Vihreät - De Gröna

Vihreät ei mahdu samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa

Jaa
Kun viimeksi kokoomus ja perussuomalaiset olivat hallituksessa, koulutuksesta leikattiin yli puoli miljardia euroa, työttömiä pompoteltiin ja edistyksellisen ympäristöpolitiikan sijasta hallitus kumarsi kaivosteollisuuden etuja. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo kirjoittaa Facebook-päivityksessään tulevista hallituskokoonpanoista.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

– Kun olen viime aikoina kuunnellut gallupien kärjessä olevan Petteri Orpon puheita, on alkanut entistä vahvemmin vaikuttaa siltä, että kokoomus haluaa herättää oikeistokonservatiivisen hallituksen taas henkiin. Orpo on kasvavissa määrin flirttaillut puheissaan perussuomalaisten suuntaan, ja kokoomuksen oma linja esimerkiksi ilmastopolitiikkaan on alkanut näyttää tuuliviirimäiseltä. Metsäpolitiikkaa kokoomus on ollut haluton uudistamaan, ja puolue on toiminut lähinnä metsäteollisuuden edunvalvojana. Kimppa perussuomalaisten kanssa ei ainakaan parantaisi tätä asiaa, Ohisalo kirjoittaa.

– En usko, että perussuomalaiset lähtevät hallitukseen ilman ilmastotavoitteiden vesittämistä, maahanmuuton vaikeuttamista tai yleisesti nihkeää suhtautumista Euroopan unioniin. Tasa-arvo tai tiedepohjainen päätöksentekokaan eivät voisi hyvin. Purra on monessakin mielessä Halla-ahon manttelinperijä, Ohisalo jatkaa.

Ohisalo kirjoittaa siitä, miten suuri merkitys vaalituloksella on tulevien hallitusneuvottelujen kannalta.

– Jokaisen puolueen kannatus on merkitsevä, sillä se vaikuttaa siihen, millainen hallituskokoonpano Suomeen voi muodostua ja mitkä asiat hallitusneuvotteluissa etenevät. Vihreät haluaa rakentaa Suomea, jossa ihmiset ja luonto voivat hyvin. Kysymys on siis siitä, uudistetaanko sosiaaliturvaa ja taloutta oikeudenmukaisesti. Turvataanko jokaiselle lapselle ja nuorelle hyvä koulutus? Varjellaanko suomalaista luontoa myös tuleville sukupolville? Jatketaanko planeetan elinkelpoisuuden turvaavaa ja vihreitä investointeja vauhdittavaa ilmastopolitiikkaa?, Ohisalo korostaa.

– Minun on vaikea nähdä, että näihin kysymyksiin tulisi myönteistä vastausta hallituksessa, jossa perussuomalaiset istuisivat. Siksi Vihreät ei mahdu samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa. Meidän arvopohjamme ovat liian kaukana toisistaan, enkä näe, että yhteisiä tavoitteita tulevalle hallituskaudelle löytyy nimeksikään. Tämä on tulevan pääministeripuolueen, mikä se ikinä onkaan, otettava omassa harkinnassaan huomioon, Ohisalo kirjoittaa suoraan.

Koko päivitys on luettavissa: 

https://www.facebook.com/OhisaloMaria/posts/pfbid0r3nYeVcA1tA7y9LsvQ4TWZRZU3sCHsvgU5TzSNDRLKkwdQ8QGFLdUobCzPPsSxP1l

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme