n konsertista.

Toivomme, että kaikki noudattavat viranomaisten suosituksia viettää etävappua, jotta voimme kaikki yhdessä ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

Helsinki viettää kaikkien aikojen etävappua. Katso etävapun viettämisvinkit täältä.

 

 

 

Toimi näin hätätilanteissa:

  • Tee ilmoitus aina ensin hätänumeroon 112.
  • Lopeta hätäpuhelu vasta, kun saat luvan.
  • Toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.
  • Opasta apu paikalle. Anna hätäkeskukseen mahdollisimman tarkka tieto tapahtumapaikasta ja huolehdi hälytysajoneuvojen opastamisesta paikalle.

Vietä elämyksellinen ja turvallinen etävappu kotona!

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Yhteystiedot medialle

Viestintäpäällikkö Saara Pennanen Axelsson
040 630 86 89
saara.pennanen.axelsson@hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme