Finlandia-talo

Viime vuonna lasten itsenäisyyspäivän juhlat jäivät väliin – nyt juhlitaan tuplasti

Jaa

Finlandia-talon syksyn tapahtumakalenteri näyttää tiiviiltä. Vahvistettuja tapahtumia on tällä hetkellä yli sata ja päärakennukseen on jonossa tapahtumajärjestäjiä syyskuusta joulukuuhun. Elokuussa musiikkielämystä tarjoilevat Varusmiessoittokunnan sata alokasta, loppuvuoden aikana estradille nousevat esimerkiksi Diandra, Kaija Koo, Mikko Leppilampi ja Ismo Leikola. Kansainvälisistä tapahtumista suurin on hybridinä järjestettävä lokakuun tietohallinnon konferenssi. Tällä hetkellä tapahtumajärjestäjien valintakriteereinä paikan suhteen korostuvat turvallisuus, vastuullisuus ja ruokatarjonta. Finlandia-talon turvatoimet koronaviruksen leviämisen osalta on otettu asianmukaisesti huomioon kaikissa tapahtumissa. Tähän mennessä Finlandia-talolla ei ole todettu yhtään tartuntaa tai altistumista. Tapahtuma-alan epävarmuutta ja ahdinkoa poistamaan tarvitaan nyt aktiivisia toimenpiteitä. Viranomaisten suunnitelmissa olevalla koronapassilla on kiire eikä sen toteutuksen kanssa kannata viivytellä.

Finlandia-talo on yksi Suomen ja Helsingin vahvimmista kilpailuvalteista. Talo itsessään on arkkitehtooninen elämys ja maalauksellinen Töölönlahti rantoineen luo poikkeuksellisen miljöön vain kivenheiton päässä kaupungin ytimestä. Eri maiden väliset matkustusrajoitukset tulevat vaikuttamaan kansainvälisten konferenssien järjestämiseen vielä jonkin aikaa. Tästä huolimatta Finlandia-talon syksyn tapahtumakalenteri on täyttynyt runsaaksi.

­– Finlandia-talon syksy ja loppuvuosi näyttävät tulevien tapahtumien osalta hyvältä. Varattuna on satakunta tilaisuutta ja päärakennukseen on jonoa syyskuusta aina joulukuulle asti. Tämä syksy mennään Finlandia-talossa täysillä. Talon perusparannus alkaa heti ensi vuoden alussa. Sen aikana toiminta jatkuu jo rakenteilla olevassa upeassa puurakenteisessa Pikku-Finlandiassa, kertoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Euroviisuja vuosien takaa, huippuartisteja, stand-uppia ja romantiikkaa

Suomalaiset rakastavat euroviisuja ikään katsomatta. Osa tämän vuoden tammikuussa armeijan aloittaneista naisista ja miehistä saavat ainutkertaisen kokemuksen, kun he nousevat Finlandia-talon päälavalle. Elokuussa he tarjoilevat yleisölle euroviisuja vuosien takaa. Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan lähes satapäinen megakokoonpano esittää nuoruuden innolla ja energialla legendaarisia ja rakastettuja Euroviisuista tuttuja kappaleita.

– Lokakuun lopulla musiikkia ja ripauksen historiaa tarjoaa Talvisodasta kertova Ilkka Kuusiston säveltämä ja oopperalaulaja Jyrki Anttilan tuottama Taipaleenjoki-ooppera. Finlandia-talon puitteet sopivat myös suurkonserteille. Se todistetaan, kun Suomen ja Venäjän huippuartistit kokoontuvat yhteiseen esiintymiseen. Mikko Leppilammen juonnoilla lavalle nousevat muuan muassa Diandra, Kyösti Mäkimattila ja Jukka Perko. Romantiikan jättiläiset -konsertti on jatkoa aiemmille Meidän romanssi ja Vuosisadan romanssi -suurkonserteille, Tolonen kertoo.

– Musiikkitapahtumien lisäksi Finlandia-talo on loistava stand-up näyttämö. Mikä olisikaan parempi tapa viettää pikkujouluja kuin nauraa itsensä kipeäksi maailman hauskimman miehen mukana. Yhdysvalloissa menestystä saavuttanut Ismo Leikola tuo Jos nyt ihan rehellisiä ollaan -shown Suomeen ja Finlandia-talossa se nähdään marraskuun puolivälin paikkeilla, Tolonen jatkaa.

Viikon kestävä kansainvälinen tietohallinnon konferenssi valtaa Finlandia-talon lokakuussa

Finlandia-talo on voittanut kansainvälisen tarjouskilpailun, jossa haettiin tapahtumajärjestäjää 110 000 jäsenen ISACA-organisaation konferenssille. Seitsemän päivän ajan Finlandia-talo on maailmanlaajuisesti tietohallinnon ja tietoturvan asiantuntijoiden tärkein kohtaamispaikka.

ISACAn ja Finlandia-talon yhteinen agenda on turvallisuus. ISACAn osalta se on tietoturva ja Finlandia-talon osalta se on tapahtumien terveysturvallisuus. Aina ja erityisesti nyt koronan aikaan Finlandia-talon toiminnassa on panostettu tapahtumien terveysturvallisuuteen.

– Tämä kansainvälinen suurkonferenssi järjestetään hybridinä eli siihen voi osallistua joko paikan päällä tai etänä. Finlandia-talossa on järjestetty korona-aikana useita hybriditapahtumia. Virtuaalinen Finlandia-talo on paljon enemmän kuin tietokoneruudun staattinen teams tai zoomi. Nyt puheet voi pitää Finlandia-salin virtuaalisella lavalla ja näyttelykumppaneiden esittelyt virtuaalisella Piazzalla, Tolonen kertoo.

Lasten itsenäisyysjuhlia tanssitaan tänä vuonna tuplasti

Finlandia-talossa tanssittavilla Pormestarin itsenäisyysjuhlilla 4.-luokkalaisille on pitkät perinteet. Ensimmäiset lasten itsenäisyysjuhlat järjestettiin Finlandia-talossa jo 24 vuotta sitten vuonna 1997. Jokainen helsinkiläiskoulun neljäsluokkalainen saa itsenäisyysjuhlaan henkilökohtaisen kutsukortin kaupungin pormestarilta.

– Viime vuonna juhla jouduttiin perumaan koronavirustilanteen vuoksi. Niinpä tänä vuonna kutsun saavat sekä tämän vuoden neljäsluokkalaiset että viime vuoden neljäsluokkalaiset. Molemmille ikäryhmille järjestetään omat tilaisuutensa eri ajankohtina. Nykyiset viidesluokkalaiset saapuvat itsenäisyysjuhlaan joulukuun alussa ja neljäsluokkalaiset joulukuun puolessa välissä, Tolonen kertoo.

Koronapassin kanssa ei kannata viivytellä

Ammattitaitoiset tapahtuma-alan toimijat ovat pandemian aikana osoittaneet, että terveysturvallisten tapahtumien järjestäminen on mahdollista. Viranomaisilla koronapassin valmistelut ovat vielä lähtökuopissa. Asiantuntijalausuntojen mukaan se olisi käytössä aikaisintaan vasta lokakuussa.

– Koronapassin hidas valmistelu ja epämääräisyys viime hetkellä annetuissa ohjeissa yleisötilaisuuksille sekä lain tulkinnassa aluehallintovirastojen välillä ei saa vaikeuttaa kauan kaivatun tapahtumasyksyn käynnistystä.

Tapahtuma-alalla on hyvää näyttöä viime syksyltä terveysturvallisten tapahtumien järjestämisestä. Esimerkiksi Finlandia-talolla ei tullut yhtään tartuntaa tai altistumista. Terveyden, hyvinvoinnin ja ihmisten jaksamisen lisäksi kannattaa huomioida taloudelliset vaikutukset niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille. Normaalivuonna pelkästään Finlandia-talon asiakkaiden välitön rahankäyttö kaupungissa on noin 47 miljoonaa euroa. Jos nämä tulot jäävät jälleen saamatta, on selvää, että vaikutukset ovat suuret ja laajakantoiset, Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Finlandia-talon tulevat tapahtumat
https://www.finlandiatalo.fi/fi/tulevat-tapahtumat/

Lisätietoja:
Finlandia-talo Oy
toimitusjohtaja Johanna Tolonen
puh. 040 551 3168
johanna.tolonen@finlandiatalo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finlandia-talo
Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 HELSINKI

09 402 41https://www.finlandiatalo.fi/fi/

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Oli kyseessä kokous, konsertti, tapahtuma tai juhla, Finlandia-talossa siitä kasvaa elämys. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi. Vuoden 2022 alussa Finlandia-talo palvelee asiakkaitaan uudessa uniikissa puurakenteisessa tapahtumakeskus Pikku-Finlandiassa, joka kutsuu vieraansa kokemaan elämyksiä, virittämään luovuuden ja inspiraation uudelle tasolle, ja ammentamaan osansa ympäröivästä Töölönlahden luonnosta. Pikku-Finlandia palvelee Finlandia-talon asiakkaita perusparannuksen ajan vuoden 2024 syksyyn asti.

www.finlandiatalo.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Töölönlahden valkea linna juhlii tänään 50 vuotistaivaltaan16.12.2021 09:41:42 EET | Tiedote

Joulukuussa 2021 Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo täyttää 50 vuotta. Töölönlahden puiston valkeaksi linnaksi ja Töölönlahden valkeaksi laivaksikin kutsuttu talo on toiminut näyttämönä niin politiikan huipputapaamisille kuin viihdetähtien säihkeellekin. Viidenkymmenen vuoden aikana Finlandia-talossa on vieraillut jo lähes 18 miljoonaa kävijää. Tammikuussa 2022 tapahtumatalossa alkaa 2,5 vuoden perusparannus, ja Finlandia-talon viereen meren rantaan avautuu upea lasiseinäinen Pikku-Finlandia. Tämä puurakentamisen taidonnäyte toimii Finlandia-talon perusparannuksen aikana kaupunkilaisten olohuoneena kahviloineen ja terasseineen sekä areenana live-musiikille, juhlille ja kongresseille.

Töölönlahden puiston valkea linna täyttää 50 vuotta30.11.2021 11:01:48 EET | Tiedote

Joulukuussa 2021 Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo täyttää 50 vuotta. Töölönlahden puiston valkeaksi linnaksi ja Töölönlahden valkeaksi laivaksikin kutsuttu talo on toiminut näyttämönä niin politiikan huipputapaamisille kuin viihdetähtien säihkeellekin. Viidenkymmenen vuoden aikana Finlandia-talossa on vieraillut jo lähes 18 miljoonaa kävijää. Tammikuussa 2022 tapahtumatalossa alkaa 2,5 vuoden perusparannus, ja Finlandia-talon viereen meren rantaan avautuu upea lasiseinäinen Pikku-Finlandia. Tämä puurakentamisen taidonnäyte toimii Finlandia-talon perusparannuksen aikana kaupunkilaisten olohuoneena kahviloineen ja terasseineen sekä areenana live-musiikille, juhlille ja kongresseille.

Finlandia-talo Oy:n pitkittyneen koronakriisin vuoksi käydyt yt-neuvottelut ovat päättyneet2.3.2021 12:40:01 EET | Tiedote

Finlandia-talo Oy aloitti tammikuussa kolmannet yt -neuvottelut vuoden sisään. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat Finlandia-talon koko henkilöstöä. Koronapandemia käytännössä pysäytti tapahtuma-alan maaliskuussa 2020. Tapahtumien järjestämiseen vaikuttavien kokoontumisrajoitusten kestosta ei ole tietoa. Pitkittynyt koronakriisi yhdistettynä tulevaan perusparannukseen vähentää Finlandia-talo Oy:n henkilöstötarvetta vuosiksi eteenpäin.

Kansainvälinen Red Alert -tempaus värjää Finlandia-talon illalla punaiseksi8.9.2020 09:32:37 EEST | Tiedote

Punaisella valaisulla halutaan kiinnittää huomiota tapahtuma-alan ahdinkoon. Tapahtuma-alan yritykset ovat menettäneet koronakriisin vuoksi jopa 90 prosenttia normaalivuoden liikevaihdosta. Tapahtuma-alan ahdinko vaikuttaa negatiivisesti myös hotellien, ravintoloiden ja taksien kysyntään sekä tekniikka-, vartiointi- ja siivousalan yrityksiin. Tämä merkitsee kaupungeille merkittäviä verotulojen menetyksiä. Tiistai-iltana 8.9. kansainvälinen Red Alert -liike rantautuu Helsinkiin. Maailmalla tapahtuma- ja kulttuuritaloja punaiseksi hätähuudoksi värjännyt tempaus näkyy muun muassa Finlandia-talon, Kansallisoopperan ja Helsingin Kaupunginteatterin julkisivuissa illalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme