Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Viikin uusitussa kirjastossa luonto näkyy kaikkialla

Jaa

Viikin uudistettu kirjasto avataan yleisölle perjantaina 1. lokakuuta yli vuoden kestäneen peruskorjauksen jälkeen. Uusitussa kirjastossa korostetaan erityisesti luontoteemaa.

Viikin uusittuihin kirjastotiloihin tulee kuvittaja Kirsti Maulan luontokuvituksia. Kuva: Helsingin kaupunki
Viikin uusittuihin kirjastotiloihin tulee kuvittaja Kirsti Maulan luontokuvituksia. Kuva: Helsingin kaupunki

Luonnonläheisyys näkyy Viikin kirjastossa monella tapaa. Asiakkaille ja henkilökunnalle rakas roomalainen puutarha on säilytetty hengähdyspaikkana. Kirjastotilaa elävöittävät Kirsti Maulan upeat luontokuvitukset. Luonto ja tiede näkyvät paitsi sisustuksessa myös kirjaston tapahtumissa. Näin kirjasto liittyy entistä tiiviimmin osaksi vihreää Viikkiä.

Ratikalla kirjastoon vaikka iltamyöhällä

Saapuminen on aiempaa helpompaa, sillä Viikinkaaren oven lisäksi Viikin kirjastolla on nyt toinen sisäänkäynti Latokartanonkaarella. Raide-Jokerin valmistuttua kirjastoon voi tulla kätevästi myös pikaraitiovaunulla.

Mahdollisuus käyttää kirjastoa laajenee merkittävästi, sillä iltoihin ja viikonloppuihin tulee omatoimikäyttöaikaa. Helmet-kirjastokortilla pääsee siis käyttämään kirjastoa myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla.

Kirjastoon tulee lisää tiloja yhdessä työskentelyyn, tapaamisiin, opiskeluun ja pelaamiseen. Kaikenikäiset asiakkaat voivat varata uusia ryhmätiloja käyttöönsä osoitteesta varaamo.hel.fi.

Erityistä on myös se, että samassa avoimessa tilassa toimivat vierekkäin Helsingin kaupunginkirjaston Viikin kirjasto ja Helsingin yliopiston Viikin kampuskirjasto.

Käyttäjät mukana suunnittelussa

Päämääränä on ollut rakentaa nykyaikainen yhteinen kirjasto, jossa kaikki viihtyvät. Viikin kirjaston asiakkaat ovatkin osallistuneet kirjastotilojen suunnitteluun pitkin matkaa. Yleisö on esimerkiksi ideoinut tilojen nimiä, vaikuttanut sisustukseen ja antanut erilaisia kehitysideoita kirjastotyöhön.

Asiakkaat toivovat kirjastoon esimerkiksi peli-iltoja ja tapahtumia, joissa kirjallisuutta luetaan ääneen.

Remonttivuoden ajan palvellut Viikin Pop-up Kirjasto on auki syyskuun loppuun. Avajaisviikon ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin Viikin kirjaston Helmet-sivulla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kirjastonjohtaja Anki Mölläri
Helsingin kaupunginkirjasto / Viikin kirjasto
040 3349634
anki.mollari@hel.fi

Kuvat

Viikin uusittuihin kirjastotiloihin tulee kuvittaja Kirsti Maulan luontokuvituksia. Kuva: Helsingin kaupunki
Viikin uusittuihin kirjastotiloihin tulee kuvittaja Kirsti Maulan luontokuvituksia. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *
Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja hoitaa myös yleisten kirjastojen valtakunnallista kehittämistehtävää ja Kirjastot.fi-verkkopalveluja.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

En digital samling för barn och unga lanserades på sommaren – förlagen vill gärna vara med på lästalkot23.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Den nationella digitala samlingen för barn och unga som lanserades på sommaren har aktiverat förläggarna: samlingen lanserades med cirka hundra e- och ljudböcker, men den har potential att öka till t.o.m. flera tusen böcker tack vare nya avtal med förlagen. Via den digitala samlingen för barn och unga är nu digitalt material för första gången tillgängligt för familjer och skolor i hela Finland och man kan ännu lättare än tidigare hitta och använda det elektroniska materialet.

Lasten ja nuorten digikokoelma avattiin kesällä – kustantajat lähteneet innolla mukaan lukutalkoisiin23.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Heinäkuussa avattu lasten ja nuorten valtakunnallinen digikokoelma on saanut kustantajat liikkeelle: kokoelma käynnistyi miltei sadan e- ja äänikirjan laajuisena, mutta sitä on edellytykset kasvattaa jopa useaan tuhanteen kustantajien uusien sopimusten ansiosta. Lasten ja nuorten kokoelma tuo digiaineiston nyt ensimmäistä kertaa kaikkien perheiden ja koulujen ulottuville koko Suomessa ja mahdollistaa sähköisten aineistojen aikaisempaa helpomman käytön sekä löydettävyyden.

The Night Time Photos of Vuosaari exhibition celebrates 20 years of Vuosaari House22.9.2021 09:00:00 EEST | Press release

Vuosaari House is celebrating 20 years as Vuosaari’s own cultural centre this autumn. The Night Time Photos of Vuosaari celebratory exhibition, which was moved from last spring due to coronavirus restrictions, dives into Vuosaari's night through the eyes of passionate photography enthusiasts from Vuosaari. In addition to the hobbyists’ photographs, the exhibition will showcase photos from the collections of the Finnish Museum of Photography. The Night time Photos of Vuosaari exhibition will be on display in the Vuosaari House gallery from 14 October to 18 December 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme