Jyväskylän yliopisto

Viime hetken vinkit Tutkijoiden yöhön

Jaa

Tutkijoiden yö pe 24.9.2021, Jyväskylän yliopisto

Tule paikan päälle tutustumaan sukellustutkimukseen ja hiukkaskiihdyttimiin tai tekemään taidetta bakteereilla.

Tänä vuonna Tutkijoiden yötä päästään viettämään osittain livenä! Ylistönrinteen kampuksella ohjelmissa syvennytään biologian ja fysiikan ilmiöihin. Voit myös osallistua tutustumiskierrokselle Nanotiedekeskuksen laboratorioihin.

Osaan paikan päällä järjestettäviin ohjelmiin on ilmoittauduttava etukäteen viimeistään maanantaina 20.9. Tähän löydät ohjeet kunkin ohjelman tiedoista. Ohjelmissa huolehditaan turvallisuudesta pienten ryhmäkokojen ja tilojen puhdistamisen avulla.

Tutkijoiden yön päälavalla Agoran Martti Ahtisaari -salissa pääset kuulemaan puheenvuoroja hyvinvoinnista ja liikunnasta sekä perinnöllisyystieteestä ja Jyväskylän historiasta. Päälavan ohjelma näytetään suorana lähetyksenä virtuaalisella tapahtuma-alustalla, mutta voit tulla myös seuraamaan sitä paikan päälle. Saliin otetaan sisään kerrallaan max 50 henkilöä ja maskin käyttöä suositellaan yliopiston tiloissa.

Suureen osaan ohjelmasta pääset mukaan turvallisesti kotisohvalta virtuaalisella tapahtuma-alustalla. Kurkista laboratorioihin, pelaa zombie-pakohuonepeliä tai kysy, mitä olet aina halunnut tietää ötököistä!

Tutkijoiden yön aikaan kampus hehkuu upeissa väreissä. Valon kaupungin teokset maalaavat Ylistönrinteen ja Agoran kampusrakennukset taianomaisiksi, tule ja sukella mukaan valotaiteeseen!

Katso koko ohjelma ja ilmoittautumisohjeet:

https://www.jyu.fi/tutkijoiden-yo/ohjelma-2021

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, viestinta@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Liberialaisella järjestöllä on monta isäntää20.10.2021 01:00:00 EEST | Tiedote

Anja Onalin (VTM, KTM) väitöskirjatutkimuksen tulokset kertovat, miten globaalin etelän kansalaisjärjestöt tasapainottelevat paikallisen toimintaympäristön ja kansainvälisen kehitysyhteistyön vaatimusten välillä. Järjestöt ”palvelevat monia isäntiä” ollakseen sekä tehokkaita että ylläpitääkseen järjestön legitimiteettiä, eli uskottavuutta ja olemassaolon oikeutusta eri sidosryhmien silmissä.

Potkupyöräily voi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää19.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Tasapainon ylläpitämistä helpottavat välineet voivat merkittävästi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää. Erityisesti potkupyörän käytön yleistyminen 2010-luvulta alkaen yhdistyy selvästi varhaistuneeseen pyöräilytaidon oppimisikään. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan pyöräilytaidon keskimääräinen oppimisikä on laskenut noin 1,5 ikävuodella 1950-luvulta 2010-luvulle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme