Työsuojelurahasto

Vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä työpaikalla – kutsu Tutkimus tutuksi -tapaamiseen 21.3.2019

Jaa

Työpaikoilla monet ihmiset joutuvat kokemaan tai ainakin todistamaan vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä. Epäasiallisen käytöksen kohteeksi voi joutua niin työyhteisön sisällä kuin asiakkaan, median tai muiden sidosryhmien toimesta. Miten vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä voidaan ehkäistä työpaikoilla ja miten sen kohteeksi joutunutta työntekijää voidaan tukea? Mitkä ovat ne keinot, joilla ongelmaan voidaan tarttua? Muun muassa näistä asioista puhutaan Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa, joka järjestetään torstaina 21.3.2019 klo 9-10.30 Musiikkitalon ravintolassa.

Tutkimus tutuksi -tapaamisessa Annamari Huovinen Osuuskunta Mediakollektiivista kertoo TJS Opintokeskuksen viestintähankkeesta, jossa tuotetaan helposti saatavilla olevaa tukea ja ratkaisuja työntekijän mediavälitteisen eli sekä perinteisen että sosiaalisen median kautta kohtaaman vihapuheen aiheuttamiin haittoihin. Huovinen kertoo muun muassa siitä, mitä vihapuhe aiheuttaa yhteiskunnassa ja erityisesti työelämässä, miten asiantuntijoiden ja esimiesten kannattaa suhtautua siihen sekä miten sitä voi ehkäistä. 

Johtava konsultti Susanna Kalavainen esittelee Työterveyslaitoksen koulutushanketta, jossa luotiin työpaikkakiusaamisen nollatoleranssi -verkkovalmennus esimiehille. Kalavainen kertoo muun muassa siitä, millaista epäasiallista käytöstä työntekijät kohtaavat työpaikoilla Kalavainen antaa vinkkejä siitä, miten esimies ja työntekijä voivat puuttua epäasialliseen käytökseen ja millaisia keinoja on jo käytettävissä.  

Työsuojeluvaltuutettu Ennamaria Meneses Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kertoo, miten ja millaisin keinoin HUS:ssa puututaan epäasialliseen käytökseen ja millaista epäasiallinen käytös työpaikalla voi olla.   

Tilaisuuden lopussa järjestetään paneelikeskustelu, jossa edellä mainitut alustajat keskustelevat tarkemmin siitä, miten vihapuheeseen ja epäasialliseen käytökseen voidaan puuttua työpaikalla ja miten sitä voidaan ehkäistä. Paneelikeskustelua vetää Työsuojelurahaston viestintäasiantuntija Päivi-Maria Isokääntä.   

Paikka: Tutkimus tutuksi -tapaaminen järjestetään torstaina 21.3.2019 klo 9 – 10.30 Musiikkitalon ravintolassa, osoitteessa Mannerheimintie 13 A, Helsinki. Aamukahvit ovat tarjolla klo 8.30 alkaen.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään tiistaihin 19.3.2019 mennessä osoitteeseen paivi-maria.isokaanta@tsr.fi

Esitystä voi seurata suorana lähetyksenä ilman kirjautumista internetin kautta osoitteessa https://websteri.fi/tsr . Tutkimus tutuksi -tapaamisen editoitu tallenne julkaistaan Youtubessa ja Työsuojelurahaston nettisivuilla.

Hankkeet: 117334 Työpaikkakiusaamisen nollatoleranssi -verkkovalmennus esimiehille ja 118065 Miten kohdata häiritsevää palautetta työssä? Ratkaisut, toimintatavat ja vastuut.

Viestintä: Päivi-Maria Isokääntä, viestintäasiantuntija, Työsuojelurahasto, puh. 050 593 3475, paivi-maria.isokaanta@tsr.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työsuojelurahasto
Työsuojelurahasto
Pohjoisesplanadi 21A
00100 Helsinki

+358(0)9 6803 3311,info@tsr.fihttp://www.tsr.fi, http://www.tiedonsilta.fi

Työsuojelurahasto rahoittaa työelämän tutkimus-, kehitys- ja tiedotustoimintaa, joka parantaa työyhteisöjen toiminnan turvallisuutta ja tuottavuutta.

Rahastoa hallinnoivat työmarkkinakeskusjärjestöt ja se saa varansa lakisääteisen tapaturmavakuutuksen maksutulosta. Rahaston toimintaa valvoo sosiaali- ja terveysministeriö. Rahasto rahoittaa Työturvallisuuskeskuksen toimintaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työsuojelurahasto

Tunteet ja tunnetaidot työpaikalla – kutsu Tutkimus tutuksi -tapaamiseen 28.11.20195.11.2019 07:25:00 EETKutsu

Tervetuloa Työsuojelurahaston 28.11. järjestämään Tutkimus tutuksi –tapaamiseen, jonka aiheena on tunteet ja tunnetaidot työpaikalla. Tilaisuudessa esillä olevissa hankkeissa tutkitaan ja kehitetään esimerkiksi tunnetoimijuutta, tunnetiloja ja tunneilmastoa työpaikalla. Tule kuulemaan ja keskustelemaan työelämän tunnetaidoista Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamiseen torstaina 28.11.2019 klo 9-10.30 Musiikkitalon ravintolaan.

Työsuojelurahasto palkitsee ajankohtaisia hankkeita – Pidempiä työuria, aivoergonomiaa ja yhteistä vuorovaikutusosaamista9.5.2019 09:00:00 EESTTiedote

Työsuojelurahasto palkitsee 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi tunnustusstipendillä kolme ajankohtaista hanketta. Palkitut hankkeet ovat kehittäneet suomalaista työelämää tuottamalla uutta ja merkittävää tietoa sekä hyviä käytäntöjä. Kannustaako eläkeuudistus pidempiin työuriin? Miten hoitotyön aivokuorma saadaan kuriin? Onko tiimin vuorovaikutuksen aina oltava rationaalista? Tunnustusstipendit jaetaan ja hankkeet esitellään Tutkimus tutuksi -juhlatapaamisessa 9. toukokuuta 2019.

Työkaluja vihapuheen ja epäasiallisen käytöksen kohtaamiseen työpaikalla21.3.2019 09:00:00 EETTiedote

Vihapuhe on some-ajan vitsaus, jota yhä useammat joutuvat kohtaamaan työssään. Työyhteisön sisälläkin voi joutua häirinnän ja kiusaamisen kohteeksi. Työsuojelurahaston tukemissa hankkeissa on tuotettu oppimis- ja koulutusmateriaaleja ongelmista selviämisen avuksi. Niistä kerrotaan Tutkimus tutuksi -tapaamisessa 21. maaliskuuta. Tilaisuudessa kuullaan myös, miten Suomen toiseksi suurin työnantaja HUS tarttuu epäasialliseen käytökseen.