Suomen ympäristökeskus

Viikkokatsaus 26.–30.9.2022

Jaa

Hyvä vastaanottaja, tässä tiedoksesi tällä viikolla ilmestyviä tiedotteita, uutisia, kampanjoita, blogeja ja uutiskirjeitä. Jakelemme viikkokatsauksen maanantaisin STT:n kautta. Koosteet löytyvät jatkossa myös STT-uutishuoneesta, josta voit tilata kaikki SYKEn tiedotteet.

Kuva: Riku Nikkilä.
Kuva: Riku Nikkilä.

Tapahtuma ma 26.9. klo 17Nuorten planeetta -päättäjätentti. Kysy päättäjiltä kestävästä tulevaisuudesta. Seuraa Oodissa livenä tai verkossa. Järjestäjinä Suomen Kestävyyspaneeli, SYKE, Nuorten Agenda2030-ryhmä ja Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi. 

Mediakutsu ma 26.9.Just food -raportin ja policy briefin julkistustilaisuus 11.10. Ilmoittaudu mukaan! 

Tiedote ti 27.9.Kiertotalous-Suomi lanseerataan. 

Marja Salon ja Laura Salmivaaran Ratkaisuja-blogikirjoitus ti 27.9.: Ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää kulutuksen nopeaa muutosta

Uutinen ke 28.9.: Avoin tieto ja tutkimus edistävät kestävyysmurroksen tavoitteita 

Tiedote ke 28.9.: Tutkijoiden yö perjantaina 30.9.

Tiedote pe 30.9.: Vesistökunnostukset voivat aiheuttaa haasteita Natura 2000 -alueilla - Uusi toimintamalli tuo ratkaisun ja rahoitusmahdollisuuksia

Tapahtuma pe 30.9.: Tutkijoiden SININEN yö - Blue NIGHTs. Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13. Mitä merentutkija ihan oikeasti tekee?

Muutokset mahdollisia.

Mikäli et halua näitä viestejä enää jatkossa, voit ilmoittaa tästä Aino Laineelle (etunimi.sukunimi@syke.fi).


SYKEn uutishuone

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Kuvat

Kuva: Riku Nikkilä.
Kuva: Riku Nikkilä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 HELSINKI

0295 251 000https://www.syke.fi/fi-FI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Emilia Suomalainen ja Jani Lukkarinen: Liikennepolitiikkaan tarvitaan kokonaiskuva17.11.2022 15:32:14 EET | Blogi

Liikenteen päästöjä tulee leikata rajusti jo tällä vuosikymmenellä. Käynnissä on kuitenkin monia kestävyys- ja ilmastotavoitteiden vastaisia trendejä, kuten citymaastureiden yleistyminen, lentoliikenteen kasvu ja autokeskeinen yhdyskuntarakenne. Tarvitsemme keinoja, joilla puuttua näihin kehityskulkuihin. Keinoja on kuitenkin vaikea etsiä ilman liikennepolitiikan kokonaiskuvaa, kirjoittavat Emilia Suomalainen ja Jani Lukkarinen Ratkaisuja-blogissaan.

Liejutaskurapu levittäytynyt edelleen – uusimmat havainnot pääkaupunkiseudulta15.11.2022 08:34:35 EET | Tiedote

Liejutaskurapu on jatkanut levittäytymistään Suomen merialueella. Uusimmat havainnot on tehty loppukesästä Kirkkonummen, Espoon ja Helsingin edustalta. Laji on levinnyt myös Pohjanlahdella, missä pohjoisimmat havainnot on tehty Rauman edustalla. Uusimpien havaintojen tueksi kaivataan nyt kansalaisten havaintoja liejutaskuravusta varsinkin uusilta esiintymisalueilta pääkaupunkiseudulta ja Pohjanlahdelta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme