Vihreät - De Gröna

Vihreiden ex-kansanedustaja Jyrki Kasvi on kuollut

Jaa

Vihreiden ex-kansanedustaja, journalisti ja tietotekniikan alan tutkija Jyrki Kasvi on menehtynyt pitkään sairastamaansa syöpään myöhään eilen illalla. Kasvi toimi vihreiden kansanedustajana kolmena kautena ja häntä on laajasti pidetty pioneerina suomalaisessa tietoyhteiskuntapolitiikassa.

Jyrki Kasvin läheiset toivovat yksityisyyttä ja rauhaa surun keskellä.

Suru on suuri. Jyrki oli vuosikausien ajan Vihreiden kantavia voimia monissa eri rooleissa espoolaisena kuntapäättäjänä, vaikuttavana järjestötoimijana ja uraauurtavana kansanedustajana. Omalla työllään hän on paransi niin lainsäätäjien kuin meidän kaikkien kykyä katsoa tulevaisuuteen uteliaasti, toiveikkaasti ja sudenkuopat tunnistaen. Ja ennen kaikkea hän oli lukemattoman monen vihreän rakastama työtoveri ja ystävä, jäljittelemättömän mukava ja intohimoinen ihminen, sanoo vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen.

Esitän kaikkien vihreiden puolesta osanottomme Jyrki Kasvin omaisille ja läheisille. Jyrkin panos suomalaiselle tietoturva- ja digipolitiikalle on ollut korvaamaton. Jyrki oli uraauurtava avoimuus-, turvallisuus- ja yhdenvertaisuuustyön tekijä, ja myös ihmisten innostaja tietokonepelien maailmaan, sanoo vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo.

Kasvi sairasti vuodesta 2003 virtsarakon syöpää, joka uusiutui ja levisi useasti. Kuluvan vuoden tammikuussa Kasvi sai lääkäriltään diagnoosin, ettei hoito tehoa ja tullaan siirtymään saattohoitoon. Kasvin julkinen ilmoitus asiasta nostatti avuntarjousten vyöryn, jonka ansiosta Kasvi pystyi käynnistämään vielä yhdet hoidot. Ne tehosivat hyvin, mutta valitettavasti vain muutamien kuukausien ajan. 

– Lisäkuukaudet olivat kuitenkin hyvin arvokkaat, sillä niiden aikana Jyrki sai julkaistua novellikokoelman, kirjoitettua elämäkertansa ja nautittua vielä kerran kesästä rakkaalla mökillään, sanoo Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistyksen puheenjohtaja Jani Moliis

Keväällä 2021 perustettiin Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistys. Yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi nopeasti yli kahdensadan, se toimi Kasvin novellikokoelman kustantajana ja järjesti webinaarin terveydenhoidon tulevaisuudesta. 

– Yhdistys jatkaa toimintaansa tavoitteenaan perustaa Jyrki Kasvin säätiö, joka jatkaisi Jyrkin elämäntyötä digitalisaation ja muiden uusien teknologioiden vastuullisen käyttöönoton edistämiseksi, Moliis kertoo. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Hanna Holopainen: Irakin sisäisen vakauden kannalta keskeistä on turvallisuussektorin uudistaminen - Suomi on alueen rauhan rakentamisen ytimessä23.11.2021 14:45:43 EET | Tiedote

Vihreiden Hanna Holopainen piti eduskunnan täysistunnossa ryhmäpuheenvuoron 23.11. osana lähetekeskustelua. Lähetekeskustelun aiheena oli Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle Suomen osallistumisen jatkamisesta turvallisuussektorin koulutusyhteistyössä Irakissa. Puheessaan Holopainen mainitsi, että selonteon perusteella Irakin tulevaisuuteen voidaan suhtautua varovaisen optimistisesti.

Vihreiden aluevaalien kärkiteemoina oikea-aikaiset palvelut, mielenterveys ja yhdenvertaisuus21.11.2021 14:00:01 EET | Tiedote

Vihreät hyväksyivät puolueen aluevaaliohjelman ja starttasivat vaalikampanjan Helsingissä pidetyssä puoluevaltuuskunnassa sunnuntaina 21.11. Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela korosti ennaltaehkäisevän työn merkitystä ja esitti terapiatakuun käyttöönottoa kaikilla hyvinvointialueilla. Suomela korosti myös ihmisiä kunnioittavan ja yhdenvertaisesti kohtelevan terveydenhuoltojärjestelmän tärkeyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme