Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreät nuoret: Maa- ja metsätalousministeriö lakkautettava!

Jaa

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto vaatii maa- ja metsätalousministeriön lakkauttamista. Vihreät nuoret kritisoivat kovin sanoin nykyistä maa- ja metsätalousministeriötä, jota he pitävät menneen ajan agraariyhteiskunnan jäänteenä.

“Seuraavassa hallituksessa ei pitäisi olla maa- ja metsätalousministeriä. Vuosien mittaan ministeriöön on pesiytynyt ideologisuus, joka katsoo asioita vain yhdeltä kantilta. Jos nämä toimijat saisivat yksin päättää, koko Suomi olisi yhtä turvenevaa ja minkkihäkkiä – oikeat metsät keskusta on sentään jo saanut tuhottua puupeltojen tieltä”, huokaisee Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jami Haavisto.

“Maa- ja metsätalousministeriö on eräänlainen muinaisjäänne ajalta, jolloin Suomi oli köyhä agraariyhteiskunta. Nyt aika on eri, emmekä ilmastokriisin ja luontokadon keskellä enää voi tarkastella maa- ja metsätaloutta ympäristöstä erillisenä politiikan osa-alueena”, muistuttaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Peppi Seppälä.

“Maa- ja metsätalousministeriön tehtävät tulisi jakaa uusiksi ympäristöministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriöiden välillä. Näin saataisiin tehostettua hallintoa ja vähennettyä hallinnonalojen päällekkäisyyttä. Uudistuksessa syntyviä ministeriöitä voisi kutsua esimerkiksi ympäristöministeriöksi ja työ- ja elinkeinoministeriöksi”, visioi Haavisto.

“Maa- ja metsätalous kaipaa uudistavaa otetta. Nykyinen kapeakatseinen kepulointi köyhdyttää sekä tuottajia että luontoa. Ottamalla maa- ja metsätalous osaksi muuta innovaatiopolitiikkaa voimme edistää kilpailukykyisen tuotannon syntymistä huoltovarmuus huomioiden”, toteaa Seppälä.

“Ennen kuin keskustasta kiirehditään tyrmäämään tämä ehdotus – koska turve ja turkis –, niin toteamme vain, että joku järki pitää kuitenkin olla. Kyse on nykyistä tasapainoisemmasta politiikan tekemisestä. Maa- ja metsätalousministeriö on lakkautettava – se olisi rationaalisen isänmaallinen teko”, linjaavat Haavisto ja Seppälä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Mannerheimintie 15b A
00260 HELSINKI

https://www.vihreatnuoret.fi

Vihreät nuoret on valtakunnallinen vihreä nuoriso- ja opiskelijajärjestö, joka toimii kestävän, yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme