Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreät nuoret tuomitsee perussuomalaisten vaarallisen päihdepolitiikan

Jaa

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto tuomitsee perussuomalaisten aluevaaliohjelman vastuuttomat päihdepoliittiset linjaukset muun muassa käyttöhuoneiden vastustamisesta.

“Perussuomalaiset valehtelevat aluevaaliohjelmassaan, että valvottujen käyttöhuoneiden käyttöönotto kärjistäisi huumeongelmia ja loisi turvattomuutta. Tilanne on todellisuudessa täysin päinvastainen. Tutkimusten mukaan käyttöhuoneet vähentävät yliannostuskuolemia, tuovat ongelmakäyttäjät avun piiriin ja vähentävät laittomien päihteiden käytöstä aiheutuvia haittoja asuinalueilla. Perussuomalaisten politiikka siis ylläpitäisi tai jopa lisäisi huumekuolemien määrää”, toteaa puheenjohtaja Peppi Seppälä.

“Perussuomalaiset eivät aja päihdehuollon parantamista, vaan laittomia päihteitä käyttävien kriminalisoinnin tiukentamista. Tämä on johtanut päihdehaittojen lisääntymiseen kaikkialla, missä sitä ollaan kokeiltu. Päihdeongelmat eivät parane sakoilla. Tarvittava viranomaiskontakti olisi sosiaali- ja terveydenhuollosta, ei poliisilta. Perussuomalaiset ovat päihdepolitiikassaan täysin hakoteillä, sillä he vastustavat aluevaaliohjelmassaan jyrkästi myös kannabiksen sääntelyä, vaikkei aluevaaleissa tästä edes päätetä“, muistuttaa puheenjohtaja Jami Haavisto.

“Perussuomalaisten moraaliposeeraus tällaisessa elämän ja kuoleman kysymyksessä on vastuutonta. Kysymmekin, kuinka monta huumekuolemaa perussuomalaiset ovat omalla politiikallaan valmiita aiheuttamaan? Kumpi teille painaa vaakakupissa enemmän: oman hyveellisyyden signaloiminen vai ihmishenkien pelastaminen?“, puheenjohtajat kysyvät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Mannerheimintie 15b A
00260 HELSINKI

https://www.vihreatnuoret.fi

Vihreät nuoret on valtakunnallinen vihreä nuoriso- ja opiskelijajärjestö, joka toimii kestävän, yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreiden nuorten puheenjohtajat kritisoivat kokoomusta veropopulismista9.1.2022 14:00:00 EET | Tiedote

Vihreiden nuorten tasa-arvoiset puheenjohtajat Jami Haavisto ja Peppi Seppälä peräänkuuluttavat aluevaalien jälkeen työnsä aloittavilta valtuustoilta pehmeiden puheiden lisäksi konkretiaa ja nuorten hyvinvointia edistäviä tekoja. Vihreiden nuorten Superviikonloppuna pitämässään puheessa Haavisto ja Seppälä kritisoivat kovalla kädellä myös oppositiopuolueita vastuuttomasta veropopulismista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme