Viinilehti Oy

Viinilehti valitsi Vuoden punaviinin 2021

Jaa

Viinilehden Vuoden punaviini tulee tänä vuonna Italiasta. Harmoninen, luonteikas ja suunmyötäisen mehukas voittaja hurmasi tuomariston kertaheitolla. Hopea ja pronssi menivät Uuden maailman viineille.

Viinilehden Vuoden punaviini -finalistit
Viinilehden Vuoden punaviini -finalistit

Viinilehden Vuoden punaviini 2021

Antiche Terre Venete Amarone Baorna 2017
DOCG Amarone della Valpolicella, Veneto, Italia, tilausvalikoima 948317

Tuomariston arvio: Hyvin kypsän marjainen ja mehukas tuoksu, jonka aromeissa on mansikkaa ja kuivattuja hedelmiä. Viiniä sävyttävät myös makean mausteiset ja orastavan nahkaiset vivahteet. Täyteläinen mutta hyvin eloisa ja mehukas maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi kukkaista parfyymisyyttä, kainoa kahvisuutta ja maaperän muhevaa multaisuutta. Tumman kirsikkainen, eloisa hapokkuus tuo makuun ryhtiä yhdessä pehmeän tanniinisuuden kanssa. Viini jättää pitkään maistuvan, monivivahteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat liharuoat ja riista. Myös kovat, suolaiset juustot.

Hinta: 25,98 €  

Viinilehden Vuoden punaviini 2021 -kilpailun voittajakolmikko

KULTAA: Antiche Terre Venete Amarone Baorna 2017, DOCG Amarone della Valpolicella, Veneto, Italia, tilausvalikoima 948317

HOPEAA: Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2018, Valle de Casablanca, Chile, Alko 405567 (Alkon erikoiserän viini, saatavilla 7.10. alkaen)

PRONSSIA: Black Stallion Cabernet Sauvignon 2018, Napa Valley, Kalifornia, Yhdys-vallat, Alko 920647

Kaikkien kisassa mukana olleiden viinien arviot löytyvät Viinilehden nettisivulta: viinilehti.fi/vuoden-punaviini-2021

 

Tuomaristo: Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo Viinilehdestä

Näin voittajaviini valittiin:

Kilpailu käytiin kaikkien niiden punaviinien kesken, ­jotka viinimaahantuojat ilmoittivat kilpailuun. Viinit saivat olla Alkon vakio-, tilaus- tai erikoiserävalikoimasta. Maksimihinta oli rajattu noin 30 euroon. ­Kilpailussa oli mukana lähes 300 punaviiniä, jotka kaikki maistetettiin sokkona. Useiden esikarsintatastingien jälkeen finaaliin ylsi kaikkiaan 36 viiniä. ­Kaikki näistä saivat Juhalta ja Antilta täydet ­viisi tähteä. Voittaja ja kärkikolmikko pyrittiin valitsemaan mahdollisimman objektiivisesti. 

”Valitessamme voittajia ei kriteeriksi ­riitä vain se, että tykkäämme valituista viineistä. Voittajaviineissä pitää korostua viinien autenttisuus ja jäljitettävyys suhteellisesti enemmän kuin tekninen laatu ja tasapainoisuus. Kaikki viiden tähden viinit ovat toki teknisesti korkealaatuisia ja harmonisia”, tuomaristo sanoo. 

 Tuomariston kommentti voittajasta:

”Sokkomaistamisen perusteella valittu voittajaviini yllätti meidät. Hämmästyimme molemmat, kun voittajapullo osoittautui amaroneksi. Sen mehukkuus, harmoninen tasapaino ja eloisuus – tietynlainen herkkyyskin – ihastuttivat. Vaikka viinissä on korkea alkoholipitoisuus, se ei mitenkään nouse esiin. Voittajaviini on hyvä esimerkki siitä, etteivät kaikki amaronet ole tuhdin täyteläisiä, paksuja ja rotevia.”

Finalistitrion tasting Facebookissa:

Antti Rinta-Huumo esittelee kilpailun kolme parasta punaviiniä Viinilehti Live -virtuaalitastingissa Viinilehden Facebook-sivulla torstaina 23.9.2021 klo 18. Tastingia voi seurata ilmaiseksi.

Arviot kaikista viineistä:

Kaikki kilpailuun osallistuneet punaviinit, niiden arviot sekä viineille tehdyt ruokasuositukset löytyvät Viinilehden nettisivulta:

viinilehti.fi/vuoden-punaviini-2021 (julkaistaan ke 22.9. klo 18)

Finalistien arviot ja runsaasti muuta kiinnostavaa asiaa punaviineistä löytyy uusimmasta, 23.9.2021 ilmestyvästä Viinilehdestä. Se on luettavissa irtonumerona myös lehtiluukku.comin kautta.

Antti Rinta-Huumolta voi kysyä myös muita sesonkiin sopivia viinisuosituksia.

Avainsanat

Kuvat

Viinilehden Vuoden punaviini -finalistit
Viinilehden Vuoden punaviini -finalistit
Lataa
Viinilehden Vuoden punaviini -finalistit. Vaakakuva.
Viinilehden Vuoden punaviini -finalistit. Vaakakuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Viinilehti Oy
Viinilehti Oy
Melkonkatu 24
00210 HELSINKI

+358 50 538 8899https://viinilehti.fi

Viinilehti on intohimoisen ja laatutietoisen kuluttajan media

Viinilehti on viininystävän ykkösmedia – vuoden ympäri täynnä tietoa, inspi­raatiota, uutuusarvioita ja vinkkejä. Mikään muu media ei sisällä yhtä paljon suomenkielistä viiniasiaa suomalaiselle kohderyhmälle räätälöitynä.

Viinilehti on paljon muutakin kuin perinteinen printtilehti. Suomen herkullisin mediaperhe tavoittaa viininrakastajat yhä paremmin myös digissä, somessa, applikaatiossa, tapahtumissa ja tastingeissa virtuaalisesti ja livenä ympäri vuoden.

 

VIINI, RUOKA & HYVÄ ELÄMÄ

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viinilehti Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme