Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreät nuoret vaatii korkeakouluille uusien tehtävien lisäksi pysyvää lisärahoitusta

Jaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) esitti maanantaina, että kuuteen eri yliopistoon ja yhdeksään ammattikorkeakouluun lisättäisiin uusia koulutusaloja ilman vastaavaa lisärahoitusta.

“Se, että korkeakouluille toistuvasti lisätään tehtäviä ja aloituspaikkoja ilman pysyvää valtion lisärahoitusta, ei ole koulutukseen panostamista. Se on tosiasiallisesti leikkaamista. Muun väittäminen on epärehellistä politiikkaa. Korkeakoulujen opiskelijat ja henkilöstö kyllä näkevät tämän sumutuksen läpi”, jyrähtää Vihreiden nuorten toinen tasa-arvoinen puheenjohtaja Jami Haavisto.

“Korkeakoulut ovat jo valmiiksi vaikeuksissa ja kärsivät vakavasta, kroonisesta rahoitusvajeesta, jota rahoitusmallin luoma keskinäisen kilpailun asetelma pahentaa entisestään. Sinänsä tarpeellinen koulutusalojen, ja sen myötä mahdollinen aloituspaikkojen, lisäys sysää korkeakouluille aina vain enemmän tehtäviä ilman vaadittavia lisäresursseja. Koulutuksen kunnianpalautus jää tällöin täydeksi utopiaksi”, harmittelee Vihreiden nuorten toinen tasa-arvoinen puheenjohtaja Peppi Seppälä.

“Marinin hallituksella on mahdollisuus olla aidosti koulutus- ja tiedemyönteinen hallitus, joka rakentaa tämän maan tulevaisuudelle vakaan pohjan.  Korkeakoulujen nykyinen rahoitusmalli tekee korkeakouluista sivistyksen kehtojen sijaan tutkintotodistusprinttereitä. Kestämätön rahoitusmalli tulee uudistaa palkitsemaan korkeakouluja luovasta yhteistyöstä armottoman ja kaikille haitallisen keskinäisen kilpailun sijaan. Suomi pärjää maailmalla vain ja ainoastaan laadukkaalla koulutuksella, sivistyksellä ja terävällä osaamisella. Jos haluamme olla tulevaisuudessa suunnannäyttäjiä, emmekä peesailla muita, on uskallettava investoida sivistykseen ja osaamiseen”, vaativat puheenjohtajat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Mannerheimintie 15b A
00260 HELSINKI

https://www.vihreatnuoret.fi

Vihreät nuoret on valtakunnallinen vihreä nuoriso- ja opiskelijajärjestö, joka toimii kestävän, yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme