Vihreät - De Gröna

Vihreiden Jenni Pitko: Kolme keinoa, joilla Suomi olisi parempi maa eläimille

Jaa

Vihreiden kansanedustaja Jenni Pitko kirjoittaa Vihreässä blogissa, että Suomella olisi valmius olla eläinten oikeuksien kärkimaita maailmassa. Pitkon mukaan Suomessa ajattelemme usein, että olemme mallimaa eläinten kohtelussa, mutta tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Pitko listaa blogikirjoituksessaan kolme keskeistä epäkohtaa, jotka tulisi korjata ja joissa muut maat näyttävät Suomelle esimerkkiä.

- Kukkotipujen tappaminen munantuotannossa tulee lopettaa. Kananmunien tuotannossa koiraspuoleiset poikaset, kukkotiput, tapetaan lähes heti kuoriutumisen jälkeen. Miljoonien eläinten tappaminen vain siksi, että ne eivät ole ihmiselle hyödyksi on julmaa ja tarpeetonta. Siksi se tulisi Suomessa lopettaa, Pitko toteaa.

Pitkon mukaan myös porsaiden kirurgisesta kastraatiosta on luovuttava nopeasti. 

- Suomessa lihasiaksi kasvatettavat urospuoliset porsaat eli karjuporsaat kastroidaan muutaman päivän ikäisinä poistamalla niiden kivekset. Toimenpiteen aikana eläimet saavat vain tulehduskipulääkettä, joka on täysin riittämätöntä lievittämään leikkauksesta aiheutuvaa kipua, Pitko painottaa.

Pitko kirjoittaa myös, että tuotantoeläinten häkkikasvatus ja parsinavetat on saatava loppumaan.

- Tuotantoeläinten kasvatukseen käytettävät häkit ovat käytännössä liian pieniä ja vähävirikkeisiä eläinten sisäsyntyisten tarpeiden toteuttamiseen. Suomessa tuotantoeläinten häkkikasvatuksen tyyppiesimerkkejä ovat parsinavetat, sikojen porsitus- ja tiineytyshäkit sekä turkistarhaus. Näistä on Suomessa luovuttava, Pitko sanoo.

Koko blogikirjoitus luettavissa Vihreiden verkkosivuilta: https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/parempi-suomi-elaimille-kolme-hatkahdyttavaa-epakohtaa-elainten-oloissa-jotka-tulee-korjata/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto: Lapsille kesän puistoruokailu koko maahan23.6.2022 11:57:49 EEST | Tiedote

Vihreät esittää, että Suomen jokaisessa kunnassa tulisi tarjota kaikille alle 16-vuotiaille lämmin ateria arkipäivisin, kirjoittaa Outi Alanko-Kahiluoto Vihreässä blogissa. Hurja inflaation kiihtyminen ja ruoan hinnan nousu osuu kipeästi pienituloisiin lapsiperheisiin, eivätkä kaikki lapset saa kesäaikaan lainkaan lämmintä ruokaa. Suomen jokaisessa kunnassa tulisi Alanko-Kahiluodon mukaan tarjota kaikille alle 16-vuotiaille lämmin ateria arkipäivisin. Helsingissä puistoruokailu täytti tänä vuonna jo 70 vuotta.

Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat hallintovaliokunnassa: Paperittomien kertalaillistaminen kannatettavaa22.6.2022 13:36:02 EEST | Tiedote

Eduskunnan hallintovaliokunta antoi tänään lausunnon työelämä- ja tasa-arvovaliokunnalle yhdenvertaisuusvaltuutetun kertomuksesta eduskunnalle. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ottaa kertomuksessaan kantaa muun muassa paperittomien asemaan. Valtuutettu katsoo, että Suomeen ennen vuotta 2017 saapuneiden ja täällä edelleen vailla oleskelulupaa olevien oleskelu tulisi virallistaa erillislailla. Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat kannattavat valtuutetun ehdotusta eriävässä mielipiteessään.

Kansanedustaja Noora Koponen: Tuetaan nuorten mielenterveyttä ottamalla käyttöön 100€ kulttuuriraha!21.6.2022 14:50:27 EEST | Tiedote

“Kulttuurin käyttämisen positiivisilla vaikutuksilla mielenterveydelle on laaja tutkimusnäyttö. Taide ja kulttuuri parantavat tunteiden säätelyä, kehittävät selviytymiskeinoja ja madaltavat stressihormonien tasoja fyysisten terveyshyötyjen lisäksi. Tämä alentaa pitkässä juoksussa sotepalveluiden käyttöä. Kulttuurin kuluttamisen lisääminen on siis tehokasta hyvinvointitaloutta”, Koponen sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme