Vihreät - De Gröna

Vihreät aloittaa muutosneuvottelut puolue- ja piiritoimistoilla

Jaa
Eduskuntavaalitappion johdosta Vihreiden rahoitus vähenee merkittävästi. Vihreiden kansanedustajamäärä laski kahdestakymmenestä kolmeentoista, jonka johdosta puolueen rahoitus vähenee kolmanneksella eli noin 1,2 miljoonaa euroa vuositasolla.

Vihreä liitto rp. aloittaa muutosneuvottelut puoluetoimistolla sekä vaalipiirien toimistoissa. Tavoitteena on sopeuttaa puolueen toiminta uuteen talouskehykseen. Arvio henkilökulujen vähennystarpeesta on noin 10 henkilötyövuotta.

– Vihreiden talous on vaalitappion myötä suurten sopeutustoimenpiteiden edessä. Tilanne on vaikea sekä puolueen työntekijöiden että puolueaktiivien kannalta. Puolue tarvitsee tulevina vuosina entistä useamman lahjoittajan tukea, jotta Vihreiden työ paremman maailman puolesta jatkuu ja vahvistuu, toteaa puoluesihteeri Veli Liikanen.

Vihreät työllistää nykyisellään 38 henkilöä. Käynnistyneiden muutosneuvotteluiden piirissä ovat kaikki puolueeseen työsuhteessa olevat vakituiset tai vakituista työntekijää sijaistavat työntekijät. 

Kutsut neuvotteluihin lähetettiin 12.4. ja neuvottelut alkoivat 17.4. Henkilöstölle on kerrottu muutosneuvotteluiden aloittamisesta myös 4.4. järjestetyssä henkilöstötilaisuudessa. Neuvotteluaika on kuusi viikkoa laskettuna ensimmäisestä neuvottelutapaamisesta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veli LiikanenPuoluesihteeriVihreät De Gröna

Puh:041 549 3338

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat tiedepoliittisen ohjelman: Korkeakoulujen perusrahoitusta on vahvistettava ja tutkijoiden vakituisia työsuhteita lisättävä 15.5.2023 13:04:34 EEST | Tiedote

Vihreät esittää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamista, tutkijoiden vakituisten työsuhteiden määrän kasvattamista 30 prosentista 70 prosenttiin ja automaattista pysyvää oleskelulupaa tutkinnon suorittaneille ulkomaalaisille. Vihreät hyväksyivät tiedepoliittisen ohjelman puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä sunnuntaina 14.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme