Nammo Vihtavuori Oy

Vihtavuoren ruutitehdas täyttää 100 vuotta – Valtion Ruutitehtaasta maailman laadukkaimman ruudin valmistajaksi

Jaa

Kansainväliseen Nammo-konserniin kuuluva Vihtavuoren ruutitehdas Laukaassa Keski-Suomessa täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Itsenäisen Suomen ensivuosina huoltovarmuutta ja materiaalista turvallisuutta takaamaan perustettu tehdas on vuosien varrella kehittynyt maailman laadukkaimman ruudin tuottajaksi. Vihtavuoren ruuti on nykyään menestyksekäs vientituote, jonka tuntevat metsästäjät, urheiluampujat ja muut ammuntaa harrastavat ympäri maailmaa.

Vihtavuoren V-logo ja mustasiniset ruutipakkaukset tunnetaan laadusta urheiluampujien, metsästäjien ja muiden ammuntaa harrastavien parissa Suomessa ja muualla Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa. Vihtavuoren ruutia käyttävät harrastajien ja kilpaurheilijoiden lisäksi Puolustusvoimat sekä ampumatarvikevalmistajat.

Patruunoiden jälleenlataajille Vihtavuoren laatu näkyy ruudin tasalaatuisuudessa. Ruuti käyttäytyy samalla tavalla purkin alusta loppuun sekä erästä toiseen, eikä latausarvoja tarvitse säätää. Monelle ammunnan harrastajille patruunoiden jälleenlataus on tärkeä osa harrastusta. Sen avulla saadaan yleensä paras käynti aseeseen ja patruunoiden hinta edullisemmaksi.

Vihtavuoren valikoima on jälleenlataajille laajempi kuin millään muulla ruudinvalmistajalla maailmassa. Vihtavuori keskittyy korkealaatuisiin tarkkuusruuteihin. Kaikkiaan valikoimassa on yli 30 eri ruutia, jotka on räätälöity eri kaliipereihin ja käyttötarkoituksiin.

Vihtavuoren ruudin tasalaatuisuus varmistetaan valmistusprosessin tiukoilla laatuvaatimuksilla ja -seurannalla. Huippulaadun taustalla on vuosikymmenten tuotekehitystyö ja valmistusprosessien kehittäminen. Laadullista kehitystä on palvellut myös merkittävän asiakkaan, Puolustusvoimien, käyttämien ruutituotteiden tiukat laatuvaatimukset.

Osa vahvaa Nammo-konsernia

Itsenäistynyt Suomi perusti Vihtavuoreen Valtion ruutitehtaan vuonna 1922. Vihtavuoren tehtaan historiasta löytyy 2000-luvultakin dramaattisia käänteitä. Vuonna 2013 uhkana oli kuuden tappiollisen vuoden jälkeen maksukyvyttömyys ja konkurssi, mutta tehtaan toiminnan jatkumisen pelasti yrityskaupalla Norjassa pääkonttoriaan pitävä puolustustusvälinekonserni Nammo.

Nammo Vihtavuori on viime vuosina investoinut tehtaaseen yli 30 miljoonaa euroa. Investoinneilla on parannettu turvallisuutta, pienennetty tehtaan ympäristövaikutuksia, nykyaikaistettu tehtaan tuotantoa ja testauskeskusta sekä kasvatettu tuotantokapasiteettia.

Tehdas on pystynyt ylläpitämään ja nopeuttamaan jatkuvaa tuotekehitystään. Se on korona-aikana onnistunut myös lisäämään merkittävästi ruutitoimituksiaan muun muassa Yhdysvaltojen kysynnän ja Nammon omien lataavien tehtaiden käytön kasvun ansiosta.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ilkka Heikkilä, Nammo Vihtavuori Oy, p. 040 866 9145, ilkka.heikkila@nammo.com

Tietoja julkaisijasta

Nammo Vihtavuori Oy
Ruutitehtaantie 80
41330 Vihtavuori

https://www.vihtavuori.com/

Nammo on kansainvälinen ilmailu- ja puolustusalan yritys, jonka pääkonttori on Norjassa. Nammo on yksi maailman johtavista erikoisammusten ja rakettimoottorien toimittajista maailmassa niin sotilas- kuin siviiliasiakkaille. Yhtiössä työskentelee yli 2 700 työntekijää 12 maassa, ja sillä on 28 tuotantolaitosta Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nammo Vihtavuori Oy

Vuosisadan ajan ruudin huoltovarmuutta – tervetuloa tutustumaan 100 vuotta täyttävään Vihtavuoren ruutitehtaaseen 25.5.202211.5.2022 10:00:00 EEST | Kutsu

Laukaassa sijaitseva kansainväliseen Nammo-konserniin kuuluva Vihtavuoren ruutitehdas täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Itsenäisen Suomen ensivuosina huoltovarmuutta ja materiaalista turvallisuutta takaamaan perustettu tehdas on kehittynyt vuosien varrella maailman laadukkaimman ruudin tuottajaksi. Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Vihtavuoren-tehtaaseen keskiviikkona 25.5.2022 kello 9–12. Tilaisuuden aikana Nammo Vihtavuori Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Heikkilä ja Nammo Lapua Oy:n toimitusjohtaja Raimo Helasmäki kertovat tehtaan historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuuden näkymistä sekä kierrättävät vieraita laajalla tehdasalueella. Tilaisuus alkaa aamukahvilla ja päättyy lounaaseen. Tilaisuuden aikana on mahdollista haastatella tehtaan johtoa ja henkilöstön edustajia. Vihtavuoren tuotteiden huippulaatu tunnetaan kansainvälisesti niin puolustusteollisuudessa kuin urheiluampujien ja metsästäjien parissa. Huippulaadun taustalla on vuosikymmenten tuotekehitystyö ja valmistuspros

Nammo Vihtavuoren ruutitehdas täyttää 100 vuotta – Valtion Ruutitehtaasta globaaliksi ruutiteollisuuden toimijaksi11.5.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Kansainväliseen Nammo-konserniin kuuluva Vihtavuoren ruutitehdas Laukaassa Keski-Suomessa täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Itsenäisen Suomen ensivuosina huoltovarmuutta ja materiaalista turvallisuutta takaamaan perustettu tehdas on kehittynyt vuosien varrella maailman laadukkaimman ruudin tuottajaksi. Vihtavuoren ruuti on nykyään menestyksekäs vientituote.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme