Duunitori Oy

Viime vuonna oli ennätysmäärä avoimia työpaikkoja – etenkin hoiva-alalla räjähdysmäinen kasvu

Jaa

Avointen työpaikkailmoitusten määrä nousi vuonna 2022 lähes 20 prosenttia edellisvuodesta, selviää työnhakupalvelu Duunitorin tilastoista. Eniten kasvua nähtiin työvoimapula-aloilla.

Suomen suosituimmalla työnhakupalvelulla Duunitorilla on runsaasti avoimia työpaikkailmoituksia.
Suomen suosituimmalla työnhakupalvelulla Duunitorilla on runsaasti avoimia työpaikkailmoituksia.

Työnhakupalvelu Duunitorilla julkaistiin vuoden 2022 aikana yhteensä 723 800 avointa työpaikkailmoitusta. Luku on palvelun historian korkein. Ilmoitusten määrä on kasvanut vuodesta 2021 noin 19 prosenttia.

”Kun koronapandemian aikana rekrytointipäätöksiä lykättiin, monelle yritykselle muodostui patoutunutta kysyntää osaajista. Kun talous alkoikin syvimmän montun jälkeen vetää ennakoitua nopeammin, pato purkautui”, tiivistää Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm vuoden tapahtumia.

Hänen mukaansa ilmoitusmäärät osoittavat, että yleinen työvoimapula kurittaa tällä hetkellä lähes koko Suomea.

”Lisää tekijöitä tarvitaan nyt oikeastaan alalla kuin alalla. Kun tapaamme asiakkaitamme ja keskustelemme heidän rekrytoinneistaan, näemme läheltä, että kilpailu työvoimasta kasvaa ja yritykset ja organisaatiot ovat entistä huolestuneempia oikeiden tekijöiden löytämisestä.”

Työvoimapula-aloilla suurin kasvu

Duunitorilla julkaistiin vuoden aikana eniten työpaikkailmoituksia sosiaali- ja hoiva-alalla, rakennusalalla sekä myynnin ja kaupan alalla.

Eniten ilmoituksia julkaistiin sosiaali- ja hoiva-alalla. Vuonna 2021 se oli ilmoitusten määrissä vasta kuudentena. Ilmoitusten määrä kasvoi alalla 157 prosenttia edellisvuodesta.

”Alalla on tapahtunut monenlaista myllerrystä: korona, hoitajamitoitus, työtaistelut ja uudet hyvinvointialueet. Epäilemättä näillä on ollut vaikutusta työntekijöiden kysyntään ja saatavuuteen”, Grönholm arvioi.

Myös muilla yleisesti tiedossa olevilla työvoimapula-aloilla nähtiin merkittävää kasvua ilmoitusmäärissä. Esimerkiksi ravintola-alan ilmoituksia julkaistiin 51 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021. Teollisuus ja teknologia-alan ilmoituksissa kasvua oli 13 prosenttia.

Kysyntää työvoimalle riittää myös vuonna 2023

Vuosi 2022 alkoi erittäin voimakkaalla ilmoitusmäärien kasvulla, joka tasoittui kohti loppuvuotta. Grönholm uumoilee, että kuluvana vuonna avoimien työpaikkojen kasvu hidastuu, mutta määrä tulee pysymään korkeana kokonaiskuvassa.

”Väestön ikääntymisen vuoksi työmarkkinoilta poistuu enemmän ihmisiä kuin tulee uusia. Tämä pitänee kysynnän uusille työntekijöille korkeana, vaikka talouden vire heikkenee.”

Myös työmarkkinoiden liikehdintä kasvaa tasaisesti, mikä tuo osaltaan kasvua ilmoitusmääriin.

”Ilmastokriisi ja teknologian kehitys muokkaavat aloja uusiksi ja saavat ihmiset liikkumaan uusiin tehtäviin. Lisäksi nuoremmat sukupolvet vaihtavat useammin työpaikkaa kuin aiemmat. Ennakoimme, että 2000-luvulla syntyneet vaihtavat työuransa aikana työpaikkaa jopa 20 kertaa”, Grönholm sanoo.

Kaipaatko lisätietoa?

Haluatko tietää lisää työmarkkinoista tai tarvitsetko asiantuntijan haastatteluun? Ole yhteydessä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen suosituimmalla työnhakupalvelulla Duunitorilla on runsaasti avoimia työpaikkailmoituksia.
Suomen suosituimmalla työnhakupalvelulla Duunitorilla on runsaasti avoimia työpaikkailmoituksia.
Lataa
Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm
Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Duunitori Oy
Hämeentie 15
00500 Helsinki

Duunitori.fi on Suomen suurin työnhakupalvelu. Vuonna 2009 perustettu yritys kokoaa avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne alustansa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämämedia julkaisee uutisia, vinkkejä ja tarinoita työnhausta, rekrytoinnista ja työelämästä. Työnantajille Duunitori tarjoaa rekrytointimarkkinoinnin ja työnantajakuvan kehittämisen palveluita. Duunitorin kaikille avoimiin ilmaisiin palveluihin kuuluvat muun muassa työpaikkavahti Duunivahti, ammatinvalintatesti Duunitestipalkkavertailu ja työmarkkinaseuranta, josta näkee avoimien työpaikkojen kysynnän ja tarjonnan. Vuonna 2019 Duunitori laajeni Ruotsiin ja perusti Jobbland-työnhakupalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duunitori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme